tiistaina, joulukuuta 11, 2018

Valtamediajournalismin uusia pohjanoteerauksia


Jos luulit, että ns. ”vastuullinen media” ei voi vajota enää alemmaksi, olet erehtynyt. Ensinnäkin valtamedia ei paljastanut Oulussa tapahtunutta järjestelmällistä nuorten tyttöjen saalistamista, johon syyllistyivät turvapaikanhakijoina Suomeen tulleet nuoret miehet. Ilman Junes Lokan kansalaisaktivismia suomalaiset luultavasti olisivat onnellisen tietämättömiä Oulun tapahtumista. Valtamedia ei olisi julkaissut uutista, joka sosiaalisessa mediassa tiedettiin jo pari päivää aikaisemmin.

Itse asiassa näyttää siltä, että valtamedian toimittajat eivät enää hanki uutisiaan perinteisin keinoin, vaan päivystävät sosiaalisessa mediassa ja levittävät vasemmistotrollien keksimiä huhuja uutisina. Näin kävi, kun ”tieto” Jussi Halla-ahon osallistumisesta natsimarssiin levisi kotimaisessa JSN-mediassa. Näin toimii ”vastuullinen media” Suomen Uutisten mukaan:

Itsenäisyyspäivän iltana ja seuraavina päivinä Yle levitti eri kanavissa valheita, joiden mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja olisi muka osallistunut natsien tilaisuuksiin. Itsenäisyyspäivänä Yle muun muassa julkaisi verkkosivullaan yksityishenkilön Twitter-viestin, jonka mukaan Halla-aho olisi lähdössä marssille natsien kanssa.”
”Samassa yhteydessä Yle tuli julkaisseeksi valokuvan, josta oli tunnistettavissa yksityishenkilöitä. Nämä henkilöt tulivat siten vedetyiksi mukaan Ylen natsiväitteisiin – tietämättä asiasta mitään.”
Luonnollisesti ns. ”vastuullinen media” ei tarkistanut levittämäänsä väitettä mitenkään. Korjaukset tulivat jälkikäteen huomattavasti pienemmällä hälyllä kuin alkuperäinen valeuutinen. Siinä on ”vastuullisen median” nykyinen kuva koko karmeudessaan.
Moralisointia
Jos vasemmistolaisille tyypillinen valehtelu ja vääristely eivät riitä, lisänä tarvitaan tekopyhää moralisointia ja oman hännän nostamista. Tästä antaa näytteen Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi otsikolla ”Perkele, ne jätteet on ajettava Suomesta”.
Otsikko tulee lauseesta, jonka toistaiseksi tuntematon ihminen lausui Sebastian Tynkkysen Oulussa järjestämässä mielenosoituksessa. Tilaisuudessa oli ns. avoin mikki eli kuka tahansa saattoi päästä lavalle lausumaan mielipiteensä.
Tämä sai päätoimittaja Salmen kuvaamaan omaa tunnetilaansa runollisesti:
”Tärisen vieläkin. Vihan vimma vyöryi päälleni sillä voimalla, että oksennusta oli vaikea pidätellä.”
Ehkä tässä yhteydessä olisi syytä kysyä toimittajalta, tuliko edellisenä iltana otettua hieman liikaa. Jutusta nimittäin saa vaikutelman, että Tynkkynen ja tilaisuuden puhujat olisivat niitä varsinaisia roistoja ja lapsia himoitsevat seksuaaliset saalistajat vain ”nuoria miehiä ilman tarkoitusta”, kuten Salmi siteerasi presidentti Tarja Halosta.
Minusta tuntuu, että nämä nuoret miehet, joita Oulun puhuja kutsuu ”jätteeksi”, olivat löytäneet itselleen tarkoituksen. Se oli nuorten tyttöjen houkuttelu ja pakottaminen seksileikkeihin.
Yksi näistä nuorista miehistä ehti paeta Saksaan, ennen kuin hänet pidätettiin. Ei voida väittää, etteikö kyseiselle miehelle olisi tarjottu virikkeitä. PT-median mukaan etsintäkuulutettu ja Saksasta myöhemmin tavoitettu Aldhulaiei Qayssar oli osallistunut kotouttamistoimintaan osana oululaista Esikoto-hanketta.  Kyseistä hanketta veti vuosina 2016 – 2018 Vuolle settlementti. Todettakoon, että Tarja Halonen on toiminut aktiivisesti settlementtiliikkeessä. Hankkeen kotisivujen mukaan turvapaikanhakijoille oli järjestetty mm. kouluvierailuja.
Monet ovat ihmetelleet, miksi nuoret miehet, joiden taustoista ei tiedetä mitään ja jotka ovat todennäköisesti valehdelleet ikänsä ja tekeytyneet alaikäisiksi, päästetään suomalaisten lasten keskelle. Useimmat muistavat, että esimerkiksi Turun terroristi kävi kokonaisen lukuvuoden. turkulaista koulua.
Vastaavaa on tapahtunut muuallakin Suomessa, kun turvapaikanhakijoita on kärrätty milloin kouluihin ja milloin päiväkoteihin. Kyse ei ole mistään kotouttamisesta vaan aikuisten ihmisten vastuuttomasta moraalisäteilystä.
Palataan vielä Demokraatin juttuun. Kirjoituksen loppupuolella päätoimittaja Salmi saa ilmeisesti krapularyyppynsä juotua ja kirjoittaa:
Tärinä vaimenee hitaasti. Verenkierto palailee sormiin vielä verkkaisemmin.”

