maanantaina, joulukuuta 12, 2011

Hirvisaarelle kuonoon


Kouvolan hovioikeus kumosi Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksen ja tuomitsi kansanedustaja James Hirvisaarelle sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Uusi Suomi referoi tuomion perusteluja seuraavasti:

”Hirvisaari toteaa kirjoituksessaan hillittömän muslimimaahanmuuton mukana tulevan  muun muassa huumeita, ryöstelyä, raiskausrikoksia, pedofiliaa ja lopulta jopa terrorismia. Teksti on yleistävä ja syrjivä, koska se kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin rajoittumatta vain ääriaineksiin, ja siinä kuvataan kokonaiseen kansanryhmään kuuluvat ihmiset rikollisina ja muihin nähden ala-arvoisina.”

Hovioikeuden perustelut eivät kaikilta osin kestä lähempää tarkastelua. Hirvisaari ei kirjoituksessaan sano, että tämä koskee kaikkia muslimeja vaan puhuu lähinnä muslimien maahanmuuton seurauksista. Toisaalta hänen kirjoituksestaan puuttuu myös poliittiseen korrektiuteen kuuluva ”Vapaudu vankilasta” -kortti, eli hän ei sano, että valtaosa muslimeista on kunnon väkeä tai että islam on monimuotoinen uskonto.

Kaikki Hirvisaaren luettelemat ilmiöt liittyvät kuitenkin tavalla tai toisella ”hillittömään muslimimaahanmuuttoon” lukuun ottamatta kivityksiä ja ruoskimisrangaistuksia, joita käytetään lähinnä kaikkein vanhoillisimmissa islamilaisissa maissa kuten Iranissa ja Saudi-Arabiassa. Esimerkkejä Hirvisaaren mainitsemista ilmiöistä ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa, vaan niitä löytyy Pohjoismaista ja jopa Suomesta.

Hirvisaaren kohdalla totuus ei kuitenkaan ole mikään puolustus. Hovioikeus tulkitsi Hirvisaaren pyrkivän aiheuttamaan halveksuntaa muslimeja kohtaan ”yleistävällä” lausunnollaan. On täysin yhdentekevää, pitääkö Hirvisaaren lausunto olennaisilta osiltaan paikkansa vai ei.

Poliittisen korrektiuden sääntöjen mukaan on myös kiellettyä sanoa, että tietyn kansanryhmän laajamittainen maahanmuutto on haitallista, koska tällöin on kyseessä syrjivä kielenkäyttö eli vihapuhe. Sillä, että väite todennäköisesti pitää paikkansa, ei ole merkitystä.

Hovioikeuden perusteluissa esiintyy myös sana ”rajoittumatta ääriaineksiin”. Ilmiöillä, jotka Hirvisaari liittää ”hillittömään muslimimaahanmuuttoon”, ei välttämättä ole mitään tekemistä uskonnollisuuden tai sen ääri-ilmiöiden kanssa. Esimerkiksi musliminuorten katujengeissä tuskin keskitytään hartauden harjoittamiseen. Tästä huolimatta katujengien jäsenet usein identifioivat itsensä muslimeiksi ja pitävät vääräuskoista kantaväestöä lähtökohtaisesti itseään alempiarvoisena. Kantaväestöön kuuluvat naiset taas ovat huoria ja heimosoturille vapaata riistaa. Tanskalainen psykologi Nicolai Sennels on haastatellut vankilassa tuomiotaan kärsiviä muslimeja ja kuvannut heidän arvo- ja asennemaailmaansa kirjassaan Among Criminal Muslims.

Hirvisaari oli siis enemmän oikeassa kuin oman erikoisalansa ulkopuolella asiantuntijaa esittänyt Kouvolan hovioikeus, jonka mielestä ainoa lainmukainen tapa kuvata muslimimaahanmuuttajien aiheuttamia ongelmia on liittää ne johonkin radikaaliin ideologiaan.

