maanantaina, elokuuta 20, 2018

Muistetaan terrori-iskun uhreja vastustamalla natseja ja rasismia


Koska virallinen Suomi ja sen edustajana Turun kaupunki päättivät, että vuosi sitten tapahtunut Turun terrori-isku on syytä unohtaa, pelikenttä jäi tyhjäksi toisenlaisille toimijoille. Valitettavasti kaikki näistä eivät matkustaneet Turkuun muistelemaan terrori-iskun uhreja.

Turun terrori-isku oli Suomen historiassa toistaiseksi ainutlaatuinen tapahtuma. Marokkolainen Abderrahman Bouanane teki verityönsä Allahin nimissä. Bouanane oli Allahin soturi. Hän ei ollut natsi vaan edusti tänä päivänä huomattavasti vaarallisempaa islamilaista jihadismia. Silti valtamediaa ja sen journalistien reaktioita seuratessa tuli mieleen, että oliko muistopäivänä sittenkin tarkoitus tuomita rasismi ja natsismi samalla kertaa.

Politikointia

Tapahtuma politisoitui jo paljon aiemmin kuin sitä oltiin edes järjestämässä. Turun kaupunginjohtaja ja Kokoomuksen broileripoliitikko Minna Arve päätti, että mitään muistojuhlaa ei järjestetä. Turun kaupunki kunnioittaa puukotusten muistopäivää 18.8. hiljaisesti. Seuraava Arven lausunto jää historiaan käsittämättömän typeränä ja uhrien muistoa häpäisevänä:

” Traaginen rikos tai sen tekijä eivät mielestämme ansaitse muistopäiviä. Kunnioitamme uhreja ja auttajia työskentelemällä joka päivä turvallisuuden, kulttuurien yhteisymmärryksen ja maahanmuuttajien kotoutumisen parantamiseksi yhdessä muiden viranomaisten ja kansalaisyhteiskunnan kanssa.”

Arvelta puuttui tilannetaju täydellisesti. Muistopäivänä surraan iskun uhreja eikä terroristia. Tapa, jolla Turun kaupunki, viranomaiset ja veronmaksajan rahoittama ns. kansalaisyhteiskunta kunnioittavat uhreja, tuo valitettavasti lisää uhreja, koska siinä kieltäydytään näkemästä iskua sen oikeassa asiayhteydessä. Suomen poliittiset päättäjät ja viranomaiset olivat epäsuorasti osallisia tapahtuneeseen. Heidän tekonsa ja tekemättä jättämisensä vaikuttivat tapahtuneeseen. Ehkä moni heistä ymmärtää tämän ja pyrkii vaikenemalla väistämään vastuunsa.

Arven puheet osoittavat, että totuutta ei uskalleta katsoa silmiin. Sen sijaan pitäydytään kauniissa fantasiassa, jossa viranomaiset ja veronmaksajan tukemat kansalaisjärjestöt tekevät maagisesti kulttuuriimme vihamielisesti suhtautuvista muslimeista kunnon sosiaalidemokraatteja.

Sinisilmäisyyttä

Juhani Huopainen kirjasi Suomen Uutisten juttuun kaikki ne tekijät, joista turvapaikkaralliin epäilevästi suhtautuneet olivat varoittaneet ennen terrori-iskua. Listalta löytyy kahdeksan kohtaa, jotka kertovat karua kieltä viranomaisten sinisilmäisyydestä ja leväperäisyydestä.

Yksi kohta kuitenkin puuttui. Bouanane kävi koulua tavallisten suomalaislasten kanssa, vaikka oli täysi-ikäinen mies. Iltalehden jutussa siteerattiin 14-vuotiasta tyttöä, joka kertoi terroristin kävelleen häntä vastaan koulun käytävillä.

Monikulttuurinen hurmahenkisyys käy selkeästi lasten turvallisuuden edellä. Turvapaikanhakijat, joiden taustoista emme tiedä yhtään mitään, päästetään noin vain suomalaisten lasten joukkoon poliittisten päättäjien hykerrellessä taustalla humaltuneina omasta moraalisesta erinomaisuudestaan.

Aiemmin eli syyskuussa 2015 Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija kirjoitti ivallisen jutun, jossa pilkattiin niitä, jotka epäilivät tulijoiden joukossa olevan terroristeja. Juttu naurettiin puhki ja mahdollisesti sen seurauksena kyseinen tutkija muutti sukunimensä. Todettakoon, että tutkija on tuon jälkeen esittänyt huomattavasti järkevämpiä lausuntoja julkisuudessa.

