lauantaina, maaliskuuta 14, 2015

Media teki sen


Edellisessä kirjoituksessa ehdotin, että seuraavaksi valtamedian kannattaisi tehdä raiskaajista uhreja, jotta se nousisi ruotsalaismedian tasolle poliittisesti korrektissa uutisoinnissa. Tämä taso on nyt saavutettu, kiitos ruotsalaisomisteisen Mtv3-sivuston.

Maikkari haastattelee epäiltyjen omaisia, kuten ehdotin. Yhden epäillyn täti kertoo:

”Ymmärtäisin tämän keskustelun, jos pojat olisi tuomittu. Mutta heidät on leimattu jo ennen kuin asiaa on käsitelty oikeudessa tai tuomiota on edes tullut. Pojista levitellään kuvia, heidän asuinpaikkansa ja koulunsa on kerrottu.”

Nainen jatkaa:

”Täytyy muistaa, että jokaisella näistä pojista on myös nuoria sisaruksia. Esimerkiksi yhden epäillyn veli joutui lähtemään tänään uhkailujen vuoksi koulusta aiemmin kotiin.”

”Yhdellä sivustolla kerrotaan, että he lähtevät porukalla retkelle poikien asuinalueelle ja tekevät meistä selvää. Täytyy nyt miettiä, uskaltaako lapsia päästää enää yksin ulos.”

Näin on epäillyistä tehty uhreja. Manipuloinnillaan ja vääristelyllään valtamedia raiskaa uhrin vielä varsinaisen rikoksen jälkeen, kuten Snaphanen-sivustolla kirjoittava Julia Caesar kirjoitti Viking Linen Amorella-laivalla tapahtuneen raiskauksen jälkeen. Tämä kirjoitus on nyt julkaistu englanniksi.

Caesar kommentoi M/S Amorellan raiskausta seuraavasti:

”Järkevässä yhteiskunnassa kansalaisilla on oikeus tietää poikkeuksellisen väkivaltaisiin rikoksiin syyllistyneiden henkilöllisyys, jotta he pystyvät arvioimaan kohtaamiaan riskejä. Miten ruotsalaiset naiset ja nuoret tytöt voivat suojautua, jos he eivät tiedä, että maahanmuuttajat ovat viisinkertaisesti yliedustettuja raiskaustilastoissa?”

”Ruotsi ei ole terve yhteiskunta vaan erittäin sairas. Valheet jäytävät yhteiskunnan eri osa-alueita ja läpäisevät ne. Poliitikot syyllistyvät törkeimpään raiskaukseen. M/S Amorellan joukkoraiskaus on suoraa seurausta Ruotsiin vuosikymmeniä kohdistuneesta massamaahanmuutosta muslimimaista ja primitiivisistä kunniakulttuureista. Massamaahanmuutto on muiden tekijöiden ohella tehnyt Ruotsista Euroopan ykkösmaan ilmoitetuissa raiskauksissa ja jatkuvasti johtaa yhä uusiin ruotsalaisnaisten brutaaleihin raiskauksiin.”

Media näyttää lukijoilleen keskisormea samalla tavalla kuin kuvan somalinainen. Vielä odotellaan, milloin median asiantuntija syyttää tapahtuneesta sosiaalisen median vihapuhetta ja maahanmuuttokriittisiä.

Huom! Kuvan somalinaisella ei välttämättä ole tekemistä Mtv3-sivuston artikkelin kanssa.

Lisäys: Ibn Matti on kääntänyt kirjoituksessa viitatun Julia Caesarin tekstin suomeksi. Se löytyy täältä.

9 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hesarin samantyylisen syyllisten uhriuttamiseen keskittyvän kirjoituksen eka kommentti on erinomainen:

En kannata lynkkausmielialaa, mutta miksi etenkin tällaisissa tapauksissa kerrotaan vain tekijöiden tarinat: lahjakas ja innostunut kaveri, jonka kotouttaminen meni pieleen ja siksi raiskasi.

Uhri jää yhteiskunnan ja median sympatian puolesta ypöyksin, mikä pistää miettimään, pidetäänkö häntä ylipäätään uhrina? Tyttö on jo unohdettu, kun keskitytään suremaan tekijöitä ja murehtimaan, että teko voisi leimata tämän tai tuon etnisen ryhmän.

Kari kirjoitti...

Joo. Miksiköhän ei voida jatkaa ajatusta ja miettiä, mikä opetus tai ideologia saa jonkun etnisen ryhmän joukko- raiskaamaan?

No ei tietenkään. Silloinhan täytyisi ottaa seuraava askel ja kriminalisoida islam.

Ibn Matti kirjoitti...

Julia Ceasarin kirjoituksen voi nyt lukea myös suomeksi:

http://ibnmatti.blogspot.fi/2015/03/julia-ceasar-kun-journalistit-raiskaavat.html

Bwana kirjoitti...

