maanantaina, syyskuuta 05, 2011

Antifasistien eettiset periaatteet


”Äärioikeistolainen” English Defence League järjesti viime lauantaina mielenosoituksen Lontoon Tower Hamletsin kaupunginosassa., joka on tullut tunnetuksi suuresta muslimivähemmistöstään. Heinäkuussa islamistit levittivät kaupunginosan alueelle keltaisia tarroja, joissa alue julistettiin ”sharian valvomaksi vyöhykkeeksi”. Aiemmin alueelle oli ilmestynyt tarroja, joissa se julistettiin ”homoista vapaaksi vyöhykkeeksi”.

Helsingin Sanomat uutisoi EDL:n mielenosoituksesta otsikolla ”Äärioikeisto ja poliisi ottivat yhteen Lontoossa”. Jutun otsikointi antaa ymmärtää, että nimenomaan ”äärioikeisto” olisi vastuussa mellakoista:

”Poliisi kertoi sunnuntaina pidättäneensä 60 ihmistä mielenosoitusta seuranneissa kahinoissa.”

Vaikka EDL:n työväenluokkainen, jalkapallohuligaanit mieleen tuova imago antaisikin aiheen olettaa heidän kykenevän väkivaltaan, totuus on luultavasti moniulotteisempi. EDL:n järjestämien mielenosoitukset houkuttelevat paikan päälle vastamielenosoittajia, jotka yleensä edustavat ”antirasistista” United Against Fascism -järjestöä (UAF).

Esimerkillistä antifasismia

Lehtiartikkeleista ei yleensä löydy paljon tietoja vastamielenosoittajista, vaan heitä kuvataan yleisesti ”antirasisteiksi” tai ”aktivisteiksi”. Siksi oli mielenkiintoista ja samalla järkyttävää nähdä video, jolla kaksi itseään antifasistiksi nimittävää nuorta miestä keskustelee mielenosoituksen tapahtumista.

Benin ja Anthonyn päivän toisessa antifasistisessa raportissa esiintyvä nuori mies kertoo, kuinka vastamielenosoittajat heittivät pulloja EDL:n mielenosoittajia kuljettavaa bussia kohti. Bussin hätäuloskäynti avautui ja sieltä tulee ulos ”kauhea, tatuoitu nainen”, joka elehtii, kunnes joku lyö häntä naamaan. Videon haastattelijan naureskelusta voi päätellä, että tapahtunut oli hänen mielestään hauskaa.

Myöhemmin, kun nainen yrittää nousta ylös, joku vastamielenosoittajista potkaisee häntä takamukseen. Tapahtunut on dokumentoitu toiselle videolle, jossa näkyy, kuinka vastamielenosoittajat heittävät tiiliä bussia kohti. Bussin lähdön jälkeen kuvassa näkyy hetken, kuinka mielenosoittaja potkaisee maassa makaavaa naista.

Benin ja Anthonyn mielestä tämä kaikki oli valtavan hauskaa. Syvällä sisimmässään he kuitenkin tietävät, että mies ei saa lyödä naista. Haastateltava nuori mies sanoo, että he (EDL:n naiset) eivät ole naisia. Tähän haastattelija toteaa:

”Naisia ei saa lyödä mutta koiria saa potkia.”

Näiden nuorten miesten käytös kertoo, että he eivät pidä EDL:n edustajia ihmisinä. He myös silmin nähden nauttivat väkivallasta tai ainakin sen katselemisesta. Ehkä Benin ja Anthonyn kaltaiset ovat itse niitä oikeita fasisteja, koska heidän mielestään on oikein käyttää väkivaltaa ali-ihmisiksi luokiteltuja vastaan. Minusta heidän asenteensa kuvastaa Clockwork Orange -elokuvan Alexia ja hänen kolmea ”drugaansa”, jotka matkalla Korovan maitobaarista pahoinpitelivät kadulla makaavan juopon, koska se oli heidän mielestään hauskaa.

Ben ja Anthony eivät ole ajatuksineen yksin. Britannian parlamentin alahuoneessa pääministeri David Cameron sanoi julkisesti, että EDL on sairainta, mitä löytyy (There is none sicker than the EDL). Pääministerin kyselytunti pidettiin Lontoon mellakoiden aikana. Tuolloin EDL:n edustajat järjestivät omia katupartioita valvomaan järjestystä.

Todettakoon, että EDL:stä pidetään Englannissa suurin piirtein yhtä paljon kuin Millwallin jalkapallojoukkueen kannattajista. Pääministerin lisäksi myös media ilmaisee selkeän kielteisen mielipiteensä järjestön toiminnasta. Järjestön edustajat itse kiistävät olevansa rasisteja. Tower Hamletsin mielensoituksen tarkoituksena oli vastustaa sharia-lakia.

