tiistaina, tammikuuta 24, 2017

Valistus ja todellisuus


Muotisanaa ”vihapuhe” käytetään nykyisin valtajulkisuudessa melko kevyesti. Sana on huonosti määritelty, kuten epämääräistä pahaa tarkoittavat sanat suvaitsevaisessa kielenkäytössä yleensä tahtovat olla. Uhkaavaksi termi muuttuu silloin, kun viranomainen alkaa taistella epämääräistä pahaa vastaan järjestelmällisellä propagandalla varsinkin, kun Suomen laki ei tunne käsitettä ”vihapuhe”.

Lasten aivopesua

Poliisitube on aloittanut toimintansa ja julkaisi videon, jossa Alma-niminen pikkutyttö kutsuu ”Poliisileijonan” avuksi, kun hänen äitinsä on lähettänyt sisällöltään ilmeisesti loukkaavan viestin poliitikolle. Epäselväksi jäi, onko videon ”valistus” tarkoitettu lapsille, aikuisille vai molemmille.

Asetelma, jossa lapsi opettaa moraalia aikuiselle, voi olla jonkun mielestä hauska. Se kuitenkin herättää mielleyhtymiä, jotka ovat tuttuja kommunistidiktatuureista. Pavlik Morozovin kuva oli pitkään tässäkin blogissa. Lisäksi Kiinan kulttuurivallankumouksen aikana lapsia rohkaistiin ilmiantamaan vanhempiaan väärinajattelusta.

Poliittisesti korrekti suvaitsevaisuus on sekin eräänlaista kommunismia mutta keinot torjua vääränlaista ajattelua ovat ainakin toistaiseksi hienovaraisempia kuin kommunistidiktatuureissa aikanaan. Poliisileijona-videossa propaganda meni kuitenkin pelottavan lähelle oikeaa kommunismia, mikä myös kertoo, että viranomainen ei tässä ole oikealla asialla vaan harrastamassa aivopesua.

Videosta tehtiin myös englanniksi tekstitetty versio, joka on kerännyt jonkin verran enemmän katsojia kuin alkuperäinen mutta ei kuitenkaan ole mennyt ”viraaliksi”. Toisin kävi taannoiselle ”raiskauksentorjuntavideolle”, joka kaikessa älyttömyydessään ainoastaan nauratti, vaikka se valistuksena onkin vastuutonta poliittisesti korrektia fiktiota.

Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotonen ei pitänyt videon saamasta kielteisestä julkisuudesta sosiaalisessa mediassa vaan väitti kritiikkiä ”vihapuheeksi”. Luotosen mukaan ”Lastenohjelma laukaisi vihapuheen”. Luotonen toteaa:

Monia lapsille suunnatun Poliisileijona-ohjelman kommentoijia poliisin viesti ei ole vakuuttanut. Ohjelmasarjan ensimmäinen jakso sosiaalisesta mediasta herätti viharyöpyn, sosiaalisessa mediassa. ”

Vertaukset Pavlik Morozoviin voivat olla liioittelua, mutta mielleyhtymää ei Luotonenkaan voi kiistää. Kritiikki torjutaan ”viharyöppynä”, mikä viestii kyvyttömyydestä vastata kritiikkiin. Todellisuudessa tavoitteet olivat ihan viattomat:

”Aikuiset hei, emme kehota videolla lapsia ilmiantamaan vanhempiaan vihapuheesta. Aikuisten oikeesti. Haluamme näyttää lapset oivaltavina ja osaavina tekijöinä, jotka ymmärtävät itse mikä on oikein ja mikä väärin.”

Aikuisten oikeasti videon 38 sekunnin kohdasta alkanut kohtaus voidaan ymmärtää myös kehotuksena ilmiantoihin. Kukin katsoja päättäköön itse.

Lapset ovat lapsia eivätkä ole vielä tarpeeksi kypsiä opettamaan aikuiselle moraalia. Tästä syystä videolla esiintyvän Alman kaltaiset eivät ole täysivaltaisia kansalaisia vaan vanhempiensa vastuulla. Lapset eivät välttämättä ymmärrä, mikä on oikein ja mikä väärin etenkään, kun kyse on abstraktista vihapuheesta. Poliisitube ottaa tässä vanhempien paikan ja heikentää vanhempien moraalista auktoriteettia lasten silmissä samalla tavalla kuin totalitaristiset diktatuurit aikanaan. Niiden tarkoituksena oli varata valtiolle yksinoikeus moraalisena auktoriteettinä.


