lauantaina, tammikuuta 09, 2016

Uusi vuosi ja sen seuraukset


Lukijoille on varmasti jo muodostunut käsitys uuden vuoden tapahtuista Saksan suurissa kaupungeissa sekä meidän kotoisessa Helsingissämme. Suuri joukko maahantulijoita ahdisteli tai yritti ahdistella uutta vuotta juhlivia naisia. Saksan Kölnissä tilanne riistäytyi täysin poliisin käsistä, mutta kotimaamme edistyksellinen media ainakin antaa kuvan, että Suomessa poliisi olisi omalla toiminnallaan estänyt tilanteen luisumisen hallinnasta.

Tapahtunut herättää paljon kysymyksiä, joihin ei ole saatu kunnollista vastausta viranomaisilta. Uuden vuoden aattona julkaistussa uutisessa kerrottiin, että poliisi oli ottanut kiinni ja pidättänyt kuusi Irakin kansalaista epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen. Poliisi ei kuitenkaan kertonut valmisteltavan rikoksen luonteesta muuta kuin sen, että kyseessä ei ollut terrorismi.

Tapauksen esitutkintaa hoiti Keskusrikospoliisi ja siitä oli vastuussa rikosylikomisario Thomas Elfgren. Tämä melko erikoinen persoona on ollut RKP:n ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja on tullut tunnetuksi nuorten afrikkalaisten miesten adoptioisänä. Poliittisesti häntä voi pitää suvaitsevaisena ja monikulttuuri-ideologian kannattajana.

Uusi vuosi tuli ja meni, mutta vasta Kölnin tapahtumien tultua julkisuuteen Suomen viranomaiset tiedottivat, että vastaavaa oli sattunut Helsingissä. Tässä vaiheessa kävi myös ilmi, että 31.12. julkaistu uutinen kuuden irakilaisen pidätyksestä liittyi noihin tapahtumiin. Väkisinkin herää kysymys, miksi viranomaiset eivät varoittaneet potentiaalisista ahdistelijoista etukäteen.

Ehkä poliisi ei halunnut kertoa liikaa keskeneräiseen esitutkintaan liittyvistä asioista. Toisaalta mieleen hiipii epäilys, että syy vaiteliaisuuteen löytyy muualta eli poliittisesta korrektiudesta. Britanniassa viranomaiset vaikenivat vuosikausia enimmäkseen pakistanilaistaustaisten miesten harjoittamasta systemaattisesta nuorten tyttöjen hyväksikäytöstä. On todennäköistä, että Suomen viranomaiset olisivat vaienneet uuden vuoden tapahtumista, mikäli Saksassa ei olisi sattunut vastaavaa.

Luonnollisesti valtamediassa asia käännettiin viranomaisten kannalta myönteiseksi, eli annettiin ymmärtää, että poliisi varautui ja käytännössä esti Kölnin kaltaiset tapahtumat Helsingissä. Uutinen julkaistiin 7.1. eli viikko tapahtumien jälkeen. Tässä vaiheessa täytyy myös muistuttaa, että suomalainen valtamedia kertoi Kölnin tapahtumista useita päiviä sen jälkeen, kun asiasta tiedettiin sosiaalisessa mediassa ja kun tieto oli julkaistu MV-lehdessä.

Ylen uutisessa annetaan ymmärtää, että uuden vuoden tapahtumat liittyvät Kirkkonummen Aavarannassa tapahtuneisiin irakilaismiesten pidätyksiin. Toisaalta toisessa uutisessa rikosylikomisario Elfgren väistelee asiaa:

”Esitutkinnassa ei ole käynyt ilmi mitään sellaista, joka antaisi aiheen uskoa nyt näin jälkikäteen, että Suomessa olisi suunniteltu samanlaista laajamittaista tapahtumaa kuin Kölnissä.”

Elfgren myös kiistää Aavarannassa pidätettyjen mahdolliset yhteydet Saksaan. Esitutkinta on kesken, joten hän ei halua keskustella yksityiskohdista.

