keskiviikkona, joulukuuta 09, 2015

Valheen hinta


Internetissä kiertää sitkeä huhu. Sen mukaan Lahden Hennalan vastaanottokeskuksessa naispuolinen poliisi olisi raiskattu vastaanottokeskuksessa ja raiskaajat olisivat olleet keskuksen asukkaita. Joissakin internetin viemäreistä löytyvissä tarinoissa raiskatun sanotaan olleen miespuolinen poliisi.

Väitetty raiskaus

Kun ensimmäisen kerran luin asiasta Asialehti-sivustolta, joka oli koonnut tarinansa internetin viemäreistä, en uskonut, että tiedossa olisi perää. Kyseiseltä sivulta löytyy myös oletettavasti Hennalassa kuvattu video, jolla oletettavasti näkyy miehiä pesemässä kyynelkaasua silmistään. Miehistä yksi vetää housuja jalkaan.

Valtamedia on myös uutisoinut marraskuun alussa vastaanottokeskuksessa sattuneesta ”kahakasta” ja siitä, kuinka poliisi ei tehnyt tapahtuneesta rikosilmoitusta, vaikka poliisi oli joutunut käyttämään kyynelkaasua ja pamppua päästäkseen ulos uhkaavasta tilanteesta.

Eilen Tundratabloids-sivusto julkaisi uutisen väitetystä raiskauksesta. Itse sain Twitter-viestinä seuraavan tiedon:

”Kuulin varmasta lähteestä että Hennalassa paikalle lähetetty poliisipartio olisi joutunut alakynteen ja partion naispuolinen poliisi oli raiskattu. Asiasta ei ole tehty julkista lynkkausmielialan välttämiseksi.”

Viestin lähettäjä ei halua nimeään julkisuuteen, koska on säännöllisesti harrastuksen kautta tekemisissä poliisien kanssa. Lähde on hänen mukaansa poliisin sisältä. Viestin lähettäjän mukaan poliisin keskuudessa on paljon niitä, jotka eivät pidä asian peittelystä.

Tänään sain tietooni, että poliisi olisi tehnyt ”siivoustyötä” internetissä ja poistanut erään henkilökuntaansa kuuluvan tiedot näkyviltä. Myös kyseisen henkilön Facebook-sivut on poistettu internetistä. Itse varmistin, että siivousta on todellakin tehty heti Tundratabloids-sivuston julkaiseman artikkelin jälkeen.

Keltaista lehdistöä edustava Seiska kysyi poliisilta internet-huhujen paikkansapitävyydestä. Apulaispoliisipäällikkö Timo Seppänen vastasi:

”Siellä se kuulemma leviää, mutta meillä ei ole tällaista tietoa, niin ei se pidä paikkaansa meidän tietojemme mukaan. Siellähän puhutaan myös miespuolisesta poliisista, olen kuullut. Ei tosiaan ole semmoista tietoa meillä.”

Seppänen ei kuitenkaan suoralta kädeltä sanonut, että huhussa ei olisi mitään perää. Hänen vaiteliaisuuteensa voi vaikuttaa se, että poliisilla on meneillään sisäinen tutkinta Hennalan tapahtumien voimankäytöstä.

Liioiteltua voimankäyttöäkö?

Valtamedian suvaitsevaisin osa puolestaan julkaisi tietoja SPR:n tekemästä raportista Hennalan marraskuisesta välikohtauksesta. Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Raimo Kuuluvaisen mukaan tapahtumaraportti kertoo, että poliisin toimintaa on pidetty ylimitoitettuna. Kuuluvainen sanoo:

”Olen välittänyt viestiä Poliisihallitukseen. Raportoijat ovat tuoneet esille sen, että tietyissä kohdissa poliisin toiminta oli yllättävää.”