Politikointi jatkuu

Politikointi ei kuitenkaan päättynyt Turun kaupunginjohtajan höperehtimiseen. Turun valtuustoryhmät halusivat myös sanoa sanansa. Juhani Huopainen kirjoittaa:

” Toistan: vasemmistoliiton, vihreiden, kokoomuksen, SDP:n, keskustan, RKP:n, kristillisdemokraattien ja Sinisen tulevaisuuden Turun valtuustoryhmät kertovat meille jihadistisen terroriteon vuosipäivänä, että ”Iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi väkivaltaisen rasismin levittämisessä”. Ei sanaakaan maahanmuuttopolitiikasta tai uskonnollisesta fanatismista. Turun terroriteko ei muka liity mihinkään, vaan oli pelkkää vihaa. Se ei muka johdu mistään, tai ole poliittisten valintojen seurausta.”

Turun valtuustoryhmät Perussuomalaisia lukuun ottamatta olivat laatineet yhteisen poliittisesti hyperkorrektin julkilausuman vihaa vastaan:

”Me allekirjoittaneet turkulaiset poliittiset ryhmät ilmoitamme vahvan sitoutuksemme kaikkien ihmisten jakamattomaan ja yhtäläiseen ihmisarvoon sekä ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Turun tulee olla paikka, jossa jokainen meistä voi elää vailla huolta oman turvallisuutensa puolesta. Ilmaisemme siksi syvän huolemme ja paheksuntamme lauantaiksi 18.8. suunniteltua suomalaisen uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssia kohtaan.

Turussa, Suomen kansainvälisessä kaupungissa tapahtui vuosi sitten surullinen, julma ja väkivaltainen isku, joka vaati kahden ihmisen hengen. Kahdeksan ihmistä loukkaantui.
Loukkaantuneet ja uhrien omaiset joutuvat elämään tapahtuneen kanssa lopun ikänsä. Silmitön väkivalta osoitti samalla ihmisten keskinäisen solidaarisuuden ja halun avunantoon. Kun väkivaltaa tapahtui, lyöttäytyivät ihmiset yhteen auttaen loukkaantuneita ja estivät tekijää tekemästä enempää väkivaltaa ja samalla osoittivat toisillensa tukea. He auttoivat käsittelemään ihmisten pelkoa, kauhua ja surua.

Turun kansainvälisestä luonteesta kertoo paljon niin uhrien kuin auttajienkin monet eri kansalaisuudet, alkuperämaat ja monikielisyys. Tuona surullisena päivänä me kaikki olimme turkulaisia. Turkulaiset eivät suostu antamaan tilaa vihalle. Kaikki väkivalta on tuomittava. 18.8. iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi väkivaltaisen rasismin levittämisessä.”

Kannanotto edustaa hyvesignalointia puhtaimmillaan. Siinä on huolellisesti vältetty mainitsemasta, mistä terrori-iskussa oli oikeasti kyse. Koska Perussuomalaiset ei liittynyt julkilausumaan, puoluetta syytettiin uusnatsistisen Pohjoismaiden Vastarintaliikkeen tukemisesta. Helsingin Totuuden penaali Tommi Nieminen lausui älyllistä epärehellisyyttä ja tahallista väärinymmärtämistä tihkuvan lausahduksensa:

”Tämän voisi uutisoida - täysin todenmukaisesti - myös näin: "Turun perussuomalaiset antoivat hyväksyntänsä uusnatsistiselle Pohjoismaiselle Vastarintaliikkeelle" Turun puolueet paheksuvat uusnatsien marssia – Perussuomalaiset ei ole mukana kannanotossa.”

Tuossa vaiheessa oli toki tiedossa, että PVL aikoi järjestää marssin terrori-iskun muistopäivänä. Julkilausumassa ja sen allekirjoittamatta jättämisessä ei kuitenkaan ollut kyse PVL:n tuomitsemisesta. PVL oli kuitenkin ainoa poliittinen suuntaus, joka julkilausumassa mainittiin. Sanallakaan ei puhuttu islamilaisesta radikalismista.

Kuinkas sitten kävikään

Lopulta muistotilaisuus järjestettiin, mutta se jäi kahden radikaaliryhmän eli PVL:n ja äärivasemmistolaisen Antifan riehunnan varjoon. Erityisesti äärivasemmisto osoitti uskomattoman huonoa tyylitajua möykkäämällä ja paukuttamalla rumpuja, kun kukkia laskettiin Aurajoen veteen.
Luonnollisesti äärivasemmisto vastasi myös väkivallasta. Marco de Wit (ei ole natsi) pahoinpideltiin ja Junes Lokan (ei ole natsi) kuvausvälineet tuhottiin.

Suomen poliittinen johto kunnioitti terrorin uhrien muistoa hiljaisuudella. Kyseessä ei kuitenkaan ollut kunnioittava hiljaisuus vaan pelkurimaisuuden ja vastuun välttelyn aiheuttama vaikeneminen. Poliittinen johto ja viranomaiset eivät halua tunnustaa, että he tietoisesti valehtelivat kansalaisille siirtolaisvirtaan liittyvistä riskeistä. Sen sijaan he varta vasten korostivat suomalaisten turvapaikanhakijoille kohdistuvaa uhkaa.