Viranomaisten tiedottamisesta olen kirjoittanut aiemminkin. Se on koko maahantulovirran ajan noudattanut samaa kaavaa. Ensin uhkia vähätellään ja syytetään turvallisuusriskeistä huolissaan olevia rasisteiksi. Sitten tapahtumat ovat yksittäistapauksia ja vasta pitkän ajan kuluttua myönnetään, että ongelmia on ollut. Samaan aikaan sosiaalinen media ja MV-lehti ovat pullollaan kertomuksia kohtaamisista maahantulijoiden kanssa. Viranomaiset ja valtamedia ovat yhdessä omalla toiminnallaan saaneet aikaan tilanteen, jossa valtamedian tarinoita luetaan rivien välistä kuin Pravdaa aikanaan ja luottamus viranomaisten kykyyn huolehtia yleisestä järjestyksestä on heikentynyt.

Katupartiot ja turvallisuus

Katupartiot ovat luonnollinen seuraus yleisen turvallisuudentunteen heikkenemisestä. Ihmiset eivät enää luota poliisin kykyyn taata ihmisten turvallinen liikkuminen julkisilla paikoilla. Ne kertovat myös siitä, että tavalliset kansalaiset näkevät turvapaikanhakijoiden suuren määrän turvallisuusriskinä, vaikka viranomaiset eivät suostuisi tunnustamaan riskin olemassaoloa.

Eräs lahtelainen kaupunginvaltuutettu kirjoitti Facebook-seinällään (en valitettavasti löydä linkkiä) siitä, kuinka katupartiot eivät todellisuudessa riitä mihinkään, jos uhka on samankaltainen kuin Kölnissä tai Helsingissä uudenvuodenaattona. Hän myös viittasi maahantulijoiden väkivaltaiseen menneisyyteen kotimaissaan. Tänne on todistettavasti tullut ihmisiä, jotka ovat pitäneet irtileikattua ihmisen päätä kädessään tai osallistuneet joukkomurhan toteuttamiseen.

Sosiaalisesta mediasta voi lukea, kuinka osa maahantulijoista on entisiä Irakin armeijan, Islamilaisen valtion tai shialaisten puolisotilaallisten joukkojen jäseniä. Kyse on siitä, että tulijat ovat nähneet väkivaltaa ja osa heistä on tottunut myös käyttämään sitä. Samaa ei voi sanoa katupartioiden jäsenistä, vaikka nämä olisivatkin suvaitsevaisen kansanosan mielestä rasisteja tai heillä olisi rikollinen menneisyys.

Nimimerkki Kumitonttu ehdotti Twitterissä ratkaisuksi maahantulijoiden aiheuttamiin turvallisuusriskeihin internointia. Tämä sai aikaiseksi välittömän natsikortin heilahduksen, joka perustui vahvoihin mielikuviin piikkilanka-aidoista ja riutuvista keskitysleirivangeista.

Toisaalta tulijat ovat valtaosaltaan sotilasikäisiä miehiä, joista useilla on sotilastausta. Heidän internointiaan voi pitää täysin perusteltuna turvallisuussyistä. Internointi ei tarkoittaisi mitään keskitysleiriä vaan pelkästään sitä, että potentiaalisiksi turvallisuusuhiksi katsotut turvapaikanhakijat eivät saisi vapaasti liikkua siviiliväestön keskuudessa sinä aikana, kun heidän turvapaikkahakemustaan käsiteltäisiin.

Sisäministeriö Petteri Orpo on jo kertonut julkisuudessa, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille perustetaan ”palautuskeskuksia”. Keskusten luonteesta Orpo ei suostunut kertomaan tarkemmin:

”Silloin heidät voidaan sijoittaa palautuskeskuksiin, joissa olisi tiukempi kontrolli.”

”Ei niistä vankiloita aiota tehdä.”

Käytännössä palautuskeskus ei toimi, jos siellä asuvien vapaata liikkumisoikeutta ei jollain tavalla rajoiteta. Tällaisesta keskuksesta on aina olemassa poistumistie nimittäin tulijan kotimaahan. Internointi tarkoittaisi käytännössä samaa kuin palautuskeskus.

Poliittisten päättäjien ja viranomaisten fokus on koko maahantulijakriisin aikana ollut maahantulijoissa ja heidän hyvinvoinnissaan. Tavallisten kansalaisten huoliin on suhtauduttu ylimielisesti vähätellen. Poliitikot ovat pelänneet enemmän valtamediaa ja ihmisoikeusprofessoreita kuin äänestäjiään, ja heidän toiminnastaan paistaa aloitekyvyttömyys ja tarve peesata kaikessa Saksaa, mikä suurelta osin selittää vaikeudet hallita maahantulijavirtaan liittyviä riskejä.

