torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Propelihatut haukkuvat ja karavaani kulkee

Yksi Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin suosikkisloganeista kuuluu: ”Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee.” Soini ei kuitenkaan turvautunut tähän hokemaan tämänpäiväisessä Pressiklubi-ohjelmassa vaan hyökkäsi täysillä Jussi Halla-ahon ympärillä pyöriviä ”höyrypäitä” ja ”propelihattuja” vastaan. Soini näytti, että hän oli oikeasti loukkaantunut häneen kohdistetusta arvostelusta.

Tunteenomainen purkaus

Kirjoitin Timo Soinista artikkelin ”Valtaeliitin sylikoira” tunnekuohun vallassa. Uskon, että useimmat artikkelin lukeneet ja sitä kommentoineet ymmärsivät tämän. Tunnekuohu ei ollut niinkään seurausta Halla-ahon syrjäyttämisesta vaan siitä, että Soini toimi juuri sillä tavalla, kuin olin aiemmissa artikkeleissani ennakoinut. Soini antoi periksi poliittisen eliitin vaatimuksille ja ajoi Halla-ahon poliittiseen umpikujaan.

Blogistikolleegani Yrjöperskeles nukkui muutaman yön yli ja onnistui vangitsemaan olennaisen paljon paremmin kuin minä:

” Tuore mielikuvani on, että perussuomalaisten päätarkoitus on vain päästä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen ja sen vuoksi se ei halua keikuttaa venettä. Mielikuvani on, että ns. halla-aholaiset ovat este tässä pyrkimyksessä ja sen vuoksi heidät käytännössä nyt jyrättiin. Mielikuvani on myös, että Soinin johtamille perussuomalaisille maahanmuuttoon liittyvät ongelmat eivät ole tärkeitä.”

Ei siis ole välttämätöntä kutsua Soinia ”selkärangattomaksi lieroksi”, kuten itse tein. Asian voi ilmaista tyynesti ja sivistyneesti.

Todellisuudessa Soini tietysti yrittää kääntää huomiota pois omista virheistään (vaaliliitto Kristillisdemokraattien kanssa) ja omasta selkärangattomuudestaan (alistuminen valtapuolueiden painostukseen). Toki Soini puhuu mielellään ”vanhoista puolueista”, mutta sekä Soini että ”vanhat puolueet” tietävät, että Soinin johdolla Perussuomalaiset eivät todellisuudessa horjuta status quota. Pressiklubissa niin ”Totuuden penaali” Anna-Stina Nykänen kuin Mirja Pyykkökin silittelivät Soinia myötäkarvaan eivätkä vahingossakaan arvostelleet symppis-Timppaa liian kovasanaisesti.

Kottaraisenpönttöön tuijottajat

Minä ja monet muut Halla-ahon kannattajat emme ilmeisesti tiedä todellisesta elämästä, vaan keskitymme tuijottamaan ”kottaraisenpönttöä” myöhään yöhön. Tämä tietysti pitää paikkansa, koska vain myöhään yöllä ”kottaraisenpönttöä” voi tuijotella rauhassa ilman häiriötekijöitä kuten työtä ja perhettä.

Soini ei kuitenkaan ymmärrä, että ”kottaraisenpönttö” ei ole mikään itseisarvo vaan sen kautta löydettävä tieto ja ymmärrys asioista. Poliittiset blogit eivät vielä ole Suomessa merkittäviä mielipidevaikuttajia, mutta niistä tulee sellaisia, mitä enemmän aikaa kuluu. Vielä nykyisin paperilehtien toimittajat sanelevat julkisen keskustelun agendan ja poliitikot kumartelevat sen mukaisesti. Täysin turvallisesti voi sanoa, että kymmenen vuoden päästä näin ei enää ole.

Soinilla on vielä varaa olla ylimielinen pyjama päällä blogejaan päivittäviä tavallisia kansalaisia kohtaan. Hän jopa uskaltaa ”haastaa heidät tasaiselle”. Perinteisesti tasaiselle haastaminen on tarkoittanut nyrkkitappelua, jollaisiin itse en ole joutunut sitten ala-asteaikojen ja joissa itse kuvittelisin pystyväni tarjoamaan Soinille vähintäänkin tasavertaisen vastuksen.

