tiistaina, syyskuuta 24, 2019

Tuomiopäivän kultin lopun ajan messu


Ilmastonmuutos on kaikesta valtamedian hypetyksestä huolimatta jäänyt ihmisten mielissä toissijaiseksi huolenaiheeksi. Ehkä se johtuu osin siitä, että pitempään eläneet aikuiset, jotka ovat aikanaan nähneet ydinsodan pelon, happosateet, otsonikerroksen ohenemisen ja AIDS:in nousun eivät välttämättä ole paras mahdollinen kohdeyleisö maailmanlopusta saarnaavalle kultin piirteitä omaavalle liikkeelle. Ehkä siksi alarmistien huomio on nyt kiinnittynyt lapsiin ja nuoriin, joilla ei ole elämänkokemusta eikä kykyä arvioida erilaisten maailmanlopun skenaarioiden realistisuutta.

Keskustelin äskettäin ystäväni kanssa, joka on perehtynyt ilmastoasioihin. Hänen mukaansa ilmastotieteessä ei ole tapahtunut viimeisen kahdeksan vuoden aikana tapahtunut mitään olennaista uutta, vaan samoja juttuja kierrätetään jatkuvasti.

Ilmastoalarmismi on myös irronnut tieteellisestä perustastaan ja muuttunut hiljalleen hurmahenkiseksi uskonnoksi, jonka symboli on ruotsalaisteini Greta Thunberg. Äskettäin hän piti puheen YK:n ilmastokokouksessa. Puheessaan Thunberg maalaili kauhukuvia ja haukkui päättäjät, jotka ajattelevat vain rahaa ja talouskasvua.

Puhe on tuskallista kuultavaa mutta ei sisältönsä vuoksi. Valtamedian ilmastovouhotus ja kaikkeen tekemiseen ympätty ilmastonäkökulma ovat turruttaneet ihmiset alarmismiin. Siltä ei voi välttyä juuri missään ja juuri siksi siltä voi kepein mielin sulkea silmät ja korvat. Nuori Greta taas saa enemmänkin miettimään niitä aikuisia, jotka kierrättävät 16-vuotiasta aspergerteiniä ympäri maailmaa saarnaamassa maailmanlopun sanomaa. Kun puiseva Al Gore ei ole enää vuosikymmeniin myynyt, tarvitaan tuoreita kasvoja.

Ilmastososialismi nyt

Britannian jo jonkin aikaa edesmennyt pääministeri Margaret Thatcherin kerrotaan aikanaan sanoneen, että globaali ilmaston lämpeneminen on erinomainen tekosyy globaalille sosialismille. Kaikki eivät välttämättä muista, että ilmastonmuutosta kutsuttiin ennen globaaliksi lämpenemiseksi (global warming).

Siksi ei ole yllättävää, että monet vasemmistolaiset nyt Gretan innoittamana ilmoittautuvat sosialismin kannattajiksi. Erkki Tuomioja sanoi Ylellä, että kapitalismi on tullut tiensä päähän. 1970- ja 80-luvuilla eläneille moisessa ei ole mitään uutta. Erkki on ainakin johdonmukainen ja kannattanut sosialismia koko aikuisikänsä. Vasta nyt liki 30 vuotta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen hän voi sanoa sen taas reilusti ääneen. Myös Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson myönsi jo huhtikuussa 2018 olevansa marxilainen.

Itäisestä Euroopasta löytyy niitä, jotka ovat eläneet marxilaisuuden periaatteille rakennetussa yhteiskunnassa. He suhtautuvat erittäin kielteisesti sosialismin paluuseen ilmastonmuutoksen nimissä. Yksi tällainen on tohtori Jiri Weigl tshekkiläisestä Vaclav Klaus -instituutista. 

Kirjoituksessaan hän ilmaisee huolensa lasten ja nuorten manipuloinnista pelottelulla.
Ilmasto ei toki ole mikään staattinen järjestelmä vaan muuttuu koko ajan. Weigl sanoo lapsista ja nuorista, jotka nielevät mediapelottelun sellaisenaan:

”He uskovat täysin tieteellisen teorian, joka on redusoinut meneillään olevat ilmaston muutokset pelkästään yhteen syyhyn eli väitettyyn ihmisen aikaansaamaan ilmakehän hiilidioksidin lisäykseen.”