Lopuksi poimin otteita Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin haastattelusta. Sen perusteella Nerg ei selvästi ole vieläkään tehtäviensä tasalla. Luonnollisesti Nerg näkee rasistien katupartiot ongelmallisena:

”Siinä on väkivallan mahdollisuus. Se voi aikaansaada yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta erittäin vaarallisia tilanteita.”

Todennäköisesti nämä tilanteet eivät ole yhtä vaarallisia kuin ne, mitä nähtiin Kölnin rautatieasemalla vuodenvaihteessa.

”Tämän syksyn aikana syntyneet katupartiot ovat uusi ilmiö, joka pitää ehdottomasti vain ja ainoastaan kieltää.”

Luonnollisesti kansliapäällikkö jätti kertomatta lain, johon kielto perustuu. Sellaista lakia ei nimittäin ole.

”Helsingin keskustaan kerääntyi paljon ihmisiä, mukana paljon ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. Heitä kokoontui yksittäisiin isoihin tiloihin. Poliisi oli varautunut tähän äärimmäisen hyvin ja onnistui siinä erinomaisesti.”

Poliisia kehutaan, mutta miksi kansalaisia ei varoitettu etukäteen?

Nerg kertoo myös oman käsityksensä turvapaikanhakijoiden häiriköinnin syistä:

”Pääsyy näyttäisi olevan se, että he ovat tulleet tänne ja Suomi ei olekaan sellainen paratiisi kuin he ovat kuvitelleet.”

Jos Suomi ei miellytä, luonnollinen reaktio on poistua maasta, ei naisten ahdistelu ja kopelointi.

Nergin kyvyttömyys myöntää sitä, että tulijoiden tavoissa, arvoissa ja asenteissa olisi jotakin sellaista, joka rohkaisee nähdyn kaltaiseen käyttäytymiseen. Hän ei voi käsittää kulttuuria, jossa vääräuskoisen naisen kopelointi ja raiskaus olisivat hyväksyttävää ja suorastaan kannatettavaa toimintaa, jonka Allah on siunannut Koraanissa ja jolle profeetta on näyttänyt esimerkkiä.

Myös tulijoiden lähtömaissa naisten ahdistelu julkisilla paikoilla on tavanomaista erityisesti Eid al-Fitr -juhlan aikoihin, kuten tästä ja tästä vanhasta uutisesta voi lukea. Edes kaapu ja päähuivi eivät riitä suojaamaan lihapalaa kissalta. Puolustusministeri Jussi Niinistö vertasi Helsingin asematunnelin tapahtumia Kairon Tahririn aukion vastaaviin. Ketään ei varsinaisesti yllätä, että suvaitsevainen kansanosa pöyristyi vertauksesta paljon enemmän kuin Kölnin tai asematunnelin tapahtumista.

Jos todellisuus ei ole ideologian mukainen, silloin todellisuus saa väistyä. Jos päättäjät kieltäytyvät katsomasta todellisuutta silmiin, siitä kärsivät pahiten kaikkein heikoimmat eli naiset, lapset ja vanhukset.

16 kommenttia:

Euvostotaivas kirjoitti...

Tähän asti tulijoiden saapuminen ja lähteminen on ollut vapaaehtoista. Totuudenpaikka tulee siinä vaiheessa, jolloin todella vaarallisia yksilöitä pitäisi metsästää kautta Suomen ja koettaa saada poistettua maasta jonnekin. Uhkakuvat ovat todellisia niin kuin blogistin tekstistäkin ilmenee.

Kevät ja kesä ovat nyt sellaista aikaa, jonka odottaminen näiden pakkasten keskellä on äärimmäisen ristiriitaista. Thomas Elfgrenin kaltaisen vahvasti puolueellisen ja puoluepoliittisen henkilön toimiminen korkeana poliisiviranomaisena etenkin tällaisilla hetkillä on jotain käsittämätöntä.

Professori kirjoitti...

Minusta oli häkellyttävää se, ettei Petteri Orpo ilmiselvästi tuntenut Tahririn aukion tapahtumien kaikkia puolia - siis naisiin kohdistunutta seksuaalista väkivaltaa. Tältä ainakin vaikutti Iltalehden jutun mukaan. Siinähän hän ei tunnistanut yhteyttä Tahririn ja Helsingin välillä ja puhui ensimmäisen yhteydessä vain demokratiasta.

Kari kirjoitti...

