sunnuntaina, elokuuta 07, 2022

Korona jyllää keskellä kesää

 


Ajattelin jo lopettaa koronavirusta koskevan kirjoittelun. Sattumalta kävi kuitenkin niin, että sairastuin itse viruksen aiheuttamaan infektioon.

Tapahtunutta voisi kuvailla lieväksi flunssaksi, joka kesti muutaman päivän. Poikkeuksena oli keuhkoputken tulehdus, joka tuotti jatkuvasti limaa keuhkoihin. Tämä keuhkoputken tulehdus voi pahimmillaan johtaa ”taudin vakavaan muotoon”  eli keuhkokuumeeseen.

Olemassa olevan  rokotteen ainoa jäljellä oleva totuusväite on se, että se estää taudin vakavan muodon eli keuhkokuumeen. Minulle ei tullut keuhkokuumetta eli rokote ilmeisesti piti lupauksensa, vaikka viimeisimmästä pistoksesta on yli vuosi aikaa.

Sattumoisin  Iltalehti kirjoitti vähän aikaa sitten artikkelin Suomen koronatilanteesta.

Nykyisin vallitseva virusvariantti on BA.5, joka todennäköisesti on se variantti, jonka itse sairastin.

Kuten useimmille on tuttua BA.5 on muiden omikron-varianttien tavoin ärhäkkä tarttumaan mutta tuottaa enimmäkseen lievän taudin.

Kaikki ei ole kuitenkaan hyvin, kuten seuraavasta voi päätellä.

” Tarttumista edesauttaa se, että sairastaminen ja tuore rokote suojaavat uudelta tartunnalta vain lyhytaikaisesti. Suoja kestää 1–3 kuukauden ajan ja silloinkin se on vain noin 50-prosenttinen.”

Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit saada taudin uudleleen jo 1-3 kuukauden kuluttua edellisestä sairastumisesta. Oletan, että tämä tieto koskee rokotettuja. Rokottamattomien immuniteetin kestosta artikkeli ei puhu mitään.

Sairaalaan päätyy taudin takia yhä harvempi.  Vakava taudinkuva on aiempaa harvinaisempi laajan rokottamisen ja sairastettujen tautien johdosta.

”Asko Järvinen kertoo, että taudinkuvan muuttuminen näkyy sairaalahoidossakin. Sairaalapotilaista nyt vain hyvin harva kärsii vaikeasta hapensaannin häiriöstä.”

Tästä hapensaannin häiriöstä vielä sanoisin, että lievyydestään huolimatta hengitysteihin liittyvät häiriöt ovat se taudin petollinen puoli. Keuhkot pitää muistaa tyhjentää limasta aika ajoin, jotta hengitys kulkee normaalisti. Itse käytin astmalääkettä hengitysteiden avaamisen ja tulehduksen hoitoon kuten olin tottunut tekemään aiemmissakin hengitystieinfektioissa, jotka menevät keuhkoihin.

Järvinen siis puhuu täyttä totta tässä Iltalehden sitaatissa:

” Tauti ei ole niin vaikea, että se johtaisi sairaalahoitoon, mutta oirekuva voi kotona sairastavilla olla pidempi tai vähän voimakkaampi kuin muissa hengitystieinfektioissa.”

Koronamarttyyri

Joissakin maissa koronan torjuntatoimet ylittivät selkeästi kohtuuden rajat. Valtion ankara vallankäyttö lisäsi yhteiskunnallisia jännitteitä, jotka purkautuivat mm. internetissä.

Yksi merkittävimmistä jännitteitä lisäävistä tekijöistä olivat pakkorokotukset, joita Euroopassa ajettiin lähinnä saksankielisellä alueella.

Äskettäin Itävallassa lääkäri nimeltä Lisa Maria Kellermayr teki itsemurhan. Kellermayr oli innokas valtion koronatoimien kannattaja. Hän mm. kannatti koko väestöä koskevia pakkorokotuksia. Tästä syystä hän sai runsaasti vihapostia ja tappouhkauksia.

Nyt koko virallinen Itävalta on järkyttynyt tapahtuneesta.

Itävallan liittopresidentti Alexander Van der Bellen ja useat johtavat poliitikot ilmaisivat heti järkytyksensä Kellermayrin kuolemasta.