Soini kuitenkin tarkoitti tasaiselle haastamisella omalla nimellä esiintymistä internetissä. Voin omasta puolestani sanoa, että omalla nimelläni ei ole mitään merkitystä. On aivan sama, kirjoitanko nimellä vai ilman, koska en ole julkisuuden henkilö enkä sellaiseksi halua. Julkisuudesta olisi pelkästään haittaa työlleni ja perheelleni, joten olen mieluummin ilman ja jatkan monien muiden kanssa Timo Soinin ja hänen kaltaistensa palkan maksamista. Siksi kunnioitan Jussi Halla-ahoa, joka on uskaltanut esiintyä omalla nimellään ja ottanut vastaan törkyä niin valtamedialta kuin oikeuslaitokselta.

Lisäksi esimerkiksi Harri Eerikäisen tapauksessa on ollut havaittavissa, että omalla nimellä esiintyminen voi johtaa vaikeuksiin työelämässä. Perheen ja ison asuntolainan kanssa on paha lähteä leikkimään, vaikka Timo Soinin haastaminen tasaiselle kieltämättä houkuttelisi. ”Kottaraisenpönttöön” tuijottelevana lisäksi tiedän, että internetissä kaikki säilyy ikuisesti. Googlea ei voi lahjoa.

Halla-ahon poliittinen tulevaisuus

Hyökkäämällä Halla-ahon ”höyrypäisiä” kannattajia vastaan mutta silti pitämällä Halla-ahon itsensä suoran arvostelun ulkopuolella Soini osoittaa ymmärtäneensä Halla-ahon luonteen täysin väärin. Ei Halla-aho ole suosittu siksi, koska hän myötäilee ”höyrypäisiä” kannattajiaan. Halla-ahosta pidetään siksi, koska hän kertoo rehellisesti asiat niin, kuin ne hänen mielestään ovat, kaunistelematta ja ketään mielistelemättä.

Politiikka ei kuitenkaan suosi totuudenpuhujia vaan enemmänkin Soinin kaltaisia moraaliltaan joustavia pelureita. Tämä asia on ainakin tullut selväksi ja se on ehkä tärkein syy, miksi en koskaan haasta Soinia tasaiselle ja miksi Soinin johtama Perussuomalaiset ei enää saa ääntäni tulevissa vaaleissa.

En myöskään aio valehdella Halla-ahon eurovaaliehdokkuudesta. Timo Soini tulkitsee asettumisen valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi henkilökohtaisena loukkauksena itseään kohtaan. Siksi hän tulee tekemään kaikkensa, että Halla-ahon tulevaisuus Perussuomalaisten riveissä jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Jussilla on siis kaksi vaihtoehtoa: mitata edustamansa asian todellinen kannatus ja hypätä tuntemattomaan tai antautua Soinin sylikoiraksi ja varmistaa tulevaisuutensa Perussuomalaisten riveissä. Jälkimmäinen olisi todennäköisesti viisasta oman edun kannalta, mutta totuudenpuhujan luonteelle se voi olla ylivoimaista. ”Propelihatut” todennäköisesti tukevat loppuun saakka, mutta ”propelihattuja” on vähemmän kuin ei-propelihattuja.

Timo Soini ei tiedä Halla-ahon mielipidettä Lissabonin sopimuksesta ja EU:sta. Jussi on kuitenkin kertonut mielipiteensä asiasta. Mielestäni Jussin EU-kritiikki pärjää vallan mainiosti Soinin vastaavalle. Tämä osoittaa, että ”monomaanisuus” maahanmuuton suhteen ei ole este järkevälle ja perustellulle mielipiteelle myös muista asioista.

P.S. Edellinen tarkoittaa jälkikirjoitusta eikä Perussuomalaisia. Todettakoon, että minulla ja monella muullakaan Halla-ahon kannattajalla ei ole mitään sitä vastaan, että meitä kutsutaan propellihatuiksi ja höyrypäiksi. Tietysti edellytyksenä on, että ne poliittiset tavoitteet, jotka ovat meille tärkeitä, etenevät. Jos näin käy, Soini saa olla aivan niin egoistinen ja selkärangaton kuin haluaa. Tulokset ratkaisevat.

6 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Mulla muuten oli MacIntosh vuonna 1984 joten vaadin ensimmäisen kottaraisenpönttöön tuijottajan arvonimeä ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Minulla taas on ollut tuo lehti, joka on tämän kirjoituksen kuvituksena. Propelihatunkin tilasin joskus Pahkasian postimyynnistä. Mukana tuli myös kokoelma hienoja julisteita.

