maanantaina, joulukuuta 26, 2011

Dagmar

En ole yleensä pelännyt metsässä, mutta tämä aamupäivä teki poikkeuksen. Puista putoili kovassa tuulessa oksia ja kuuset natisivat uhkaavasti tuulenpuuskissa.  Vanhat kuuset märässä ja savisessa metsämaassa eivät kestäneet Dagmar-myrskyä pystyssä.

Valokuvat on otettu kännykkäkameralla eivätkä valitettavasti pärjää tasoltaan Tapio Tuurin kuville Kyrönjoen maisemista.

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hiilidioksidi.

Vasarahammer kirjoitti...

Jääkarhut.

Vasarahammer kirjoitti...

KT:

Olen tuosta paikasta useasti kävellyt läpi ja miettinyt, mitenköhän nuo kuuset selviävät myrskyssä. Tuo kuusikko olisi pitänyt hakata jo ajat sitten. Näin ei ole tehty vaan metsää on vain harvennettu.

Yhdessä kuvassa oleva (laho) puu katkesi myrskyssä.

Hiilidioksidi ei siis ole syy vaan vääränlainen metsänhoito.

Kumitonttu kirjoitti...

Meidän kadun alkupäässä on vanha evakkotila, josta lohkottiin pesänjaossa mäen päältä sellainen hehtaarin verran tonttimaata, josta kaadettiin puut heti ensimmäiseksi. Heti ensimmäisessä myrskyssä seuraavana syksynä kolmesta viiteen puuta kaatui, ja vain puhelinlangat estivät puita kaatumasta naapuritaloa päin. Viime yönä ei sitten enää langatkaan pidätelleet, vaan kaksi kuusta kaatui talon katolle ja yksi mänty katkesi kolmen metrin korkeudesta. Turha tässä on ketään syytellä, mutta aivan turhia tuollaiset. Metsittynyt tontti kestää aika hyvin myrskyä, mutta kun tonttia harvennetaan, jäljelle jääviltä haviää suoja ympäriltä. Se on ainakin taajama-alueella yksi ongelma.

Vasarahammer kirjoitti...

Kuusi kasvattaa juurensa maan pintaa pitkin ja kaatuu herkästi, jos se joutuu tuulelle alttiiksi. Tällä hetkellä maa on märkä eikä ole roudassa. Tästä syystä kaatumisen todennäköisyys on paljon tavanomaista suurempi.

Kuvista näkee, että kuusten juuret ovat irronneet maasta. Vain yhdessä tapauksessa puu on katkennut keskeltä.

Kuusimetsä pysyy pystyssä, jos se on riittävän tiheä. Harvennettu kuusimetsä ei kestä tuulta silloin, kun kuuset ovat vanhoja ja korkeita.

Ilkka kirjoitti...

Onneksi ilmastonmuutos on vain punavihermädättäjien propagandaa.

Vasarahammer kirjoitti...

"Onneksi ilmastonmuutos on vain punavihermädättäjien propagandaa."

Oletkos sinä se todorgilla halla-aholaisuudesta eheytynyt Ilkka?

Ilkka kirjoitti...

Kehoitan hankkimaan parempaa luettavaa, esim:

http://heka.wordpress.com/

Vaikka nykytilanne onkin saanut ikävän käänteen arkistonsa ovat täynnänsä helmiä, suosittelen lämpimästi.