Sen jälkeen Salmi kutsuu Tynkkysen toimintaa politiikaksi vastenmielisimmillään. Minusta päätoimittaja Salmen toiminta on politikointia vastenmielisimmillään. Ylimielisenä ja omasta mielestään sivistyneenä ihmisenä hän ylenkatsoo tavallisia suomalaisia ihmisiä, jotka ovat ymmärrettävistä syistä vihaisia siitä, mitä Oulussa on tapahtunut. Salmen moralismi on vastenmielistä mutta en pahoita siitä mieltäni, koska en rehellisesti sanottuna kehtaisi odottaa mitään parempaa.

Ei ole mikään yllätys, että suomalainen Polpo etsii kiivaasti Oulussa mikrofoniin puhuneita. Sebastian Tynkkynen kertoo twiitissään, että Oulun poliisi on ottanut häneen yhteyttä ja pyytänyt nimilistaa niistä, jotka olivat puhuneet tilaisuudessa.

Suomessa harjoitetaan kommunistista oikeudenkäyttöä. Kun todellisuus on ikävä, viranomaisten todellinen mielenkiinto kohdistuu niihin, jotka kuvaavat todellisuutta ikävin sanankääntein.

Äskettäin entinen kommunisti ja ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin arvosteli hakaristilippujen kieltämistä. Scheinin ei lämmennyt tälle vaan sanoi:

Yleisesti ottaen vastustan pistemäisiä kriminalisointeja, koska rangaistavaa pitäisi olla rikollinen mieli eikä sen ulkoiset ilmenemismuodot. Siksi ennemmin jo kriminalisoitu kiihottaminen kansanryhmää vastaan kuin uusi pykälä hakaristin näyttämisestä.”

Kommunistien ihannevaltiossa rangaistiin ihmisiä ”rikollisesta mielestä” blankopykälällä ja tavalliset rikolliset olivat arvoasteikossa ylempänä kuin ne, joilla valtiojohdon mielestä oli ”rikollinen mieli”. Tuskin on yllätys, että Scheinin pitää rikollisia tekoja lievempinä kuin vääriä ajatuksia.