Tavallinen ihminen lukee tai näkee valtamediasta jatkuvasti pelottelua maapallon tuhosta hiilidioksidipäästöjen takia. Voimme pelastautua katastrofilta vain, jos alamme noudattaa niitä rajoituksia ja elämänmuutoksia, joita viisaat tiedemiehet ja poliitikot meille sanelevat. 

Weigl ihmettelee, miksi ihmiset eivät ole huolissaan muunlaisista ihmiselämään kohdistuvista uhista kuten taudeista, juomaveden puutteesta tai esimerkiksi maapallolle putoavasta asteroidista, jollaiset ovat aiemmin maapallon historiassa aiheuttaneet merkittäviä tuhoja.

Ilmastonmuutoksella on kuitenkin merkittävä etu puolellaan. Sen avulla ihmisiä voidaan huijata uskomaan, että pitkän aikavälin muutokset ihmisten käyttäytymisessä voivat estää katastrofin.
Kommunistisen totalitarismin kokenut Weigl kertoo:

”Meneillään olevassa manipulaatiokampanjassa ilmasto on vain väline, jonka tehtävänä on muuttaa yhteiskuntaa. He ovat alkaneet kertoa meille, että ilman radikaalia yhteiskunnallista muutosta jokaisen ihmisen käyttäytymistä ei voi muuttaa, ja näin ihmisten päästöjä ilmakehään ei voi vähentää. Päästöjen aiheuttajaksi väitetään teollista sivilisaatiota ja sen ekspansiota, jonka kapitalismi on saanut aikaan. Tästä taas seuraa, että kapitalismista ja vapaasta yhteiskunnasta täytyy päästä eroon, koska ne sallivat vastuuttoman käytöksen planeettaamme kohtaan. Inhimillinen vapaus on lakannut olemasta arvo sinänsä. Siitä on tullut uhka.”

Ilmastoalarmismi on yksi vasemmistolaisen edistyksellisyyden osa-alueista ja sen pääase länsimaista kapitalistista yhteiskuntaa vastaan, jonka radikaali muuttaminen on tavoitteena. Ilmastonmuutosta keppihevosena käyttämällä kansainväliset organisaatiot, kansalaisjärjestöt, media ja yhteistyöhenkiset poliitikot pyrkivät saamaan ihmiset valtion kontrolliin ja globaalin hallinnon alaisuuteen. Työkaluna käytetään härskiä manipulointia, jota näkee erityisesti Greta Thunbergin kautta käydyssä kampanjassa. Kohderyhmänä on nuoriso, koska sen edustajat ovat usein naiiveja, idealististia ja höynäytettävissä.

Weigl jatkaa:

”Kaikki modernin ajan totalitaristiset liikkeet ovat käyttäneet yhteiskunnan kontrollointiin nuorisoa, jota on hyväksikäytetty ja joka on ensin radikalisoitu helposti omaksuttavan ideologian fanaattisiksi kannattajiksi.”

Esimerkkeinä historiasta voidaan mainita Hitlerjugend, Komsomol ja Maon Kiinan punaiset kaartit, jotka toimivat ”Suuren Ruorimiehen” työkaluina traagisessa kulttuurivallankumouksessa.

Weiglin mukaan suuri yleisö on vielä rauhallinen ja seuraa pelonlietsojien touhuja sivusta ja suhtautuu niihin enimmäkseen välinpitämättömästi. Ihmiset eivät oikeasti usko, että joku tulisi ja veisi heiltä auton ja kesämökin.

Suuryritykset kuitenkin haistavat ilmastohysteriassa mahdolisuuksia. Sen avulla on mahdollista saada tukiaisia tai lobata itselle edullista sääntelyä. Kustannukset maksetaan veronmaksajan taskusta. Weigl pelkää, että totalitaristisen kommunismin kokeneen väestön väistyminen johtaa lopulta totalitaristisen järjestelmän paluuseen ja historian toistumiseen.

Oma sukupolveni muistaa Berliinin muurin kaatumisen ja Neuvostoliiton hajoamisen. Monet meistä uskoivat, että sosialismi ei voisi enää koskaan palata. Tässä oltiin väärässä. Sosialismi ei koskaan lähtenyt ja on kovaa vauhtia tulossa takaisin. Innokkaimpia kannattajia löytyy nuorista sukupolvista.
He eivät tiedä, millaista tuhoa sosialismi sai aikaan. Se aiheutti nälänhätää, orjuutta, kurjuutta, ympäristötuhoja ja taloudellisten resurssien haaskausta. Se tuhosi inhimillisen vapauden ja pakotti ihmiset kannattamaan ainoaa oikeaa ideologiaa.

