sunnuntaina, maaliskuuta 14, 2010

Piirtäjät

Tämän blogin sivulta löytyy vihreäkeltainen lippu, jossa on turbaanipäinen liikenneympyräkoira. Piirros on Lars Vilksin tekemä ja lippu taas on Öölannin lippu. Tarina lipun ja kuvan takana on selitetty täällä. Lars Vilksille liikenneympyräkoirien (rondellhundar) piitäminen on taideprojekti, johon sisältyvät myös piirrosten aikaansaamat reaktiot. Jos muistan oikein, Vilksin piirroksia vastustavassa mielenosoituksessa poltettiin Ruotsin lippuna Öölannin lippu. Tämä on värityksen syy ja tietysti se, että Ruotsin valtio ei ansaitse tulla yhdistetyksi Vilksin piirroksiin.



Somalimies hyökkäsi kirveellä tämän kuvan piirtäjän kotiin ja yritti tappaa hänet. Teko epäonnistui ja Kurt Westergaard saa jatkaa elämäänsä Århusin kaupungissa. Ironista kyllä Lars Vilks on aseistautunut kirveellä hyökkääjien varalta.





Edellä olevalla videolla kuvattu piirtäjä on tuomittu kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista törkeistä kunnianloukkauksista ja uskonrauhan rikkomisesta, koska hänen tekemillään sivuilla esitettiin törkeä kuva profeetta Muhammadista ja Allahista. Kukaan itseään kunnioittava kulttuurikriitikko ei tietystikään pidä videolla esiintyvän kansantaiteilijan töitä oikeana taiteena. Myös yllä olevan videon tekijä on aseistautunut kirveillä.

2 kommenttia:

Pilakuvat muhammedista vuosisataista hupia kristityille juutalaisille ja islamilaisille tosikoille. Lapsiinsekaantuva sotarikollinen profeetta esikuvana seuraajilleen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pilakuvat muhammedista vuosisataista hupia kristityille juutalaisille ja islamilaisille tosikoille. Lapsiinsekaantuva sotarikollinen profeetta esikuvana seuraajilleen kirjoitti...

Kiitos Vasarahammerille tuenilmaisusta ajatuksen ja ilmaisunvapauteni rajoittamista vastaan

Thanks for Vasarahammer supporting freedom of speeches in Finland to me, too.

Islam- ja maahanmuuttokriitikko
Seppo Lehto

Stil alive even our state makes its best to destroy my righs and spirit

http://kansallismielinen-ajattelu.blogspot.com/