tiistaina, joulukuuta 06, 2016

Vapauttava totuusJohanneksen evankeliumissa (8:32) sanotaan, että totuus tekee teistä vapaita. Totuudella Jeesus tarkoitti, että hän on taivaasta ja tullut kuolemaan häntä alempana olevien ihmisten puolesta. Ne, jotka uskovat tähän totuuteen, vapautuvat synnin orjuudesta.

Lausetta voidaan tulkita myös maallisemmalta perustalta. On parempi olla suora ja rehellinen, koska maton alle lakaistut ikävät asiat jäävät vaivaamaan ja vaikuttavat meihin negatiivisesti. Valheen paljastuminen voi lopulta olla vapauttava kokemus.

Nykymaailmassa on kuitenkin helppoa elää valheessa ja uskoa oman ideologian kertomiin lupauksiin paremmasta maailmasta. Yhteiskunta suorastaan kannustaa siihen. Kun joku kertoo ideologian kannalta epämiellyttävän totuuden, häntä ei palkita siitä vaan häntä nimitellään ja hänet demonisoidaan. Epämiellyttävien totuuksien kertominen on nykymaailmassa vihapuhetta.

Suomi menetti liittyessään Euroopan Unioniin suuren osan itsenäisyydestään. Menetykset ovat jatkuneet jäsenyyden aikana eikä meillä enää ole edes valtaa päättää siitä, keitä maahamme saa muuttaa asumaan meidän kustannuksellamme. Euroopan Unioniin liittyi myös lupaus paremmasta eli taloudellisesta vauraudesta ja suojasta ikiaikaista vihollista Venäjää vastaan. Tässä vaiheessa näyttää selvältä, että unioni ei tarjoa meille kumpaakaan. Jos kerron totuuden, että Suomi oli itsenäisempi Venäjän keisarikunnan autonomisena osana, olen Venäjän trolli ja palvelen Venäjän etua.

Sisäministeri Paula Risikko muistutti vähän aikaa sitten vihapuheesta. Tällä hän viittasi epäsuorasti Imatralla äskettäin tapahtuneeseen kolmoissurmaan:

Meillä on paljon vihapuhetta, netissä varsinkin tälläkin hetkellä pahoinpidellään ihmisiä. Ne on tuomittavia asioita. Jotenkin tuntuu, että virtuaalimaailmassa voi tehdä mitä vaan ja niin ei todellaan ole.”

Luonnollisesti ministerillä ei ollut väitteidensä tueksi mitään konkreettista näyttöä. Virtuaalimaailmassa voidaan joskus sanoa pahasti, mutta siellä ei ainakaan toistaiseksi pahoinpidellä ihmisiä.

Todelliset väkivallanteot tapahtuvat edelleen reaalimaailmassa. Esimerkiksi Imatran tapauksessa epäilty tappaja oli syyllistynyt aiemmin törkeään väkivaltarikokseeen mutta oli Suomen oikeusjärjestelmän lepsuuden takia vapaalla jalalla. Mieleltään epävakaa tappaja päästettiin vapaaksi pillerireseptin kanssa, ja tulokset nähtiin ravintola Vuoksenvahdin ulkopuolella.

Kun ministeri rinnastaa näppäimistöltä kirjoitetun tekstin konkreettiseen väkivallantekoon, hän puhuu muunneltua totuutta eli vääristelee tarkoituksellisesti. Jos ministeri olisi rehellinen, hän myöntäisi, että näppäimistön takaa kirjoitettu vihapuhe pitää joskus sisällään totuuden siemenen, jota ministerinkin kannattaisi kuunnella eikä vain uhkailla tyytymättömiä kansalaisia voimatoimilla.

Totuutta vastustavat kuitenkin eniten ne, joiden oma ura on rakennettu valheen varaan. Siksi totuus pitää tukahduttaa ja totuudenpuhujat leimata vihapuhujiksi tai Venäjän asiamiehiksi.

Tänään Helsingissä järjestetään 612-soihtukulkue, joka lähtee Töölöntorilta ja päättyy Hietaniemen hautausmaalle. Vasemmistolaiset anarkistit hyökkäsivät vuosi sitten tätä kulkuetta vastaan, mutta poliisin mittavat turvatoimet estivät anarkistien aikeet. Myös tänä vuonna kulkueeseen osallistujat sekä mellakkapoliisit joutuvat varautumaan levottomuuksiin.

Vasemmistoanarkistit pitävät hyökkäystä moraalisesti oikeutettuna, koska kulkueeseen osallistuu natseja. Perustelu pitää paikkansa, koska Suomen Vastarintaliikkeen edustajat ovat ilmoittaneet osallistuvansa kulkueeseen. Ylivoimainen valtaosa kulkueeseen osallistuvista ei kuitenkaan ole natseja, mutta tällä ei ole väkivaltavasemmistolle merkitystä.