Luonnollisesti Hennalan hätämajoituskeskusta ylläpitävällä SPR:llä on intressi vaieta levottomuuksista sen ylläpitämissä vastaanottokeskuksissa. Nykyisin kuitenkin saamme lukea lähes päivittäin kähinöistä eri keskuksissa. Iltasanomat on myös julkaissut poliisien kertomuksia tehtävistä vastaanottokeskuksissa. Muutamia poimintoja seuraavassa:

POLIISIHALLITUKSEN mukaan vastaanottokeskuksissa on ollut viime viikkoina muutamia joukkotappeluja, joita selvittämään on tarvittu koko paikallinen poliisivoima. Arkiyönä esimerkiksi keskikokoisessa kaupungissa on Poliisihallituksen mukaan käytössä normaalisti 4–5 poliisipartiota.”

Poliisijärjestö SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen puolestaan sanoo:

”Vastaanottokeskuksiin sijoitettavien henkilöiden taustat on selvitettävä tarkemmin. Sijoitettavien henkilöiden joukossa on muun muassa poliisi- ja sotilastaustaisia miehiä. Suomalaisella poliisilla tulee olla tarkempi tieto tällaisista taustoista.”

SPJL:n raportin kommentit ovat paljon puhuvia:

Poliisi menee paikalle usein hoitamaan yksittäistä tehtävää, esim. pahoinpitelyä. Vastassa on usein suuri, meluisa ja aggressiivinen väkijoukko, jolloin tehtävä muuttuu joukkojenhallinnaksi. Ollut tilanteita, että yksittäinen poliisimies on joutunut väkijoukon ympäröimäksi.

Aina on käynyt joko todella hyvä tuuri, että alueella onkin jostain kumman syystä toinen partio välittömässä läheisyydessä, esim. liikennesektori. Mutta annas olla kun se tuuri loppuu… Tämä pätee tällä hetkellä kaikkiin hälytystehtäviin, ei ainoastaan turvapaikanhakijoihin liittyviin tehtäviin.

Keskuksissa on atleettista nuorta miestä, jotka eivät tunnu välittävän mitään meidän maamme tavoista tms. Me vääräuskoiset emme ole mitään…sen partiot olivat mm. viime yövuorossa huomanneet kun menneet häiriökeikalle (pakolaiset tappelivat keskenään), jossa porukka ei reagoinut poliisin tuloon millään tapaa. Poliisi oli ollut ilmaa, ja kun poliisi oli jättänyt ulko-oven auki muita partioita varten, niin oli joku pakolainen laittanut oven kiinni yrittäen lukita osan poliiseista ulos. Outoa toimintaa.

Internetistä löytyy useita kuvia Suomeen saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista. Näiden perusteella monet miehet ovat Irakin armeijan tai shialaisten puolisotilaallisten joukkojen entisiä jäseniä. Koska yhdessä vastaanottokeskuksessa voi olla jopa useita satoja asukkaita, joista useimmat ovat 20 – 40 -vuotiaita miehiä, yksi poliisipartio ei millään riitä järjestyshäiriöiden selvittämiseen varsinkin, kun asukkailta puuttuu kunnioitus virkavaltaa kohtaan.

Kun ajatellaan Hennalan tapahtumia marraskuun alussa, poliisipartiolla oli erittäin todennäköisesti syytä pelätä turvallisuutensa puolesta varsinkin, jos paikalla oli vain yksi partio.

Valheen jäljet

Pakolaiskriisin alkuvaiheissa turvapaikanhakijoiden aiheuttamaa uhkaa ympäristön asukkaille vähäteltiin. Poliitikot ja viranomaiset noudattivat poliittisesti korrektia liturgiaa ja tuntuivat jopa uskovan siihen. Vielä 5.11. poliittisesti korrekti Helsingin Sanomat siteerasi Poliisihallituksen tietoja ja totesi:

”Rikosten määrä ei ole merkittävästi noussut Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden takia, kertoo Poliisihallitus.

”Lisäksi poliisin hoitamista hälytystehtävistä vain pieni osuus on liittynyt turvapaikanhakijoihin.”