Olisi ollut aika vaikea kuvitella Juha Sipilä ja Petteri Orpo muistamassa terrori-iskun uhreja. Toinen kutsui turvapaikanhakijat kotiinsa ja aiheutti piikin Suomeen pyrkineiden määrässä. Toinen taas ei sisäministerinä tehnyt mitään, kun Ruotsin rajan läpi maahan valui yli 30 000 ihmistä, joiden taustoista viranomaiset eivät tienneet mitään. 

Siksi ei ole yllätys, että vimmainen kotouttaminen jatkuu. Ei haluta ymmärtää, että kotouttaminen ei voi onnistua, jos tulijamäärät ovat liian suuria. Ruotsin maahanmuuttopolitiikan virheistä uskalletaan jo vähän valtamediassa mainita mutta Suomessa uskotaan edelleen, että ympyrän neliöiminen on mahdollista, jos siihen vain kovasti uskoo.

P.S. Jutun kuvitus ei liity terrori-iskuun vaan siinä on ”Denverin Antifa” eli joukko itäsuomalaisia vasemmistonuoria. Li Anderssonille voi sanoa, että kukaan ei mene lankaan vaan kaikki nauravat.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Ottaen huomioon että niin Vasemmistoliitto kuin Vihreätkin ovat hyväksyneet väkivallan käytön ylimmässä johdossaan, en enää itse käytä termiä "äärivasemmisto". Kyse on ihan tavallisesta vasemmistolaisesta väkivallasta, jota kohdistetaan toisinajattelijoihin.

Turussa se Witiin ja Lokkaan kohdistunutta väkivaltaa ei tuomittu minkään puolueen taholta, edes Persujen, kun taas Asema-aukiolla riehuneen Karttusen joutuminen sairaalaan sai koko poliittisen johdon moraalipaniikkiin.

Niin kauan Vasemmisto ja Vihreät saavat kaduilla mellastaa, kunnes heitä aletaan rangaista viranomaistoimin. Esimerkit antifan riehumista Yhdysvalloissa vuodesta toiseen eivät lupaa hyvää. Erityisesti kun suomalainen poliisi tyyliin Huhtela ja Taponen yrittävät nuoleskella liberaaleja cityvihreitä nuoria naisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pakko muuten todeta että kun kattelee noita nyrkki pystyssä olevia vasemmistonuoria niin tekemättähän se vallankumous jää…

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä: "tekemättähän se vallankumous jää…"

Niinhän se jää, mutta silti Antifa palvelee tarkoitustaan. Sen on tarkoitus riehumisella, räyhäämisellä, metelöinnillä ja sattumanvaraisella väkivallalla pelotella tavallisia ihmisiä pysymään pois väärien asioiden puolesta järjestetyistä mielenosoituksista.

Olen itse nähnyt noiden antifasistien rivistön ja kyllä ne olisivat päälle tulleet, jos poliisiketjua ei olisi ollut edessä.

Antifa ei palvele vallankumousta vaan valtio- ja virkakoneistoa ja konsensuspuolueita. Antifa tekee likaisen työn niiden puolesta ja sen jälkeen voidaan taas arvostella persuja vihan lietsomisesta.

Oletko nähnyt yhdenkään johtavan poliitikon vuosikausiin arvostelevan vasemmiston katuriehujien toimintaa? Et varmasti ole, mutta Peli poikki -mielenosoituksessa näit ministereitä, joiden takana liehuivat Antifan liput.

Joppos123 kirjoitti...

Kuvan perusteella vallankumouksesta tulee kyllä historian lyhyin pyllistys ja päämäärä jää lähtötelineisiin.
Nythän on muuten suuresti ylistetty " Turun ainoa oikea sankari" paljastunut kovan luokan taparikolliseksi. Taustalta löytyy jopa 8 vuoden linnatuomio. Olen veikannut ja veikkaan edelleen, että jos tarve vaatii niin jätkä nappaa pyörätuolinsa kainaloon ja kirmaa pitkin raitteja kuin itse Lasse Vireen aikoinaan.
Pelkkä huijari, jalustalle nostettu sellainen. No, tiettyjä ihmistyyppejä on todella helppo kusettaa. Eivät he mitään ole oppineet "lelusalakuljettajan" tapauksesta eivätkä opi tästäkään.
Seuraavaa toiseustoteemia odotellessa, olisiko jokin Arabian supermääänin ja ihmemiehen risteytys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Olet muuten Vasara täysin oikeassa. Nää on ruskeapaitojen kevytversioita mutta jos kukaan ei pane hanttiin eikä valtiovalta puutu toimiin millään tavoin niin vaikutus on sama.