perjantaina, lokakuuta 10, 2014

Helsingin ryöstäjäjengistä


Nuorisojengin Helsingissä tekemistä pahoinpitelyistä ja ryöstöistä on kirjoitettu jo useita ansiokkaita tekstejä (esim. Yrjöperskeles, Arto Luukkanen, Jari Leino, Janne Muhonen ja monia muita joiden nimiä en nyt satu muistamaan).

Tapahtuneessa sinänsä ei ole mitään yllättävää. Moinen kuuluu olennaisena osana monikulttuuriseen yhteiskuntaan. Jos kehitys jatkuu nykyisen kaltaisena, vastaavat tapaukset yleistyvät.

Sekään ei yllätä, että viranomaiset yrittävät salailla tapahtunutta. Tekijöitä suojellaan ja selitellään, kuinka he ovat yhteiskunnan eriarvoistumisen uhreja. Näin on marksilaisissa yliopistoissa opetettu ja opetetaan edelleen. Jo Neuvostoliitossa tavallisia rikollisia pidettiin ”sosiaalisesti läheisinä” ja heitä kohdeltiin paremmin kuin poliittisia vankeja. Vain jälkimmäiset olivat vastuussa teoistaan.

Kaikki tämä perustuu ihmiskuvaan, jonka mukaan ihminen on luonnostaan hyvä. Vasta ympäristö, yhteiskunta ja kärsityt vääryydet saavat ihmisen tekemään pahoja tekoja. Rikollinen, etenkään korkean uhristatuksen omaavaan vähemmistöryhmään kuuluva, ei ole itse vastuussa teoistaan, vaikka hän ymmärtäisi tekojensa laittomuuden.

Otetaan tähän vielä yhden uhrin kertomus, jonka Iltalehti on julkaissut. 17-vuotias Nikke oli kävelemässä Helsingin Alppipuistossa, kun hän kuuli takaansa tuntemattoman pojan äänen: ”Kato tuota blondia, ota se kiinni.” Vähän ajan päästä noin 15 enimmäkseen maahanmuuttajataustaista poikaa piiritti hänet ja pahoinpiteli häntä noin viisi minuuttia, ennen kuin Nikke pääsi pakenemaan ja soittamaan poliisille. Nikke ei ennestään tuntenut ketään pahoinpitelijöistä.

Jos asetelma olisi ollut toisin päin eli tummahipiäinen Ahmed olisi joutunut kantasuomalaisista koostuvan nuorisojoukon pahoinpitelemistä, lehdet kirkuisivat nyt rasismin lisääntymisestä ja vaatisivat kovempia rangaistuksia ”viharikoksista”.

Jos laki olisi Suomessa kaikille sama, pahoinpitelyihin ja ryöstöihin syyllistyneet nuoret saisivat kovennetun tuomion rasistisen motiivin perusteella. Korkeaa uhristatusta nauttivan vähemmistön edustajan ei tällaisesta tarvitse huolehtia. Kukaan ei puhu rasismista vaan näköalattomuudesta, eriarvoisuudesta ja muusta sellaisesta.

Käsittämättömintä tapahtuneessa on mielestäni se, että tapahtuneen luonne ja mittasuhteet pysyivät niin pitkään salassa suurelta yleisöltä. Jengin uhriksi oli joutunut jo 70 lasta ja nuorta, ennen kuin joku erehtyi kertomaan asiasta Facebookissa, jolloin valtamediakin alkoi kiinnostua asiasta. Tätä ennen oli vain uutisia ”yksittäistapauksista”.

Spekulointia

Ennustellaan vähän, mitä vielä nähdään. Viranomaiset eli poliisi ja sosiaalityöntekijät eivät ota mitään vastuuta tapahtuneesta ja selittävät, kuinka he toimivat kaikkien lakien ja pykälien mukaan. Valtamedia ei myöskään yritä etsiä vastuullisia vaan menee mukaan selittelyyn ja kirjoittaa yhdentekeviä juttuja syrjäytymisestä ja harrastusmahdollisuuksien puutteesta.