Poliisihallitus oli huolissaan aivan muista asioista:

”Poliisia ovat työllistäneet myös vastaanottokeskuksiin ja hätämajoituspaikkoihin tehdyt hyökkäykset. Yleensä kyseessä on ollut rasistinen huutelu, majoituspaikkojen ulkopuolella häiriköinti, kivien heittely, pelottelu, uhkailu ja rakennusten seinien töhriminen rasistilla teksteillä ja kuvilla.”

Missään ei mainittu riskejä, joita yksittäinen poliisipartio ottaa, kun se saa hälytyksen vastaanottokeskukseen. Siksi poliisi ei nykyisin mene vastaanottokeskukseen yhden vaan useamman partion voimin, kuten Turun Pansiossa syyskuun alussa.

Myös se, että kertomus poliisin raiskauksesta kiertää internetissä, kertoo tiedottamisessa harjoitetun poliittisen korrektiuden seurauksista. Ihmisten luottamus poliitikkoihin ja viranomaisiin on tiedon panttaamisen, vääristelyn ja suoranaisen valehtelun takia vähentynyt.

Poliittisen korrektiuden hinta maksatetaan niillä, jotka joutuvat turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten uhriksi. Niin ei virallisen ideologian mukaan pitänyt käydä. Myös poliisi joutuu maksamaan hinnan poliittisten päättäjien, oman ylimmän johtonsa ja muiden viranomaisten ideologisista päähänpinttymistä. Poliisille poliittinen korrektius tarkoittaa työturvallisuuden heikentymistä.

Islamilaisista maista tulevaan maahanmuuttoon ja sen tuottamaan monikulttuuriin sisältyy niiin paljon valheita, että niistä maksetaan kovaa hintaa vielä pitkään, mikäli todellisuuteen ei herätä ajoissa.

Huomautus: Kommenttien valvonta on tilapäisesti käytössä.

13 kommenttia:

Ibn Matti kirjoitti...

Tässä näkyy jo sama ilmiö kuin Ruotsin no-go-alueilla: Poliisi joutuu menemään useilla partioilla tehtäviinsä. No-go alue minikoossa. Kotoutus tulee olemaan haastava tehtävä.

Vasarahammer kirjoitti...

Ibn Matti:
"Kotoutus tulee olemaan haastava tehtävä."

Viranomaiset luottavat liikaa kotoutuksen voimaan. Mikään määrä kotoutusta ei riitä poistamaan omassa kotimaassa opittuja tapoja, arvoja ja asenteita nuorista muslimimiehistä varsinkin, kun tulokkaat elävät sitä enemmän omissa yhteisöissään mitä enemmän heitä tulee.

Jo nyt arabian kielen tulkeista on pulaa. Kotouttaminen on vaikeaa, jos yhteistä kieltä ei ole. Fröbelin palikoiden jumppalaulu riittää vain tiettyyn rajaan asti.

Tvalve kirjoitti...

Kun poliisi saa laukauksen sisäelimiinsä, tulee hänestä sankaripoliisi.
Kun hänen sisäelimiinsä lauetaan tulee hänestä vaiettava ongelma.

Euvostotaivas kirjoitti...

Salailun jäljet ovat tietenkin synkät. Lähtökohtana koko tilanteelle on ollut Euvostoliiton leväperäinen ja ylimielinen suhtautuminen siirtolaisongelmaan. Kyseessä on joko naiivein katsantokanta tuhanteen vuoteen tai selkeä suunnitelma ajaa lopullisesti alas mantereen kansallisvaltiot seurauksista piittaamatta. Kun vesi on kannusta kaadettu, sitä on enää mahdotonta vetää takaisin.