Media kertoi vaivalloisesti, että kirkkonummella pidätetty joitakin. Sitten vaivalloisesti, että Kälnissä on ollut joitakin häiriöitä(humalaisia) ja raketin ammuntaa Uudenvuoden vietossa. Sitten vastahakoisesti, että Suomessakin. Senjälkeen poliisi ensin hyväksyi ja sitten kielsi katupartiot ja kielsi tietävänsä(Elfgren), että Suomen ja Saksan tapahtumilla on mitään yhteistä. Kun aamulla muiden muassa twiittailin Kolehmaiselle, että poliisi ei ole tehtäviensä tasalla jos se ei tunne tai ymmärrä tapauksien välistä yhteyttä, niin iltapäivällä radiosta poliisi ilmoitti, että tapauksilla on yhteys ja siksi Kirkkonummen pidätykset. Senjälkeen taas median ja osin poliisin rummutusta, että tapauksilla ei yhteyttä ja viimeisimpänä savuverho-operaatio #@Maahanmuuttovir ja #laappijat.

Kyllä vasemmisto, viranomaiset, poliisi ja media rypee syvällä valhemaailmoissaan yrittäessään puolustaa murenevan sosialistisen utopiansa rippeitä. Onneksi väkivaltapuheet eivät vielä ole saavuttaneet Euroopan ja Ruotsin tasoa. Tosin tilanne ei ole täällä vielä yhtä pahakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuosta Päivi Nergin avautumisesta: Minähän olen itse kolunnut virkakoneistoa iät ja ajat, ja Nerg on nykyisen korkean viranhaltijan prototyyppi siinä mielessä, että hän todellakin mieltää viranomaispäätöksen olevan itsessään lakipykälän.

Jaska Brown kirjoitti...

Erinomainen analyysi.

Elfgreniä en olisi heittämässä pihalle, virkamiehen on kyettävä puolueettomuuteen vaikka olisi mitä mieltä tahansa itse. Mutta oleellinen kysymys onkin, annettaisiinko julkisesti erittäin kriittisesti haittamaahanmuuttoon suhtautuvan poliisin toimia samassa tehtävässä kuin julkisesti erittäin myönteisesti suhtautuvan Elfgrenin?

Jos ollaan huolissaan katupartioiden aiheuttamasta turvattomuudesta ja halutaan niiden totaalilakkauttamista, niin mitenkäs olisi jos vastaavasti arabien aiheuttamasta turvattomuudesta ehdottettaisiin totaalikarkoitusta? No, eihän laittomuuksiin ole syyllistynyt kuin osa arabeista. Jaa niin, mihinkäs laittomuuksiin yksikään katupartio on syyllistynyt?

Koko homman summasi ehdottomasti parhaiten Hesarin juttuun lipsahtanut kommentti "Helsingissä asuvan irakilaissyntyisen toimittajan" Jamel Saltnen lausunnosta:
- Täällä on irakilaisia nuoria, ja osalle heistä on ilmoitettu, etteivät he mahdollisesti saa lupaa jäädä. Kun he tietävät, etteivät saa lupaa, jotkut heistä saattavat tehdä seksuaalirikoksia, niin kuin on ikävä kyllä nähty.
Siis hetkinen: Jos emme saa lupaa jäädä maahanne, teemme rikoksia! Ja mitähän mahtaisivat tehdä, jos saisivat luvan. Tämä on täysin samaa toimintaa kuin mafian keräämien "suojelurahojen" kanssa.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

notta alkaa tulemaan semmosia lähitaisteluja ja jengitappeluja ettei uskoisi.

'antirasistit', 'rasistit', 'mamut', kaikki toistensa kimpussa. Kaksi ensimmäistä ensin sulassa sovussa, mutta kun mamutusprosentti on tapissaan, niin alkaa kommaritkin saamaan osansa. Hirveätä.
"I go warm the ovens, dear".

Kumitonttu kirjoitti...

Kysymyksen Maahanmuuttovirastolle internointileiristä esitti joku Heikki Hämäläinen. Kysymys oli järkevä ja perusteltu, koska kaikkialla maailmassa pakolaiset kerätään juurikin "internointileireille", joita YK valvoo. Sen jälkeen Viraston tiedottaja (ilmeisesti Hanna Kautto oli vuorossa) menetti täysin hermonsa ja alkoi pauhata natsien tuhoamisleireistä, joista ei siis millään tavalla ollut ollut puhe.