Politiikassa on jo nähty eduskuntakyselyjä. Sisäministeri Päivi Räsäseltä tivataan selitystä tapahtuneelle ja sitä, mitä Räsänen aikoo tehdä, jotta vastaava ei toistuisi. Räsänen vastaa mutta säilyttää ministerinpaikkansa erittäin suurella varmuudella.

Nyt on tapahtumassa kaikki se, josta parjatut maahanmuuttokriittiset Jussi Halla-aho etunenässä ovat vuosia varoittaneet. Näin tapahtuu, koska monikulttuuriin verrattaen myöhään siirtyneessä Suomessa ei ole väitteistä huolimatta otettu opiksi muiden maiden virheistä. Kehitys ei vieläkään ole yhtä pitkällä kuin naapurimaa Ruotsissa mutta hyvää vauhtia tullaan perässä.
Maahanmuuttokriittiset eivät vallitsevan ideologian mukaan voi olla oikeassa. Siksi heitä tullaan syyttämään tapahtuneesta. Perussuomalaisten vaalivoitto ja Jussi Halla-ahon pääsy eduskuntaan ovat ”kiristäneet ilmapiiriä” ja näin saaneet nuoret tuntemaan itsensä ulkopuolisiksi. Asetelmat käännetään päälaelleen eli yhteiskunnallisesta kehityksestä oikeasti vastuulliset ovat viattomia ja kehityksestä varoittaneet ovat syyllisiä.

Esimakua tästä tarjoaa vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2010 valittu Nasima Razmyar, jonka mielestä rasistien soihdut palavat jo. Nasima tuntuu erityisesti närkästyneen Juho Eerolan puheita, joissa vaadittiin, että maahan tuotaisiin vähemmän ihmisiä ”tietyistä ilmansuunnista”. Tähän Nasima vastaa:

”Väkivalta on aina väärin. Nämä lapset ja nuoret ovat syyllistyneet rikoksiin ja teoilla on oltava seuraukset. Silti tällainen noitavaino ei tule ratkaisemaan tilannetta, vaan ruokkii sitä entisestään. Kun tämä jengi on saatu hajotettua, kylvää Eerola sanoillaan jo seuraavan nuorisojengin siemenet. Ei näiden lasten ja nuorten ongelmia ratkaista sillä, että heitä uhkaillaan maasta karkottamisella tai sillä, että väkivaltakierteen epäillään johtuvan heidän geeneistään. Kuvottavaa. Eikö samaisesta vertauksesta Jussi Halla-aho saanut Korkeimmalta oikeudelta tuomion rasismista?”

Halla-ahon kirjoituksen tarkoitus ja tuomion syy on ilmeisesti mennyt Nasimalta ohi. Tässä hän ei suinkaan ole yksin. Joka tapauksessa Nasiman kirjoitus edustaa suvaitsevaisten vastaiskua, kun heidän ajamansa yhteiskuntamalli on ajamassa karille. Syy maahanmuuttajanuorten rikosjengeihin löytyy kuin löytyykin Juho Eerolasta ja Jussi Halla-ahosta.

Ennustan myös, että ”knockout gamea” tai ”jääkarhunmetsästystä” pelanneiden tuomiot jäävät vaatimattomiksi. Suuri osa tekijöistä on alaikäisiä, joten heidät hoidetaan ”lastensuojelullisin toimin”. Osa tekijöistä oli tosin jo valmiiksi lastensuojelun piirissä, joten he eivät saa mitään rangaistusta.

Uhrien vammoista ja kärsimyksistä ei ole kirjoitettu juuri mitään. Tuo Niken kertomus oli ainoa, jonka löysin, eikä siinä puhuttu lainkaan Niken kärsimistä vammoista. Nähtäväksi jää, miten paljon uhrien kertomuksia julkaistaan. Tuskin kovin monia.

Politiikka jatkuu entisellään ja ensi kevään vaalien aikoihin Alppipuiston ryöstelyt on jo unohdettu. Koska kehityksen perussyihin eli maahanmuuttoon ja lepsuihin rangaistuksiin ei puututa, tapahtumat toistuvat kuviteltavissa olevassa tulevaisuudessa. Silloin nähdään myös samat selitykset ja hurskastelut. Lasten ja teini-ikäisten vanhemmat sopeutuvat tilanteeseen joko muuttamalla muualle tai kieltämällä lapsiltaan oleskelun Helsingin keskustassa ilta-aikaan. Uhreja tulee kuitenkin lisää.