Ministerin tai poliitikon on helppo tuomita ”äärioikeistolainen väkivalta” mutta vasemmiston paremman väkivallan tuomitseminen tuntuu olevan paljon vaikeampaa. Ne, jotka ovat osallistuneet Rajat kiinni- tai Suomi ensin -mielenosoituksiin, tietävät, että niissä ainoa väkivallan uhka tulee vasemmistolaisilta vastamielenosoittajilta. Ilman poliisin turvatoimia uhka todennäköisesti muuttuisi konkreettiseksi väkivallaksi.

Jos ministeri Risikko olisi itselleen rehellinen, hän ymmärtäisi olevansa vasemmistoanarkistien kanssa samalla puolella. Hän ei ehkä hyväksy näiden toimintatapoja, mutta asiallisesti hänen näkemyksensä ovat lähempänä vapaata maahanmuuttoa kannattavien anarkistien vastaavia kuin maahanmuuton rajoittamista puoltavien kansallismielisten suomalaisten. Tämän jokainen tunnistaa siitä, että vasemmistolaisten tai itseään suvaitsevaisina pitävien vihapuhe ei saa osakseen samanlaista tuomiota kuin suomalaisten kansallismielisten puheet.

Kun Risikko perusti ”poliittisen poliisin” eli ”Polpon” nimittämällä 50 poliisia vihapuheen torjuntaan, hän ei tehnyt sitä vasemmistoanarkistien takia vaan niiden suomalaisten, jotka vastustavat laajamittaista maahanmuuttoa Lähi-idästä ja Afrikasta. Tätä ministeri ei kuitenkaan sano suoraan, koska hänelle on poliittisesti helpompaa piiloutua epämääräisen vihapuhekäsitteen taakse. Ministeri harjoittaa tavallisiin kansalaisiin kohdistuvaa mielipidevainoa, mutta sitä ei voi sanoa suoraan.

Ministerit ja muut poliitikot eivät kykene myöntämään, että laajamittainen maahanmuutto Lähi-idästä ja Afrikasta on Suomelle vahingollista ja pitkään jatkuessaan tuhoisaa. Maahanmuuttoon liittyvistä riskeistä varoittavat puhuvat totta, mikä onkin tärkein syy pyrkiä vaientamaan heidät. Tämä ei kuitenkaan onnistu, mikäli ministerit ja poliitikot eivät ole valmiita pystyttämään vankileirejä väärinajattelijoille. Totuus tulee kuitenkin aina esiin ja sen tukahduttaminen on pitkällä tähtäimellä vain viivytystaistelua.

9 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin. Elämme maassa, jossa tavallisen kansalaisen sanoma sana ja kirjoittama teksti on suurempi turvallisuusuhka kuin joko etnisesti edistyksellisen tai poliittisesti oikeaan viitekehykseen kuuluvan ihmisen tekemä oikea väkivalta. Jos tätä tilaa ei voi kutsua dystopiaksi, niin mitä sitten?

”Jos ministeri olisi rehellinen, hän myöntäisi, että näppäimistön takaa kirjoitettu vihapuhe pitää joskus sisällään totuuden siemenen, jota ministerinkin kannattaisi kuunnella eikä vain uhkailla tyytymättömiä kansalaisia voimatoimilla.”

Ja tässä onkin asian punainen lanka. Se totuuden siemen on oikeassa, ministeri pelkää sitä ja pelkää joskus joutuvansa vastuuseen teoistaan. Siksi hän muitten kaltaisensa kanssa yrittää tuhota sen siemenen ennen kuin se kasvaa pelloksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan nykyään täysin avoimesti aseellista vastarintaa mädäntynyttä hallintoa vastaan.Pienemmän tuomionhan siitä saa kuin uuden pyhän herrakansamme tunteiden loukkaamisesta ja vihapuheesta jos niikseen.Ja eikös olekin hauskaa muuten että jos ottaa koraanista lauseita ja vaihtaa vääräuskoisen tilalle sanan mädättäjä syyllistyy vihapuheeseen ja laittomiin uhkauksiin...

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehden mukaan 612-marssilla oli peräti kolmisen tuhatta osallistujaa. Viherpiipertäjän näköinen toimittaja leimasi nämä tv:ssä "äärioikeistolaisiksi".

Jako kahteen menee tosiasiassa linjalla itsenäisyyden kannattajat - itsenäisyyden vastustajat.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on Risikon mielestä menossa oikeaan suuntaan,joskin vielä(ja taas)Ruotsia jäljessä:

http://www.express.co.uk/news/world/740524/Swedish-security-guards-brutally-attacked-vicious-gang-Stockholm-subwayEuvostotaivas kirjoitti...

Vallanpitäjät ovat takertuneet kynsin ja hampain kiinni euvostovaltion rakentamiseen. Maahanmuuttoaalto on paljastanut kyhäelmän viat niillekin, jotka eivät ole aiemmin havahtuneet poliittisen valuutan aikaansaamaan krooniseen hätätilaan. Koska kiihtynyt arvostelu on johtanut korjausliikkeiden sijasta oppositioilmausten kriminalisoinnin vaatimuksiin, Unionin diktatuuriluonne on paljastunut entistä selkeämmin.