Vaikka Virasto yleensä vastailee ja käy vuoropuhelua - vaikkakin omia päämääriään tarkasti varjellen, tässä he itsekin huomasivat mokanneensa eivätkä suostuneet vastailemaan tarkentaviin jatkokysymyksiin. Aiemminhan Virasto on jo tunnustanut ihan avoimesti, että he javat ensisijaisesti turvapaikanhakijoiden etua ja suomalaisen veronmaksajan etu on tuolle ensisijaiselle edulle alisteinen.

Helsingin poliisipäällikkö Seppo Kolehmainen totesi, että turvapaikanhakijoiden mukana Suomeen on tullut uusi ilmiö seksuaalirikosten synkkään maailmaan. Feministeille Kolehmaisen väite on niin vastenmielinen että Ilta=Sanomien uutiseen ei toimittaja ole kehdannut laittaa nimeään vängättyään vastaan. Toimittajan argumentti oli, että onhan Suomessa ennenkin tapahtunut raiskauksia, eikä turvapaikanhakijoilla voi olla mitään tekemistä ilmiön - jota ei siis ole - kanssa tai jos on, niin ei sen enempää kuin mitä suomalaistekin raiskaavat.

Kuitenkin Ylen uutisessa haastatellaan jotain 29-vuotiasta irakilaisnaista nimeltä Sahar. Tarinassa moraalisäteilee helsinkiläinen Karoliina Ek ja puolisonsa Tomi Andersson. Nuo hölmöt kuuluvat Welcome refugees ryhmään ja ovat ottaneet kotiinsa asumaan tuon Saharin, joka ihastelee, miten suomalaismies osallistuu kotitöihin, kunnioittaa vaimonsa itsemääräämisoikeutta ja osoittaa arvostusta ja rakkautta. Joku asia Saharin jutussa hämää, koska tuo korkeasti koulutettu nainen on vaeltanut läpi Euroopan yksin. Vaikuttaa, että hän on taittanut matkaansa melkoisella matkakassalla, koska noin kaunis nainen ottaa valtavan riskin lähtiessään ihmiskauppiaiden mukaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Euvostotaivas: Suomen poliitikoilla on talvi aikaa toteuttaa tarvittavat toimenpiteet matuvirran pysäyttämiseksi. Keväällä on jo liian myöhäistä.

Professori: Petteri Orpo on monen muun tavoin valtamedian välittämän tiedon varassa. Tällöin sekä Tahririn aukio että Rotherham ovat tuntemattomia käsitteitä. Sääli, että Orpo on ministeri, jonka luulisi tietävän paremmin.

Kari: "...viranomaiset, poliisi ja media rypee syvällä valhemaailmoissaan yrittäessään puolustaa murenevan sosialistisen utopiaansa"

Näin on, mutta utopia elää vielä. Utopia pitää tuhota, ennen kuin muutos tapahtuu.

Ykä: "Nerg on nykyisen korkean viranhaltijan prototyyppi siinä mielessä, että hän todellakin mieltää viranomaispäätöksen olevan itsessään lakipykälän."

Nerg on Sisäministeriön kansliapäällikkö eli oman alansa ylin viranomainen. Jos Nerg tahtoo, seuraava uusi laki kieltää katupartiot oikeesti.

Jaska: "Jos emme saa lupaa jäädä maahanne, teemme rikoksia! Ja mitähän mahtaisivat tehdä, jos saisivat luvan. Tämä on täysin samaa toimintaa kuin mafian keräämien "suojelurahojen" kanssa."

Valtaväestöllä kynnys ryhtyä vastaavaan toimintaan on erittäin korkea. Koska kyseessä on toiseus, mitään ei tehdä. Kölnissä joku matu jo sanoi, että Merkel on kutsunut heidät maahan eivätkä poliisit voi heille mitään.


Anonyymi kirjoitti...

Entisen tasavallan presidentin eli nykyisen presidentin Tarja Halosen julkiset ulostulot ovat suomalaisia syyllistäessään ja joukoissa seksuaalirikoksia tehneitä tai näitä suunnitelleita vähätellessään perin outoja. Luulisi entisen tasavallan presidentin puolustavan oman kansansa naisia ja tyttöjä. Halonen ylen ohjelmassa keskittyi pääasiallisesti vähättelemään tapahtuneita seksirikoksia ja puolustelemaan seksirikollisia esittämällä mononaisia ns. syitä. ...