Willow kirjoitti...

Soini tuskin koskaan on lukenut Vasarahammerin, Octaviuksen, Pikkupojan, Takkiraudan, Yrjöperskeleen, Tapio Tuurin tai kenenkään muunkaan maahanmuuttokriittisen blogia, niin rajoittunut käsitys hänellä on Halla-Ahon kannattajista.

Ehkä kaikki kumpuaa Soinin omasta epävarmuudesta, tähän päätelmään voi tulla, kun katselee Soinin omaa plokia...

http://timosoini.fi/ploki/

Soini ei taida tajuta, että kansalaiskeskustelu käydään suurimmaksi osaksi nykyään netissä, koska netti sopii siihen täydellisesti ja suomalainenkin uskaltaa siellä avautua, jos ei käytäisi, niin Halla-ahosta ei olisi ollut Soinille koskaan mitään uhkaa.

"Kottaraisenpöntöt" on tätä päivää, PS taitaa valitettavasti olla jo eilistä päivää...

IDA kirjoitti...

"Mukana tuli myös kokoelma hienoja julisteita."

Myös PS:n mukana tulee hienoja ylläreitä. Tämä on lupaus tuleville tilaajille. Eli antaudu, porvari ;)

Unknown kirjoitti...

"Politiikka ei kuitenkaan suosi totuudenpuhujia vaan enemmänkin Soinin kaltaisia moraaliltaan joustavia pelureita. Tämä asia on ainakin tullut selväksi ja se on ehkä tärkein syy, miksi en koskaan haasta Soinia tasaiselle ja miksi Soinin johtama Perussuomalaiset ei enää saa ääntäni tulevissa vaaleissa."

Olen itsekin miettinyt että olisiko syytä äänestää jotakin PS:n maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvaa ehdokasta, mutta ajattelin myös että se kenties on laskettavissa ääneksi Soinille, joten ei.

Osmo Soininvaara kirjoitti 29.3. blogitekstissään "Halla-ahon syytteestä" mm seuraavaa:
"jos suomalainen arvioi suomalaisia, se ei ole yllyttämistä omaa kansanryhmää vastaan. Tuo arvio ruotsalaisten sanomana Svenska Dagbladetissa olisi ollut aivan eri asia kuin sen sanominen suomalaisessa sanomalehdessä. (Lisäksi räyhäjuomisen geneettisestä taustasta on näyttöä). Maahanmuuttajien itsensä sanomana tuo Halla-ahon lausuma ei olisi ollut syytteen arvoinen."

Kenties geneettistä näyttöä onkin, mutta lähdettä tälle toteamalle Osmo ei osoittanut.

Toisaalta taas, Halla-aho sai syytteen rikosnimikkeellä "Kiihotus kansanryhmää vastaan". En tiedä, onko asia niin että jos suomalainen arvioi suomalaista tms kyseessä ei ole "kiihotus kansanryhmää vastaan". Tarkkaan en tiedä, mitä laki tuosta sanoo, mutta jos saman kuin wikipedia, Osmon väite ei pidä paikkaansa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiihotus_kansanryhm%C3%A4%C3%A4_vastaan

Anonyymi kirjoitti...

Olen perussuomalaisena, enkä suinkaan ainoana, sitä mieltä, että Soinin käytös Pressiklubissa ei ollut asiallista. Aivan sama, jos esimerkiksi kepussa olisi innokas maaseutuihminen,ja Vanhanen haukkuisi tämän kannattajia sonnanhaiselijoiksi ja lehmäntissien tuijottajiksi.

Olen itse maahanmuuttokriittinen persu. Pidin Seinäjoella puoluekokouksessa Halla-ahoa kannattavan puheen, jossa mainitsin, että Halla-aho on kirjoittanut myös aselaeista ja Irlannin Lissabon-kansanäänestyksestä. Ne, jotka olivat vielä sunnuntaina puoluekokouksessa, varmaankin muistavat puheeni.

Olen pahoillani siitä, ettei puolueessamme osata elää tätä päivää. Soini on karismaattinen henkilö, mutta hän ei ole kiinnostunut puolueen aktiivijäsenistä, varsinkaan nuorista, eikä organisaation toiminnasta. Nämä osa-alueet jäävät puolueessamme muiden hoidettavaksi.