– Lopettakaamme tämä uhkailu ja pelottelu. Vihalla ja suvaitsemattomuudella ei ole sijaa meidän Itävallassamme, Van der Bellen kirjoitti Twitterissä.

Hurskastelu juuri nyt vaikuttaa kovin tekopyhältä, kun viranomaiset eivät pystyneet takaamaan Kellermeyrin turvallisuutta tämän vielä eläessä. Lisäksi ihmisiä suututtaneet pakkorokotukset ovat poliitikkojen vastuulla olevia päätöksiä, ei yksittäisen lääkäirin, vaikka tämä edustaisi selkeästi moraalisesti väärää näkökantaa.

Mitä tulee itse koronarokottteeseen, eli käytännössä Pfizerin mRNA-valmisteeseen, sitä ei olisi pitänyt pakolla pistää yhtään kehenkään. Rokotteen tehosta annettiin Suomessakin runsaasti väärää tietoa. Rokotteen piti lopettaa pandemia. Näin ei käynyt. Rokote ei myöskään estänyt sairastumisia tai tartuntoja vaan sen ainoa totuusväite oli lopulta se, että rokote estää ”taudin vakavamman version”. 

Koska rokote tuotiin hätäisesti markkinoille, sitä ei oltu kunnolla testattu. Tämä antaa aiheen epäillä sen turvallisuutta. Suomessa, Itävallassa ja monessa muussa maassa ihmisille ei kuitenkaan annettu mahdollistuutta päättää rokotteen ottamisesta parhaimman käytettävissä olevan tiedon perusteeella vaan manipulointia ja pakkoa käytettiin melko suruttomasti.

Koko väestölle toteutetut massarokotukset voi tässä vaiheessa tunnustaa virheeksi, josta maksetaan vielä hintaa yhä jatkuvina sairastumisina.

Itävaltakaan ei lopulta ottanut rokotuspakkoa käyttöön. Lain mukaan rokottamattomien sakottaminen olisi pitänyt aloittaa maaliskuussa 2022. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Syykin oli selkeä:

” Vaikka hanke sai alun perin lähes koko puoluekentän kannatuksen, siitä tuli kansalaisten parissa repiviä riitoja synnyttänyt aihe. Terveysministeri Mückstein joutui lukuisten tappouhkausten kohteeksi ja päätti lopulta erota tehtävästään.”

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla oli keuhkoputken tulehdus, ei yhtään otettua rokotetta eikä tullut keuhkokuumetta, tuo on muutenkin sairas olettamus siilä 99% euhkoputken tulehduksista ei kehity keuhkokuumeeksi.

Bogreol kirjoitti...

Omassa tuttavapiirissäni on kolmekin rokotetta ottanutta, ja silti vakavan tautimuodon saanutta, myös lievästi sairastuneita rokotettuja. Itselläni ei ole rokotetta, ja alkuajan varovaisuuden jälkeen, olen liikkunut pelkäämättä julkisilla kulkuneuvoilla, käynyt tilaisuuksissa ja uimahallissa, mistä jotkut siellä tapaamani väittävät saaneensa koronan, minuun se ei ole sielläkään (ehkä toistaiseksi) tarttunut.

Minulle on jäänyt epäselväksi, mistä erilaiset sivuoireet johtuvat, sydän- ja neurologisten oireiden sanotaan joissain lähteissä tulleen koronataudista, toisissa rokotteesta. Pari tuttuani on saanut vyöruusun rokotteen jälkeen, mutta ei selitystä asialle. Syysuhteet ovat hukassa, tietoista hämäämistä vai ymmärtämättömyyttä, tilastollinen seuraaminen epätarkkaa, usko rokotteisiin on edelleen vahva, paitsi niillä, jotka ovat kokeneet vakavia sivuvaikutuksia, ja uskovat niiden tulleen nimenomaan mRNA -rokotteesta.