Joukkoraiskaus Facebookissa

Sosiaalisessa mediassa julkaistaan kaikenlaista iljettävää. Kolme maahanmuuttajataustaista miestä raiskasi huumatun naisen Uppsalassa ja näytti rikoksen sellaisenaan suorana Facebookissa. Vaikka rikollisuus on Ruotsissa raaistunut hallitsemattoman maahanmuuton myötä, mitään tuon kaltaista ei olisi voinut kuvitella.

Tekijöillä on takanaan aiempia väkivaltarikoksia ja niistä myös tuomioita, jotka luonnollisesti ovat varsin pieniä. Teko ja sen kuvaaminen kertovat, että Ruotsin oikeuslaitoksen rikoksista jakamat rangaistukset eivät lainkaan pelota tekijöitä.

Luonnollisesti media käyttää rutiininomaisesti valkopikselöintiä ja tekee epäillyistä tunnistamattomia. Suomalaista valtamediaa seuraavat eivät tiedä epäillyistä etenkään sitä, että heidän nimensä eivät ole Sven-Åke, Göran tai Börje. Sosiaalisesta mediasta kuvamateriaali on luonnollisesti poistettu. Tässä kuitenkin kamera vielä käy, kun poliisi saapuu paikalle.

On jännittävää seurata, millaisen rangaistuksen tekijät lopulta saavat. Aiemman rikostaustansa takia heidät luultavasti tuomitaan, vaikka vapauttava tuomiokaan tuskin olisi monelle yllätys. Karkotus on epätodennäköinen lopputulos ainakin aiempien oikeustapausten perusteella. Niinikään Uppsalassa tapahtunut, viiden afgaaniteinin suorittama alle 15-vuotiaan pojan joukkoraiskaus (joka niinikään kuvattiin) ei johtanut karkotukseen tekijöiden nuoren iän perusteella. Lisäksi oikeuden mielestä heitä uhkaisivat Afganistanissa useat vaarat.

Kun miettii Poliisitubea tämän Ruotsin tapausten rinnalla, tekee mieli kysyä, ovatko viranomaisten resurssit oikeassa käytössä, kun pyritään vaikuttamaan ensisijaisesti kantaväestöön kuuluviin lapsiin. Uppsalan raiskaajaremmien rikoksia ne eivät ainakaan olisi estäneet.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisi läheisiäni niin jokainen noista päätyisi metsäautotien päähän jossa nylkisin heidät elävältä.Hitaasti.Yhdentekevää mikä tuomio tulisi.Ihmettelen miten kauan ihmiset aikovat tuota ruotsistanissakin sietää ja katsella.Uskomatonta.Kertakaikkiaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Ihmettelen miten kauan ihmiset aikovat tuota ruotsistanissakin sietää ja katsella."

Kuten Tajukangas joskus katsoi. Ruotsalaiset katselevat tuota loputtomiin, koska he tuntevat paljon hyviä maahanmuuttajia. Kärsivällisyyttä riittää ja laiva kääntyy hitaasti, luultavasti liian hitaasti, ennen kuin uusi konsensus saadaan aikaiseksi.

Tuo viimeisin Uppsalan Facebook-raiskaus oli kyllä törkeä erityisesti tekijöiden uskomattoman röyhkeyden takia. Tosin uhri jäi henkiin toisin kuin esimerkiksi tässä tapauksessa:

http://kriminellt.com/elin-krantz-mordet/

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi on menetetty. Näin tilanteen jo 7-8 vuotta sitten. Paluuta ei enää ole. Minua ei lakkaa hämmästyttämästä miten nämä saastat joukkoraiskaavat naisen ja pistävät trophyn nettiin. He nauravat koko Ruotsin valtiovallalle ja oikeusjärjestelmälle. He tietävät, että juridiset seuraamukset ovat naurettavat. Jumalauta säälin ruotsalaisia ja heidän naisiaan.