Vaihtoehtojen miettiminen valitettavasti menee jos lehmällä olisi pyörät tai tädillä olisi munat -osastolle. Kallispalkkaiset ja koulutuksensa tähden rahvasta parempina itseään pitävät johtajat eivät ole kyenneet ymmärtämään ihmismieltä siksi paljon, että olisivat käsittäneet suoranaisten kutsujen vaikutusta. Niin Merkel kuin meidän piskuinen Sipilämmekin ovat aluksi lausumillaan viittoilleet väkeä paikalle. Kuinka paljon kalliimmaksi tuleekaan hyysätä koko sekalainen muukalaislauma omilla pihoillamme kuin olisi ollut perustaa käsittely- ja seulontaleirejä ulkorajoille päästämättä koko laumaa kerralla sisään?

Ongelmahan on juuri tulijoiden suuri määrä. Se haittaa myös niitä, joille olisi oikeat, perustellut syyt etsiä turvaa. Epäolennaista on oleskeluluvan saavien ja karkotettavien välinen suhde, sillä suurinta osaa karkotettavista tuskin maasta pois saadaan. Tulijat eivät ole idiootteja, joten kyllä suomalaisten resurssien rajallisuus ja hyväuskoinen humanismi on taatusti pantu merkille. Kylmäpäisimmät saattavat itse asiassa tehdä täällä ihan mitä lystäävät. Juuri siksi Euroopan sisälle ei olisi pitänyt päästää näin suurta joukkoa kerralla.

Maahanmuuttokriittiset suomalaiset ovat syystä turhautuneita eikä lohduton ja näköalaton euroon sidottu taloustilanne asiaa auta. Salailu ja asenteellinen tulijoiden hyysääminen ovat olleet omiaan kasvattamaan huhujen ja valheiden satoa. Mitä muuta olisi voinut olla odotettavissa? Vastarinta valitettavasti saa myös muotoja, jotka eivät ole asiallisia, mikä sekin on seurausta viranomaisten ja median lähtökohtaisista asenteista. Esimerkkinä mainittakoon Ylen toiminta viime päivinä sen jälkeen kun on tullut tietoja tiettyjen käytäntöjen kiristämisestä, vaikka toimet ovatkin jo auttamattoman myöhässä. Forssan tapauksessa median paine ilmeisesti riitti muuttamaan päätöksiä, mutta nyt taitaa olla toisin? Vai onkohan? Kävihän juuri YK pakolaisvastaavakin Suomessa kehumassa, kuinka hyvin Suomessa asioita on hoidettu!

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Kotiuttaminen ei ole ongelma, jos vaihtoehtona on teloitus.

So it goes.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Piti laittaa tämä linkki tuohon edelliseen, mutta jäi pois.

Interview: A Continent of Losers
http://www.trykkefrihed.dk/interview-a-continent-of-losers.htm

Yrjöperskeles kirjoitti...

Noin erikseen totean, että se, mitä Vasara totesi kotouttamisesta pitää paikkansa. Sehän on itse asiassa vain termi, ja termin sisältö on lähinnä sitä, että tyyppien ei tarvitse integroitua suomalaiseen kulttuuriin. Suomessa on "kotoutettu" viimeiset 25 vuotta, tulokset ovat nollan ja olemattoman puolessa välissä ja mitäs nyt sitten virkakoneiston ja poliittisten päättäjien puolelta perätään? No tietenkin sitä samaa "kotouttamista".

Vasarahammer kirjoitti...

Euvostotaivas: "Kävihän juuri YK pakolaisvastaavakin Suomessa kehumassa, kuinka hyvin Suomessa asioita on hoidettu!"

Orpoa kehuttiin ja mies sai paistatella julkisuudessa. Toki YK:n pakolaisvastaava haluaisi avata Euroopan maiden rajat sepposen selälleen, mutta väliäkös sillä. Poliitikkojen tavoitteista kertoo se, että he haluavat enemmän kehuja kansainvälisten järjestöjen ja EU:n taholta kuin omilta kansalaisilta.

Buuri: Hillitön väestönkasvu on Lähi-idän ongelmien yksi tärkeimmistä syistä. Tosin joidenkin mielestä ilmastonmuutos on aiheuttanut Syyrian sodan.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä: "Suomessa on "kotoutettu" viimeiset 25 vuotta, tulokset ovat nollan ja olemattoman puolessa välissä ja mitäs nyt sitten virkakoneiston ja poliittisten päättäjien puolelta perätään? No tietenkin sitä samaa "kotouttamista"."