En itsekään pidä hakaristilippujen kieltämistä mielekkäänä. Poliitikolle se on kuitenkin tapa näyttää omaa moraalista erinomaisuutta täysin ilmaiseksi maksamatta siitä minkäänlaista hintaa. Oulussa raiskauksiin syyllistyneiden tuomitsemisella ja sellaisten toimenpiteiden ehdottamisella, jotka tulevaisuudessa ehkäisisivät vastaavan tapahtumisen, ei saa kuin rasistin leiman. Tämä kertoo rappeutuneesta ja moraaliltaan vääristyneestä yhteiskunnasta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itaekin kiinnitin huomiota siihen, että Valtamedialla kesti useamman päivän aikaa julkaista Oulun tapaus.

Ilmeisesti kun tapauksen törkeys ja laajuus tulivat medioille ilmi, olivat ne pakotetut "housut kintuissa" uutisoimaan tapauksen.

Mieleni tekisi oksentaa enemmän kuin mitä pystyn syömään, koska poliitikkojen ja median tekopyhyys asiassa on ollut niin läpinäkyvää.

Kumitonttu kirjoitti...

Vuonna '77 Kalevi Sorsa totesi Uuden Suomen haastattelussa, että "Suomi on demokraattisesti siiirtynyt sosialismiin". Vuonna 1985 30 pääministeripuolue SDP:n kansanedustajaa teki aloitteen liikepankkien sosialisoinnista. Vasta vuonna 1991 SAK poisti ohjelmastaan vaatimuksen tuotantovälineiden sosialisoimisesta.

Sosialismissa ei määritellä ihanneyhteiskuntaa. Siis sitä tilannetta, jossa voidaan todeta, että enempää sääntelyä ei tarvita. Sen takia sosialismissa jokainen hallitus ja jokainen uusi poliittisten päättäjien ikäluokka vain kiristää sääntelyä ja valvontaa. Sosialismissa yksilönvapaudet ja omaisuuden suoja nähdään "rikollisena ajatteluna", kuten Martin Scheinin kiteytti.

Sosialistiset yhteiskunnat ovat aina kaatuneet velkoihinsa, koska rahojen ehtyessä tulonsiirtoja ei voida ylläpitää. Sosialististen hallintojen virkamiehet ovat sen etujoukko, joka lakeihin perustuen tuomitsee ajatusrikolliset vankeuteen. Media ei sosialismissa ole vapaata, vaan toimittajat luopuvat uutisoinnista ja siirtyvät julistamaan aatettaan. Koska netti on avannut tiedonkulun kansalaisille ohi perinteisen printtimedian, toimittajat ryhtyvät mustamaalaamaan sosiaalista mediaa valeuutisiksi tai vihapuheeksi. Jos toimittaja jää kiinni valheesta, se ei romuta hänen luotettavuuttaan toisin kuin sosiaalisen median palstoilla, jotka menettävät lukijoitaan, jos niissä kerrotut tapahtumat ovat valetta tai jopa virheellisiä.

Itse muistan blogiurani alkuajoilta, että haksahdin johonkin The Onionin pilauutiseen, ja olin tosi pettynyt itseeni. Kun siinä vaiheessa vielä tavoittelin laajaa lukijakuntaa, olin erittäin pettynyt virheeseeni, koska tajusin sen voivan vaarantaa tavoitteeni täyttymisen. Paradoksaalisesti meillä viraabelikirjoittajilla on paljon tärkeämpää huolehtia oman maineemme tahrattomuudesta kuin alpakkamedian toimittelijoilla.

Hessu Pallo kirjoitti...

Katsoin toissapäivänä streamauksen Tynkkysen järjestämästä mielenilmauksesta.

Kyllähän siinä oli "kovaa" puhetta kansalaisten suusta, mutta mitä lapsen raiskaamisen jälkeen pitäisi odottaa?

Siellä mainittiin esimerkiksi erään muslimin oikeudenkäyntipuolustuksesta, jossa syytetty oli vedonnut raiskausta puolustellessaan kulttuurieroon ja että oli luullut, että euroopassa saa harrastaa seksiä vapaasti.