Sosiaalisesti ja yhteiskunnallisesti suurempi huolenaihe on, kuinka koronaa on käytetty välineenä heikentämään demokratiaa, ja ottamaan käyttöön digitaalista kansalaisten seurantaa. Naomi Wolf on julkaissut kirjan "The Bodies of others, The New authoritarians, Covid-19 and the war against the human", missä hän käy läpi historian valossa, kuinka tyranniaan on asteittain siirrytty, ja kuinka nyt ideologia ylikansallisten organisaatioiden vallan lisäämisestä toimii. WHO on täysin korruptoitunut, Yhdysvaltojen tulisi vetäytyä myös YK:sta. Siirtolaisten vyöryminen rajojen yli tekee maista hyvin haavoittuvia. Kansalaisoikeuksia on jatkuvasti kavennettu. Opposition liikkumatila vähenee, median propaganda kasvaa. Wolf haluaa ihmisten heräävän huomaamaan mitä on tehtävä ennenkuin vapaus täysin menetetään, sillä sen jälkeen voi kestää vuosikymmeniä, että se saadaan takaisin.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: " tuo on muutenkin sairas olettamus siilä 99% euhkoputken tulehduksista ei kehity keuhkokuumeeksi."

Juuri näin, mutta rokotteen ainoa jäljellä oleva tosiasiaväite on tuo vakavan tautimuodon tai kuoleman estäminen. Itse suhtaudun tällaisiin väitteisiin epäluuloisesti.

Rokotteelle ei ole olemassa reset-vaihtoehtoa, joten sen kanssa on vain elettävä, jos sellaisen on ottanut.

Bogreol "alkuajan varovaisuuden jälkeen, olen liikkunut pelkäämättä julkisilla kulkuneuvoilla, käynyt tilaisuuksissa ja uimahallissa, mistä jotkut siellä tapaamani väittävät saaneensa koronan, minuun se ei ole sielläkään (ehkä toistaiseksi) tarttunut."

"Minulle on jäänyt epäselväksi, mistä erilaiset sivuoireet johtuvat, sydän- ja neurologisten oireiden sanotaan joissain lähteissä tulleen koronataudista, toisissa rokotteesta."

Voi olla, että molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia. Verihyytymien synnystä varoitetaan koronainfektion kohdalla. Tästä syystä joillakin sivustoilla suositellaan asperinin syömistä. Tosin näissa asioissa suosittelisin keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa etenkin, jos sinulla on käytössä verenohennuslääkkeitä.

Usko mRNA-rokotteeseen on erityisen vahva vanhoilla ihmisillä.

"Naomi Wolf on julkaissut kirjan "The Bodies of others, The New authoritarians, Covid-19 and the war against the human"

Kuuntelin Wolfin kirjaa koskevan haastattelun mutta en ole vielä tilannnut kirjaa. Koronavirukseen ja sen hoitoihin liittyvissä asioissa sensuuri oli Yhdysvalloissa ja muuallakin erittäin tiukka. Minkänlaista julkista keskustelua eri koronatoimien järkevyydestä ei käyty vaan ainoa oikea totuus löytyi terveysviranomaisilta, jotka ainakin Yhdysvalloissa levittivät väärää tietoa maskien tehokkuudesta.


Olen kuullut, että viimeisimmät variantit tarttuisivat helpommin rokotettuihin, mene ja tiedä. Joka tapauksessa viruksen evoluutio on edennyt niiin, että siitä on tullut äärimmäisen tarttuva. Samalla sen aiheuttama tauti on suhteellisen lievä. Siksi sairaalat eivät ole täytnnä koronapotilaita.

Joppos123 kirjoitti...

Koronahössäyksen voisi jo lopettaa kokonaan, ei siitä kaikesta kohkaamisesta huolimatta tullut uutta Espanjan tautia vaan jäi tuhnuksi.
Itse sairastin ko viruksen kesäkuun alussa muutaman päivän päänsäryllä.
Heinäkuun alussa iskenyt kesälentsu on ollut vittumaisesti päällä jo kuukauden,lievänä toki sekin mutta silti.
Meidän organisaatiossa seurataan koronaa päivittäin vaikka sillä ei missään vaiheessa ole ollut mitään vaikutusta operatiiviseen toimintaan. Ihan turhaa resurssien tuhlausta.

Anonyymi kirjoitti...


Onnea kun olet selvinnyt vähäisin kuhmuin.
Elpymisen aikana ei tietenkään kannata rasittaa itseään,ota iisisti vaan.