Britannian enemmistövaalijärjestelmä tekee Perussuomalaisten kaltaisen puolueen menestyksen liki mahdottomaksi. Siksi EDL ei ole järjestäytynyt puolueeksi vaan järjestää katumielenosoituksia, joissa vastustetaan ääri-islamia ja sharia-lakia.

Riippumatta siitä, mitä itse kukin ajattelee EDL:sta, Britannian yhteiskunta on syvästi jakautunut. Valtion harjoittama monikulttuuripolitiikka ei ole onnistunut luomaan uutta yhteiskuntaa vaan pelkästään hajottamaan vanhan. Työväenpuolueen pitkän valtakauden aikana maahanmuuttoa lisättiin tarkoituksellisesti, jotta maasta tulisi monikulttuurisempi.

Lontoon mellakat ja EDL:n kaltaisen järjestön pelkkä olemassaolo kertovat monikulttuurin epäonnistumisesta, jonka pääministeri Cameron myönsi mutta luultavasti liian myöhään. Siksi ristiriidat todennäköisesti vielä kärjistyvät nykyisestä.

7 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Sama asenne lievemmässä muodossaan ilmenee tuoreessa Kirkko&Kaupunki lehdessä. Siinä joku vihreiden entinen kansanedusta kolumnissaan kevyesti kertoo, kuinka hänen ulkomaalaiset ystävänsä ilkkuivat Kike Elomaan kulttuuriministeriydellä. Eivät ne mitään ilkkuneet, koska eivät tiedä Suomen politiikasta tai Kike Elomaasta mitään ja jos tietäisivät, niin olisivat kohteliaasti ottamatta siihen kantaa. Kyseinen kolumnisti vain ilkkui itse kuvitteellisten ulkomaalaisten suulla ja kristillinen lehti vain pitää Kike Elomaata sen verran alempiarvoisena, että suostuu julkaisemaan yhteen kirkon jäseneen kohdistuvaa ilkkumista.

Tällä siis ei sinänsä olisi merkitystä, ellei kyseessä olisi kristillinen lehti.

Vasarahammer kirjoitti...

Ei Kirkko ja Kaupunki ole mikään kristillinen lehti. Se edustaa vasemmistolaista poliittista aktivismia ristinmerkillä varustettuna.

Kike Elomaan haukkuminen kuvitteellisen ulkomaalaisen ystävänä avulla edustaa perinteistä "Mitä ne meistä nyt ajattelee" -propagandaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Jotain tällaista arvelin kun näin nuo otsikot, mutta hyvä että purit tämänkin asian paloiksi. Onpahan historiaa varten todistusaineistoa. Tiedä vaan, kuinka kauan näitä saa esillä pitää, kun sensuroinnin kiima on niin kova.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ilta-Sanomat harrasti äskettäin samanlaista valheellista uutisointia.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/video-400-uusnatsia-kohtasi-1500-aarivasemmistolaista---poliisit-siina-valissa/art-1288411846815.html?fb_source=home_oneline&fb_ref=artikkeli_likea

"Video: 400 uusnatsia kohtasi 1500 äärivasemmistolaista - poliisit siinä välissä"

"Väkivaltaisuudet leimahtivat Saksan Dortmundissa lauantaina, kun uusnatsit kohtasivat kadulla äärivasemmiston mielenosoittajat.
Kyseessä oli alunperin uusnatsien järjestämä marssi, jonka aikana järjestettiin myös vastamielenosoitus."Tämä on täysin harhaanjohtavaa uutisointia. Tästä saa kuvan, että uusnatsit tappelivat vastamielenosoittajia vastaan. Todellisuudessa asia oli niin, että äärivasemmiston mielenosoittajat hyökkäsivät poliisin kimppuun. Uusnatsit katsoivat vierestä vasemmistolaisten tappelemista poliisin kanssa, osallistumatta siihen mitenkään.

Tämä kävi ilmi juuri siitä saksalaisesta lehdestä, jota Ilta-Sanomat itse väittää käyttäneensä lähteenään.

Miksi IS siis suomentaa ulkomaanuutiset väärin?

Poliittisesti epäkorrekti kirjoitti...

”Naisia ei saa lyödä mutta koiria saa potkia.”
Tämän lausahduksen voisi esittää aika monille ja todeta sen tulevan KKK-miehen suusta, koskien mustia naisia. Olisi huvittava kuulla, mitä erinäiset viherpiiperot yms. olisivat mieltä lausujasta ja minkälaisen kohtalon hälle soisivat. Olisi myös hyvä saada tallennettua ilme, kun kertoisi kuka todellisuudesta puhui kenestä.

Vasarahammer kirjoitti...

Hulluutta on monenlaista.

Tässä on yksi esimerkki.

Homoaktivistin kyltissä lukee

"Gays and muslims unite! Stop the EDL"

Kumitonttu kirjoitti...

Enpä muista homojen tähän asti (Hankamäkeä lukuun ottamatta) uskaltaneen käsitellä tätä "ironiaa". Hyvä juttu, jos nyt nostavat kissan hännän.