Eikös nämä tapahtumat jo koitettu pistää nettivihan piikkiin? http://www.hs.fi/kaupunki/a1426054143936

HS kun veti 12.3. jo näin:"Naisten häpäisemisen kulttuuri on edelleen voimissaan ja ilmenee myös julkisilla paikoilla, pahimmillaan Tapanilan kaltaisina joukkoraiskauksina. Näin arvioi toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen Naisten linjalta. Yhdistys tarjoaa neuvontaa ja tukea väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille.

"Häpäisemisen kulttuuri ei jää pelkästään netin keskustelupalstoille ja sosiaaliseen mediaan vaan valuu kaduille, kouluihin, koteihin ja parisuhteisiin."

Oksanen sanoo, että huolimatta tasa-arvoajattelun lisääntymisestä naisvihaa on ja "se velloo netissä".

Tikkablog kirjoitti...

On myös hyvä tietää "karu totuus", eli että lopulta raiskaus on uhka erityisesti afrikkalaistaustaisille naisille.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_uu.shtml

Mamu kun on aina se suurin uhri.

Vasarahammer kirjoitti...

Tämän seuraavan Hommaforum-kommentin mukaan Malmin mamujengiläiset leveilevät rikoksillaan Facebookissa:

http://hommaforum.org/index.php/topic,99363.msg1832818.html#msg1832818

Lainaus:
"Nämä tän alueen mamujengit koostuvat lähinnä semmoisista 16-20-vuotiaista nuorista miehistä, jotka norkoilevat päivät pitkät junissa ja asemilla sekä Malmin ostarilla, uudella ja vanhalla puolella. Olen sen verran pitkään niillä nurkilla asunut ja seurannut, että tunnen sitä porukkaa jo naamalta. Lapseni on 16-vuotias ja hänen FB-profiilin kaverien kavereitten myötä olen löytänyt tätä sakkia myös Facesta, ja he leveilevät rikoksillaan, puhuvat avoimesti huumeista, pelottelevat toisia yms. Lapseni ja hänen ystävänsä ovat lukuisia kertoja kertoneet ihan uskomattomia juttuja, miten nämä mamujengit ryöstävät jopa kymmenvuotiaita, lintsaavat koulusta ja koulussa sitten saattavat tehdä törkeitä jäyniä esim. varastavat reppuja tai urheilutavaroita, rikkovat pyöriä kesken koulupäivän välkällä, kerran tämmöinen porukka spreijasi spraymaalilla toisten poikien vaatteisiin!!! En tiedä mitä tästä oli heille seurannut, ei välttämättä mitään koska normaalit nuoret pelkäävät näitä mamujengejä, jotka uhkailevat ja nuoret ennemmin vaikka valehtelevat vanhemmilleen hukanneen kännykkänsä kuin kertovat että sen varasti se ja se tyyppi, koska siitä seuraa nuorelle itselleen sit hankaluuksia."

Pikkupoika kirjoitti...

"Huom! Kuvan somalinaisella ei välttämättä ole tekemistä Mtv3-sivuston artikkelin kanssa."

Tai sitten on. "Mustafan äiti tossa ja tädit tässä".
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZdJFhWElTPs#t=28

Tiedemies kirjoitti...

Käsittääkseni -- ja saamani tieto voi olla väärä, koska se on peräisin sosiaalisesta mediasta -- kuvassa oleva nainen liittyy tapaukseen siinä merkityksessä, että hän toimi oikeudenkäynnissä tulkkina. Mikäli lukemani tiedot pitävät paikkansa, ko. nainen oli toistuvasti pyytänyt että häntä ei kuvattaisi, koska hän ei varsinaiseen juttuun liittynyt, ja kuvan on ottanut joku yksityinen henkilö joka jatkoi kuvaamista siitä huolimatta että toimittajilta kuvaaminen oli tuossa kohtaa jo kielletty.

En tiedä tämän tiedon paikkansapitävyyttä. Mikäli se pitää paikkansa, niin ko. naisen kuvan käyttäminen esimerkkinä siitä miten asianosaiset "näyttävät keskisormea" on epärehellistä ja harhaanjohtavaa. Varmasti löytyy esimerkkejä tai kuvia joissa on tähän tarkoitukseen sopivaa materiaalia ja jonka käyttäminen on edes faktuaalisesti paremmin paikallaan.

Vasarahammer kirjoitti...

"Mikäli se pitää paikkansa, niin ko. naisen kuvan käyttäminen esimerkkinä siitä miten asianosaiset "näyttävät keskisormea" on epärehellistä ja harhaanjohtavaa."

Ehkä olisi kannattanut olla näyttämättä sitä keskisormea kameran edessä.