12 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Asiaa kaiken kaikkiaan. Tuosta lastensuojeluheitosta erikseen voin vahvistaa, että pitää paikkansa. Koskee yleensäkin sijoitettuja, myös kantasuomalaisia. Oikeudessa näille annetaan pelkkiä sakko/ehdollisia tuomioita toinen toisensa perään, koska oikeuden mielestä he sijoitettuna ovat jo toimenpiteitten kohteina. Heillä on päällään eräänlainen lastensuojelun oikeussateenvarjo.

Valkea kirjoitti...

Mediassa on jo ollut asian tiimoilta monenlaista valehtelua ja vääristelyä, mm. se että mukana on ollut suomalaisia. Silminnäkijöiden, uhrien ja asiaa tuntevien tietojen perusteella lähes kaikissa tapauksissa kaikki tekijät ovat olleet maahanmuuttajia (afrikkalaisia ja arabeja), ja jengi on maahanmuuttajien johtama. Mukana olevat "suomalaiset" ovat nähtävästi kaikki romaneja, ja hekin ovat jengissä pienenä vähemmistönä. Suomalaisia on tarkoituksellisesti valittu jengin pahoinpitelyjen kohteiksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä vaiheessa en tiedä, keitä tekijät ovat. Koska heidän taustoistaan kerrotaan valtamediassa vain vähän, on syytä olettaa heidän olevan maahanmuuttajataustaisia.

Median uutisoimissa yksittäistapauksissa kuten Heurekan ryöstelyissä ja Alppipuiston tapahtumissa tekijöiden on kerrottu olevan maahanmuuttajataustaisia.

Eilen uutisoitiin terrorismirikoksista pidätetyistä ja kerrottiin näyttävästi, että kaksi pidätetyistä oli "kantasuomalaisia". Sitä, että he olivat kääntyneet islamiin, ei kerrottu. Valtamedia siis valehtelee, jättää asioita kertomatta ja vääristelee, kuten Valkea tuossa huomautti.

Internetin syövereistä löytyy sivustoja, joissa väitetään olevan kuvia tekijöistä. Näistä suurin osa on maahanmuuttajataustaisia eli afrikkalaisia ja välimerellisiä. Mukana on myös jokunen romani ja ainakin yksi, jonka etnisestä taustasta on vaikea sanoa mitään.

Kaikki kääntyy lopulta maahanmuuttokriittisten syyttelyksi. Tässä tapauksessa syyttely kertoo epätoivosta ja syyttelyjä vastaan on helppo puolustautua.

Vasarahammer kirjoitti...

Jengiläisten uhriuttaminen jatkuu valtamediassa:

Ex-jengiläinen: Rehtori ei pitänyt naamastani - ajauduin Steissin jengiin

Kaveri väittää, että hän ei päässyt lukioon, koska rehtori ei pitänyt hänen naamastaan. Tietääkseni todistuksen keskiarvo ratkaisee lukioon pääsyn.

Kumitonttu kirjoitti...

Alkuun PC-kieltä (YLE):

Mediassa nuoret on leimattu maahanmuuttajiksi, mutta poliisi korostaa, että he kaikki ovat syntyneet Suomessa.

Mutta kuitenkin:

Voi olla kulttuurin eroavaisuuksia sen välillä, mitä kulttuuria koti edustaa ja mitä ulkomaailma edustaa.

Ja tietenkin suomalaisuus-on-konstruktio:

– En usko, että on kovin hedelmällistä keskustella maahanmuutosta tässä yhteydessä. He ovat kaikki suomalaisia, Suomessa syntyneitä. Pitäisi määritellä, mitä maahanmuuttaja sitten tarkoittaa?

Maahanmuuttaja voisi tarkoittaa, että ihminen ei pidä suomalaisia arvoja oman menestymisensä kannalta tärkeinä. Perinteiset suomalaiset arvot ovat melkolailla talonpoikaisia - ahkeruus, rehellisyys, vaatimattomuus.