Jossain puheenvuorossa kerrottiin Aišan vaimoksi ottamisesta ja siitä, miten islam sallii pedofilian.

Siellä kävi vastapainoksi matu puhumassa mikrofoniin kitmānia. Huonosti puheesta sai selvää, mutta käsittääkseni yritti väittää, ettei koraani salli pedofiliaa. Kyseiselä matulla oli rakennusmiehen vaatteet päällä ja puukko vyöllä. Näytti siltä, että puukko olisi ollut myös kädessä puheen loppupuolella.

Humalaiselta vaikutti lähinnä joku vassari, joka kävi mikin takana matun puheen jälkeen. Tietämättä tarkemmin tilannetta voisin veikata, että se vassari oli tuonut sen matun paikalle puhumaan ja aiheuttamaan hämminkiä.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Mieleni tekisi oksentaa enemmän kuin mitä pystyn syömään, koska poliitikkojen ja median tekopyhyys asiassa on ollut niin läpinäkyvää."

Hyvesignaloinnin ohessa sensuuri lisääntyy taustalla. Halla-aholta deletoitiin pari Facebook-postausta ja hänen kirjoitustaan "rikkoivat yhteisönormeja".

Nykyisessä julkisessa keskustelussa oikeasti vaikeiden asioiden käsittely on mahdotonta. Vain hyvesignalointi on sallittua.

KT: "Jos toimittaja jää kiinni valheesta, se ei romuta hänen luotettavuuttaan."

Karjalaisen toimittaja oli nimeltään Suonna Kononen. Hänen luotettavuuttaan kollegojensa silmissä valehtelu ei toki vähennä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuo Demarin vuodatus vei alaleuan väpätyksen uudelle tasolle. Haistan kyllä tuollaisissa kirjoituksissa myös pelkoa. Valtamediassa (ainakin osittain) kyllä käsitetään se, että heidän julistuksensa on rakennettu valheellisen utopian päälle eli on ts. paskapuhetta alusta loppuun. Kun se korttitalo romahtaa ja kasvot menetetään niin se on kestämätön tilanne. Siksi pyritään demonisoimaan väärinajattelu ja mielellään kiellettäisiin se kokonaan. Seurauksista välittämättä. Vain että omat kasvot säilyisivät.

Vasarahammer kirjoitti...

Hessu Pallo: "Kyseiselä matulla oli rakennusmiehen vaatteet päällä ja puukko vyöllä. Näytti siltä, että puukko olisi ollut myös kädessä puheen loppupuolella."

Tässä tapauksessa poliisi teki väärin, kun otti puukon pois matulta.

Poliisi taas tekee oikein, kun se ottaa kiinni mikkiin puhuneet viha-ajattelijat. Tällaisessa yhteiskunnassa elämme.

Ykä: "Kun se korttitalo romahtaa ja kasvot menetetään niin se on kestämätön tilanne. "

Ajatukset eivät kestä kriittistä arviointia. Siksi vastakkaiset ajatukset pitää kieltää. Sama ilmiö vaivaa keskustelua esim. ilmastonmuutoksen suhteen. Tehottomat ja kalliit toimenpiteet menevät läpi ilman vastustusta, koska vastustaja on aina "denialoisti" ja litteän maan kreationisti.

Ehdotettuja toimia pitää pystyä arvostelemaan niiden todennäköisten seurausten perusteella. Näinhän ei ole tänään, koska toimenpiteet perustuvat moraalisesti ylivertaisiin käsityksiin.

Hessu Pallo kirjoitti...

Eiköhän matut ala hyödyntämään hi-visibility vaatteita, kun huomaavat, että se toimii astaloiden kantolupana. Poliisit ei mahda mitään. Mahtaakohan poliisi puuttua, jos "raksamies" kantaa modattua kaasunaulainta huvikseen kaupungilla?