Kotouttaminen on taikakeino, jolla muslimimiehistä saadaan kunnollisia Suomen kansalaisia. Näin ainakin viranomaiset ja poliitikot kuvittelevat. Islamilaisesta kulttuurista tulevien on kuitenkin vaikea oppia vääräuskoisten tavoille. Sen lisäksi, että uskonto suhtautuu kielteisesti vääräuskoisten matkimiseen, oman suvun taholta tuleva paine haittaa tehokkaasti niiden halukkaidenkin kotoutumista. Nyt tulijoita on yksinkertaisesti liikaa, jolloin puhe kotouttamisesta on lähinnä huono vitsi.

Unknown kirjoitti...

Yleisestä propagandasta mitä viimeiset pari kuukautta on toistettu
ei voi poiketa.

Tämä olisi ikävä särö nyt.

Harvassa on ne kriittiset uutiset.

Tähän keskitytty kertomaan maahanmuuton ihanuudesta.
Tuli mieleen kolumni missä terroristeja olemmekin me
suomalaiset, kun heitellään polttopulloja vastaanottokeskuksiin.

Talouselämä numero 40

Lahden takana väkiluku kasvaa maahanmuuton ansiosta.
Samalla kasvaa myös kotimainen kysyntä.

Maahanmuuttoaalto kirittävät naapurin taloutta.

Oma roolinsa vastuksessa on ollut myös heillä,
jotka eivät pääse rotuennakkoluuloistaan.

Lisäksi erillinen juttu Ruotsista.

Ilman väestönkasvua Ruotsin talouskasvu olisi
tänä vuonna prosentin pienempi. Eilen 2000 ihmistä
turvapaikkaa Ruotsista. Se luo yleisen tarpeen asunnoille
Ruotsissa.

Vasarahammer kirjoitti...

Hannu Karppinen: "Ilman väestönkasvua Ruotsin talouskasvu olisi
tänä vuonna prosentin pienempi."

BKT totta toki kasvaa haittamaanmuuton seurauksena. BKT per capita taas pienenee.

Kyllähän vastaanottokeskukset ja turvapaikkaprosessi itsessään työllistävät. Veronmaksaja tosin kustantaa yhdessä tulevien veronmaksajasukupolvien kanssa.

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Ruotsissa ei ole keksitty mitään muita keinoja "kotouttamiseen" kuin positiivinen syrjintä (koulutus, työpaikat, asunnot) ja jatkuva lisärahatukkojen heittely ongelmia päin. Anteeksi: haasteita. Saa nähdä, kuinka kauan tämä meno jatkuu, sillä em. keinot eivät ole toimineet tähänkään asti. Propaganda maahantulijoiden etevyydestä, hyvyydestä, yritystahdosta yms. vain kasvaa entisestään. No, onhan Ruotsi suuri maa, kai tänne voi tunkea 30 miljoonaa uusruotsalaista. He vain eivät tunnu itse tekevän mitään kotoutuksensa hyväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen nyt sitä mieltä, että nyt alkaa olla viimmeiset hetket toimia. Toiminnalla tarkoitan sitä, että meidän tulisi pakolla käännyttää pikaisesti nämä nuoret irakilaiset miehet heti takaisin Irakiin. Irak ei ole vaarallinen, kuin osittain. Sama koskee Somaliaa nykyään. Takaisin vaan ja heti! On toki maita, kuten Syyria tänä päivänä, joista voitaisiin ottaa varsinkin lapsia ja perheitä vastaan. Toisaalta jos alamme ottaa Eurooppaan kaikki ihmiset maista, joissa on jokin väkivallan vaara joillain aluilla, niin voimme samantien vetää itsemme jojoon. Näin se vaan nyt on, valitettavasti :(