– Hei, kasikytluvulla jo potkittiin mummoja! Ei tässä ole kerta kaikkiaan yhtään mitään uutta. Tämä on täysin normaalia. Tämä on nyt vaan joku hysteriapiikki. Jos ihmiset oikeasti yllättyvät jostain tällaisesta, niin suosittelen avaamaan sälekaihtimia ja katselemaan pihalle, Seppo Lampela toteaa.

Niin, varmaan Seppo Lampelan porukoissa mummoja potkittiin. Sälekaihtimet avaamalla voi nähdä monikulttuurisen Suomen, siinä Seppo on oikeassa.

Ja kaikkihan on kiinni vain rahasta:

Jari Taposen mukaan poliisi ja viranomaiset keskittyvät nyt nuorten auttamiseen. Heille annetaan kaikki mahdollinen apu, jotta he pääsevät kiinni niin sanottuun normaaliin elämään.

Vittu tätä touhua. Kun ihmisillä ei ole kannustetta hyvään käyttäytymiseen, saadaan huonoa käyttäytymistä. Jos huonosta käyttäytymisestä palkitaan, saadaan huonoa käyttäytymistä. Kuka antaa kirkuvalle lapselle kaupan kassajonossa tikkarin palkkioksi kirkumisesta?

Juha kirjoitti...

Irakissa ei ole amerikkalaisia joukkoja. Mitään invaasiota ei ole eikä tule. Ei täällä Bagdadin taivaalla mitään rynnäkköhelikoptereitä lennä.

Snowcamo kirjoitti...

"Kaveri väittää, että hän ei päässyt lukioon, koska rehtori ei pitänyt hänen naamastaan. Tietääkseni todistuksen keskiarvo ratkaisee lukioon pääsyn."

Vai mahtoiko kissa päästä juuri pussista? En tiedä, mutten myöskään hämmästyisi.

Becker kirjoitti...

"Poliisi ja viranomaiset keskittyvät nyt nuorison auttamiseen."

Ja mitähän tämäkin tarkoittaa. Ruotsin mallin mukaan purjehdusta Välimerellä, tai sitten lähetetään elämysmatkoille Ruotsinlaivoihin, jossa aikansa sikailtuaan henkilökunta heittää heidät loppumatkaksi putkaan.

Pantalone kirjoitti...

Mielenkiintoista tässä on se, mitä ei sanota. Kaikki nämä aiemmin niin raivokkaasti mamuja puolustaneet etnopopulistijulkkispoliitikot ovat hiirenhiljaa. Li Anderssonit, D. Koivulaaksot, Haavistot ja Arhimäet ja mitä niitä onkaan. Kaikki somasti suut supussa jossain piilossa vikisemässä. Yksi suurimmista mamu-katastrofeista tässä maassa ja kaikki hiljaa. Äänekästä hiljaisuutta, sanoisinko.
Nyt tosiaan ratkaistiin tämän maan tuleva maahanmuutto-ja monikulttuurisuuspolitiikan linja. Mokuttajat eivät osallistu sen linjan vetoon. Koko kööri otti ritolat, kun peli kävi kovaksi. Kiva oli mamuilla ratsastaa, mutta tähän se tyssäsi. Tästä eteenpäin on toinen ääni kellossa.

Kumitonttu kirjoitti...

Veikkaan että Pantalone on ylioptimistinen.

Pantalone kirjoitti...

Ehkä vähän liioitteva. Kuuluu tähän 1600-luvun tyyliin. Oikeassa olen silti. :D

Vasarahammer kirjoitti...

Ikinä en muista, että rikoksen tekijöistä olisi tehty samalla lailla uhreja ja avuntarvitsijoita kuin tässä tapauksessa.

Suomen media alkaa yltää jo Ruotsin tasolle tässä. Kun monikulttuuri näyttää todelliset karvansa, tarvitaan täysin moraalittomia kirjoittajia, jotka vääntävät mustan valkoiseksi ja kirjoittavat nyyhkytarinoita kolleista, jotka pahoinpitelevät tuntemattomia pesäpallomailoilla.