Traagista totuuden kieltämisessä ovat ne kärsimykset, joita nykypäivän idealistit tulevat jälkipolville tuottamaan. Koska muslimi-invaasion haitoista ei saisi edes keskustella, niiden ennaltaehkäisy on liki mahdotonta. Historiaa harrastavalla olisi tilaisuus tutustua maailman ensimmäisten kristittyjen seurakuntien kohtaloon Lähi-Idässä. Sopeutuminenkaan ei ole riittänyt, vaan väestörakenteen muututtua islamilaisenemmistöiseksi vaatimukseksi on tullut täydellinen alistuminen ja kääntyminen. Viimeisten Lähi-Idässä vaikuttaneiden kristittyjen varoitukset kantautuvat kuuroille korville yhteiskuntiemme sorruttua valtiollisella tuella jo tuohon sopeutumisvaiheeseen.

Luettavissa olisivat muun muassa Irakin Mosulista paenneen katolisen arkkipiispan varoituksen sanat:

"Please, try to understand us," he said. "Your liberal and democratic principles are worth nothing here. You must consider again our reality in the Middle East, because you are welcoming in your countries an ever-growing number of Muslims."

http://www.cnsnews.com/blog/michael-w-chapman/flashback-archbishop-mosul-lost-my-diocese-islam-you-west-will-become-victims

Merkelin Euvostoliitossa on valitettavasti jo taidettu ohittaa hetki, jolloin korvien avaamisella olisi voitu estää murhenäytelmät. Viime aikojen keskustelu sharia-oikeuksista on tästä synkkä todiste.

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjöperskeles: "Siksi hän muitten kaltaisensa kanssa yrittää tuhota sen siemenen ennen kuin se kasvaa pelloksi."

Epäilen, että Risikon kaltaiset eivät tule onnistumaan. Kuuntelin tänään Risikon puheita radiossa. Se toisti tuon vihapuhepahoinpitelyn eli kyseinen nainen puhuu suoraan valmiista käsikirjoituksesta ilman mitään omia ajatuksia.

Ano 1: " aseellista vastarintaa mädäntynyttä hallintoa vastaan."

Ei kannata, sellainen kukistetaan välittömästi.

Sitä paitsi hallinto on juuri nyt paljon heikompi kuin miltä se näyttää. Sen pääasiallinen tukija eli valtamedia kituu henkitoreissaan ja odottelee, milloin sen uskottavuus romahtaa samalla tavalla kuin Yhdysvalloissa.

Ano 2: "Suomi on Risikon mielestä menossa oikeaan suuntaan"

Ollaan me jo Ruotsin tiellä mutta emme vielä yhtä peruuttamattomassa ja toivottomassa tilanteessa kuin naapurimme. Beckin ja Wallanderin kotimaassa Ruotsissa kukaan ei enää halua poliisiksi. Rikosten selvittämisprosentti on surkea ja motivaatio on kadoksissa. Näköjään myös vartijan työ on vaarallista.

Euvostotaivas: "Merkelin Euvostoliitossa on valitettavasti jo taidettu ohittaa hetki, jolloin korvien avaamisella olisi voitu estää murhenäytelmät."

Merkel itse yrittää selviytyä populismilla. Burkakielto on tästä hyvä esimerkki eli symbolinen ele, jolla ei ole mitään vaikutusta todellisiin ongelmiin.Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Kuuntelin sydän karrella itsenäisyyspäivälle sijoitettua, Ruben Stillerin johtamaa Pyöreää pöytää. Mieleeni tuli, että tuossapa viedään seuraavaa sukupolvea kuin pässiä narusta ikään. Stiller vielä kiitti lopuksi kun oli ollut niin antoisaa ja mukavaa saada olla mukana. Hmmm. Hyvin olivat nuoret ainakin ne tuiki tavalliset pk-fraasit omaksuneet. On se murheellista.
“Itsenäisyyspäivä Radio Suomessa: Yle Uutisluokan Pyöreä pöytä - Suomesta ja suomalaisuudesta keskustelevat lukiolaiset Liibaan Dable, Helmi Peräkylä ja Myrsky Virmavirta. Puhetta johtaa Ruben Stiller.”
http://areena.yle.fi/1-3798283

Vasarahammer kirjoitti...

Gruvmor: " Mieleeni tuli, että tuossapa viedään seuraavaa sukupolvea kuin pässiä narusta ikään."

Siinä on somali ja kaksi kympin tyttöä, joten mitään kovin omaehtoista ajattelua ei kannata odottaa. Itse jaksoin kuunnella 8 minuuttia, missä ajassa ehdittiin jo "analysoida" Brexit ja Trumpin voitto.

Yhden tytön sankari oli vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, joka on poliitikkona yksi pahimmista puppugeneraattoreista. Vihreät on tietysti PK-puolue ja melkein yhtä hullu kuin Ruotsin Miljöpartiet.

Joka tapauksessa suureen optimismiin tulevan sukupolven suhteen ei tuon perusteella ole aihetta.

Pekka kirjoitti...

Jeesuksella oli sana hallussaan. Hän opetti tähän tapaan Matteuksen evankeliumin 12. luvussa:

33 "Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono. Hedelmästään puu tunnetaan. 34 Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. 35 Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa. 36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

Todellakin, hedelmistään puu tunnetaan.