Castor kirjoitti...

Pidetään mielessä, että "utopia" itse asiassa tulee kreikan sanoista "ou" = ei ja "topos" = paikka...

Maahantunkeutujat uhkaavat milloin milläkin: Saksassa on kuulemma yleistä että nuo uhkaavat raiskauksella, jos rahaa ei tule. Eivät tällaiset jutut näytä kiinnostavan minkään maan mitään "virallista" mediaa.

Tikkablog kirjoitti...

Adoptio-Elfgren on jotain mitä ei voi kuvata sanoin.
Mutta totta tosiaan; tämä käy mielenkiintoiseksi kunhan ilmat taas lämpenevät ja puistoissa voi notkua jäätymättä.

Castor kirjoitti...

Ilmiölle niin Saksassa, Suomessa kuin muuallakin löytyy nyt arabiankielinen nimi: "taharrush gamea". http://www.welt.de/politik/deutschland/article150813517/Das-Phaenomen-taharrush-gamea-ist-in-Deutschland-angekommen.html

Anonyymi kirjoitti...

Kumis:
- Se oli apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki tuola Ilta-Pravdan linkissä.

- Kolehmainen on poliisiylijohtaja, helsingin poliisipäällikkö on Aapio.

Kumitonttu kirjoitti...

Tässä on huikea bloggaus nimimerkiltä Observer:

Venäjän turvallisuuspalvelu on käytännössä ainoa toimija Euroopassa, jolla on kyky mobilisoida tuhansia miehiä väkivaltaiseen toimintaan yhtäaikaisesti yli kymmenessä keskeisessä kaupungissa ilman että tekijöistä vieläkään oikein ymmärretään, keitä he olivat ja mistä tulivat.

Venäjän propaganda on toistanut viime kuukaudet kaikilla tuuteilla maahanmuuttajavastaista teemaa, hyödyntäen nimenomaan seksuaalisia iljettävyyksiä kuten keksittyjä (ja joskus todellisiakin) raiskausuutisia. Venäjän tiedetään varmuudella operoivan voimakkaasti hysteerisen ja äärioikeistolaisen ilmapiirin voimistamiseksi Euroopassa. Enemmän kuin mikään muu vastaavanlainen toimija, nimenomaan Venäjän turvallisuuspalvelu on perinteisesti panostanut paljon seksuaalisia tunnekuohuja hyödyntävään propagandaan, leimaamiseen ja kompromettaatioon. Sellainen ei ole ollut perinteisesti esimerkiksi islamististen järjestöjen tyyliä, joskin tässä on saattanut tapahtua viime vuosikymmenen aikana muutosta, sillä vastaavasta on viitteitä ainakin Da'ishin osalta. Ei ole sattumaa, että juuri Da'ishin turvallisuuspalvelun rakentajat olivat Saddamin turvallisuuspalvelusta - eli ovat saaneet KGB:n koulutuksen.


Melko sekopäistä.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: Venäjän oveluus ja kaikkivoipaisuus suorastaan huokuu noista teksteistä.

Toki rehellisyyden nimissä Twitterissäkin operoi uutispalveluita, joissa haisee Putler-meininki. Tämä ei tarkoita, että kaikki niiden välittämät uutiset olisivat roskaa. Sitä, että Putlerin Venäjällä on informaatio-operaatioita, kukaan ei edes yritä kiistää.

EU:n keskeiset palikat eli euro ja Schengen natisevat liitoksissaan ja ovat osoittautuneet katastrofaalisiksi virheiksi. Venäjän on helppo käyttää tilannetta hyväkseen. Venäjä ei ole itse saanut aikaan yhteisvaluutan epäonnistumista tai matuvirtaa, mutta se voi yrittää hyötyä niistä.

Sitten tulevat nämä Saara Jantuset, jotka tekevät kaikista maahanmuutto- ja islam-kriittisistä toimijoista käytännössä Putlerin sätkynukkeja ja/tai hyödyllisiä idiootteja. KT:n lainaama Observer kuuluu tähän sarjaan.

Tosin Observerin jutuissa puhutaan länsimaiden johtajuuskriisistä. Tässä asiassa hän osuu oikeaan. Järjestelmä tuottaa kauniita sanoja puhuvia keskinkertaisuuksia mutta ei todellisia valtiomiehiä.

Unknown kirjoitti...


Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
Jumala siunatkoon teitä.