Saatana ja mikä voi enää pelastaa Suomen. Vastaus niin hirvittävä, etten voi sitä julkisesti kirjoittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ehkä viisainta tuolla poliisilla olisi ollut todeta videosta että "no joo, tarkoitus oli hyvä, mutta toteutus meni reisille" ja sen jälkeen poistaa se. Mutta sitähän se ei sano ja asennetta kuvaa myös se, että videolla ei ole kommentointimahdollisuutta.

Vasara totesi:

"Poliisitube ottaa tässä vanhempien paikan ja heikentää vanhempien moraalista auktoriteettia lasten silmissä samalla tavalla kuin totalitaristiset diktatuurit aikanaan. Niiden tarkoituksena oli varata valtiolle yksinoikeus moraalisena auktoriteettinä."

Tämähän on oikeastaan ollut tiedostavan väestönosan märkä uni jo 1970-luvulta saakka.

Mitä tulee tuohon raiskausvideoon, niin mietin sitä, että kuinka törkeäksi etnisesti edistyksellisen väestönosan toiminta saa mennä, ennen kuin Ruotsi toteaa, että jotain pitäisi ehkä tehdä toisin? Suora teloitus netissä ehkä? Vai löytyisikö sillekin puolustajia?

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "He nauravat koko Ruotsin valtiovallalle ja oikeusjärjestelmälle. He tietävät, että juridiset seuraamukset ovat naurettavat."

Puhumattakaan siitä, että kaverit voivat selviytyä kokonaan ilman rangaistusta.

Sama voi tapahtua Suomessakin. Ei täällä olla mitenkään immuuneja holhoavan kaikkialle ulottuvan valtion passivoivasta vaikutuksesta. Kun ihminen kesytetään, sen seurauksena ihminen ei enää puolusta omiaan. Siksi tilanne on Ruotsissa kehittynyt niin pitkälle kuin on.

Ruotsin oikeusjärjestelmä on tehty ruotsalaisille, ei väkivaltakulttuureista tulleille.

yrjö: "asennetta kuvaa myös se, että videolla ei ole kommentointimahdollisuutta."

Suomalainen virkamies ei koskaan myönnä julkisesti töpänneensä tai olleensa väärässä. Samanlaisesta puupäisyydestä tässä Poliisitube-jutussa on kyse. Lisäksi tässä tapauksessa virkamiehet voivat piiloutua Risikon selän taakse.

Veikkaan, että Poliisitube hiljaa haudataan muutaman viikon jälkeen, kun se on loppuun asti naurettu eikä se kiinnosta enää ketään.

yrjö: "Suora teloitus netissä ehkä? Vai löytyisikö sillekin puolustajia?"

Ruotsissa löytyy mille tahansa etnisesti edistyksellisen väestön edustajan rikokselle ymmärtäjiä ja selittäjiä.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

uskaltaakohan miliisijellonasta tehdä törkeää parodiaa vai pitääköhän siinä sen jälkeen mennä suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Onko se viranomaisen solvausta vai gestapojellonan solvausta?

Heikki Polojärvi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Heikki Polojärvi kirjoitti...

En usko että siitä voi tehdä parodiaa. Yhteiskunta on pahkasikaistunut.

Vasarahammer kirjoitti...

Feyris Nyannian: "Onko se viranomaisen solvausta vai gestapojellonan solvausta?"

Vihapuhetta se ainakin on ja jos valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä on uskominen, pian vihapuhe löytää tiensä lakiin.

Gestapojellona taas menee veronmaksajan rahoittamien videoiden hautausmaalle, eli alkaa olla naurettu loppuun.

Heikki Polojärvi: " Yhteiskunta on pahkasikaistunut."

Mistään ei voi tehdä pilaa, koska kaikki ovat oman itsensä parodioita. Poliittisesti korrekti huumori ei sitä paitsi ole huumoria ensinkään. Lisäksi islamista, jossa typeryys tuijottaa sinua silmiin mihin tahansa kyseistä järjestelmää katsotkaan, ei saa laskea leikkiä. Allah ja Muhammad ovat kuolemanvakavia asioita. Jos eivät ole, niin pää poikki.