On kiistämätön tosiasia, että tiettyjä ilmiöitä kuten naisten sukupuolielinten silpomista tai tyttöihin kohdistuvaa kunniaväkivaltaa ei esiintyisi laajassa mittakaavassa ilman islamilaisista maista Suomeen kohdistuvaa maahanmuuttoa. On täysin merkityksetöntä, johtuuko tämä islamista, onko kyseessä heimokulttuuriin liittyvä piirre tai harrastavatko myös joidenkin muiden uskontojen edustajat vastaavaa. Mutta jos olet kantaväestöön kuuluva mies ja erehdyt liittämään sukuelinten silpomisen ja kunniaväkivallan maahanmuuttoon islamilaisista maista, olet vihapuhetta suoltava islamofobi ja voit joutua tuomiolle puheistasi.

9 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Olisko niin, että hovissa oli vähemmän selkärankaa kuin käräjäoikeudessa ja ne maksoivat (siis toisella maksattivat) verirahat saadakseen kuuman perunan pois käsistään.

Vasarahammer kirjoitti...

Hirvisaari on matkan varrella muuttunut kunnanvaltuutetusta kansanedustajaksi. Lisäksi kesällä norjalainen nyt jo hulluksi todettu kaveri ampui suuren joukon ihmisiä viime kesänä.

Ei ole kaukaa haettua, jos arvelee, että Hirvisaarella maksatettiin verirahoja.

Tarhavahti kirjoitti...

Kuten olen Homman puolella moneen kertaan todennut, on suomalainen oikeuslaitos vain suuri vitsi, eräänlainen surkuhupaisa irvikuva varsinaisesta länsimaisesta oikeusjärjestelmästä. Oiva esimerkki yhdestä korruption muodosta.

Valkea kirjoitti...

Näin jokin aika sitten muslimimiehen hakkaavan vaimoaan julkisella paikalla niin että veri lensi naamasta. En puuttunut siihen mitenkään, koska molemmat olivat maahanmuuttajia.

Koska liberaali valta.
Koska liberaali vallanhimo.
Koska liberaali manipulointi.
Koska liberaali eliitti.
Koska poliittinen korrektius.
Koska kansainvälisyys.
Koska maahanmuutto.
Koska monietnisyys.
Koska monikulttuurisuus.
Koska maahanmuuton seuraukset ja kustannukset.
Koska Eu.
Koska Eu:n takausvastuut suomalaisille.
Koska poliittiset ajojahdit.
Koska kansainväliset ja kansalliset vapaamatkustajabyrokratiat
Koska näytösoikeudenkäynnit.

Valkea kirjoitti...

Ja koska "positiivinen" syrjintä.

Kumitonttu kirjoitti...

Toivotan Hirvisaarelle voimia ja jaksamista. Itse varmaan maksaisin sakot, koska ei minulla ole mahdollisuutta puolustaa mielipiteenvapautta aikaa ja rahaa kuluttavassa oikeusprosessissa. Mutta, minäpä en toisaalta saakaan elantoani julkisuudessa pysymisestä.

Trie Trei kirjoitti...

Onko tämä mahdollinen tulevaisuus Suomeenkin? http://sultanknish.blogspot.com/2011/12/prisoner.html

Vasarahammer kirjoitti...

"Onko tämä mahdollinen tulevaisuus Suomeenkin?"

Eikös jääkiekon MM-kisojen aikaan niitä ratikkarasisteja paheksuttu oikein urakalla?

Pekka Super-Saurus taisi yhden sellaisen oikein omakätisesti poistaa.

Kulttuurihistorioitsija, sotahistorioitsija, yhteiskuntakriitikko ja Ajan Suunta päätoimittaja Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas 2023 Tampereella kirjoitti...

Ehdotan kaikkia antamaan sijaa oikealle journalismille:

OMALLA NIMELLÄÄN:

Vuoden journalisti Tapio Tuuri

palkinto jakoon oheisen kautta:
http://www.suurijournalistipalkinto.fi/app/ilmoit/new

Blogipäiväykset päivästä päivään 2011

Journalistinen teos: Tapio Tuuri Blogipäiväykset päivästä päivään 2011

Mojovaa ajankohtaista pohdiskelua blogissaan rassismista ja Suomen tilasta
Oheinen hyvä esimerkki:
http://tuuritapio.blogspot.com/2011/12/muslimityttoja-saa-kai-tappaa.html

Ehdottajan nimi: Seppo Lehto
sähköposti: vapaussoturi@gmail.com