En halua viisastella mutta kyllä kai se maskin vaikutus on ihan ilmiselvää.
Olen nähnyt marketissa kun nuori harjoittelijatyttö aivasteli suoraan omenahyllyyn.
Jos yskii tai aivastelee niin tokihan se maski estää tautien leviämistä.
Ei sitä tietenkään jatkuvasti kannata pitää,siinä virukset oikein kihisevät.

Itselläni on tilanne samankaltainen kuin Bogreol kertoo.

Alakouluikäisenä lyötiin semmoinen saatanan öräsin perseeseen että ei ole senjälkeen juurikaan tauti ottanut.Terveydenhoitaja pysäytti scootterinsa ja kysyi että ottaisitko tällaisen rokotteen vapaaehtoisesti,se tulee teille kaikille sitten kun koulu taas alkaa.

"Vapaaehtoisesti" ?,olin alle kymmenvuotias.
Syksy meni toista kankkua linkaten kuukausikaupalla.
Järkyttäviä paiseita koko alaselkä ja ahteri täynnään.
Syysliukkailla kaatuminen sai sarkahousuihin tummia veriläiskiä aikaan.

Pari kertaa olen ollut kuumeessa että piti asperiinia ottaa(4kpl) ja hieman levätä.
Myöhemmin tuli toki "pari dängii".(Dengue-kuume)
Se pistää luokalle kovemmankin tyypin
Ei ollut oikein lääkäreistä tietoa niin piti turvautua inkiväärin,chilin,valkosipulin ja Johnnie-Walkerin apuun.

Itse olen seurannut John Campbellin klippejä.
Toki hän on kieli keskellä suuta sanoissaan.Pidän luotettavana ja suosittelen kaikille.

Regards Josef
Tupla-J kirjoitti...

Luomuimmuniteetti vaikuttaa olevan pysyvää sorttia; ainakin vasta-ainetesteissä vasta-ainetasot ovat vielä yli vuoden päästä yhtä korkeat kuin heti sairastamisen jälkeen.

Itse olin immuuni jo valmiiksi, kuten ilmeisesti kohtalaisen merkittävä osa väestöstä.

Vasarahammer kirjoitti...

Joppos123: "Koronahössäyksen voisi jo lopettaa kokonaan, ei siitä kaikesta kohkaamisesta huolimatta tullut uutta Espanjan tautia vaan jäi tuhnuksi."

Ei tullut Espanjantautia vaan tuli ylireagointi.

Tupla-J: "Luomuimmuniteetti vaikuttaa olevan pysyvää sorttia; ainakin vasta-ainetesteissä vasta-ainetasot ovat vielä yli vuoden päästä yhtä korkeat kuin heti sairastamisen jälkeen.

Itse olin immuuni jo valmiiksi, kuten ilmeisesti kohtalaisen merkittävä osa väestöstä."

Luomimmuniteetti on ainakin pitkäaikaisempi ja todennäköisesti parempi kuin Pfizerin rokotteella aikaansaaatu. Mitä tulee immuniteettiin, on mahdollista, että aiemmin muun koronaviruksen kuin COVID-19 -koronaviruksen aiheuttaman infektion sairastaneilla saattaa olla jonkinlainen immuniteetti jo valmiiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteenvedon aikaahan tämä pikku hiljaa - aivan liian hitaasti - alkaa olla. Mutta sitä tulee jatkumaan vuosikymmeniä, sellaisesta "saranakohdasta" on kyse. Lammasmaiset suomalaiset olisivat periaatteessa vielä kohtalaisen hyvässä tilanteessa, riittää kun googlaa vaikka "koronarealistit". Materiaalia omalla kielellä on riittävästi. Mutta mikä mikä riittää härälle ei kelpaa lampaalle... -jussi n

Vasarahammer kirjoitti...

jussi n " riittää kun googlaa vaikka "koronarealistit". Materiaalia omalla kielellä on riittävästi. Mutta mikä mikä riittää härälle ei kelpaa lampaalle... -jussi n"

Kyllä korona-aikana on ollut kohtuullinen pääsy virallisesta totuudestasta poikkeaville sivustoille. Ongelma on sensuurin lisäksi se, että sivustot tavoittavat vain pienen osan ihmisistä.Ei ole muillakaan helppoa. Zerocovid-porukan "Eroon koronasta"-sivuston suosio on sekin melko marginaalinen ja hyvästä syystä.