Itse en ole aivan yhtä pessimistinen kuin Jiri Weigl vaan uskon, että Greta ja hänen ympärilleen syntynyt liikehdintä ei edusta nousevaa vaan taantuvaa aatetta. Kyse on lopun ajan messusta, jota tulevaisuudessa katsotaan epäuskoisena päätä pudistellen. Tai ainakin toivon niin.

13 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Niin, maanmiehemme ovat siitä veikeitä mörököllejä, että heitä on erittäin vaikea saada mukaan mihinkään vouhotukseen. Toki aina on pieni joukko höynäytettäviä, joilla usein on määräänsä nähden kohtuuton foorumi mediassa. Se, että tämä ilmastokohkaus on härskiä manipulaatiota näkyy jo siinä, että YLEn ohjelmissa alan "asiantuntijoina" on aina vain alarmisteja. Koskaan ei paikalle kutsuta tai ääneen päästetä aiheeseen kriittisesti tai kylmän rationaalisesti suhtautuvia tutkijoita. Tuohan on tietysti myös osoitus pelosta: jos puheenvuoron saisivat joskus nämä toisinajattelijat, niin kansahan saattaisi huomata miten paksua potaskaa tuutista syötetään. Tuutista, jonka kulut he itse pakolla maksavat.

Vasarahammer kirjoitti...

Olavi Koskela: "jos puheenvuoron saisivat joskus nämä toisinajattelijat..."

Ovat saaneet puheenvuoron joskus kymmenen vuotta sittenYlen MOT-ohjelmassa, jossa todistettiin, kuinka paleoklimatologit manipuloivat aikasarjoja. Lätkämailakäyrähän on yksi viime vuosien tunnetuimmista huijauksista.

Tällä nykyisellä ilmastokultilla ei enää ole tekemistä minkään tieteen kanssa ja sen tunnustavat jopa Ilmatieteen laitoksen Petteri Taalaksen kaltaiset. Homma on siirtynyt täysin politiikan ja uskonnon alueelle.

Tavalliset kansalaiset eivät pidä ilmastonmuutosta tärkeimpänä uhkana. Tämä on todettu useissa mielipidetutkimuksissa eri länsimaissa.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä linkki Ylen MOT-ohjelman käsikirjoitukseen. Siitä on tosiaan kymmenen vuotta aikaa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/17/ilmastokatastrofi-peruutettu-kasikirjoitus

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuo kyseinen Jiri Weigl on varmasti lausunnossaan ns. jännän äärellä. Tulee muistaa että yksi kusetuksen parhaita tuntomerkkejä on ”kiire” ja nyt on kiire muokata yhteiskunta haluttuun muotoon kun sen mahdollistava ilmastohysteria on vielä päällä. Jossain vaiheessa siihenkin tulee kyllästymispiste ja sen jälkeen se haluttu muutos on paljon vaikeampaa.

Apunahan tässä ovat ne hysteeriset laumat. Niin hysteeriset, että heille menee läpi sekin väite että Greesus Tukholmalainen näkee hiilidioksidin paljain silmin.

Mainitsit asteroidin ja siitä tuli mieleeni Reijo Mäen kirja ”Tatuoitu taivas” jonka tilanne hieman muistuttaa nykyistä tilannetta. Kirjassahan odotettiin suuren meteoriitin törmäävän maapalloon ja tuhoavan kaiken. Meteoriitti olikin tietoisesti tehty uutisankka ja sillä aikaa kun suurin osa odotti maailmanloppua niin ankan takana olevat tahot ostelivat firmoja itselleen pilkkahintaan.

Olavi Koskela kirjoitti...

Luuletko Vasara, että ihmiset muistavat kymmenen vuoden takaisia juttuja? Eikä siitä lätkämailastakaan täällä mitenkään erityisesti numeroa tehty, muistini mukaan. Mutta jos kelaat ketä on käytetty asiantuntijoina viimeisten viikkojen aikana, niin ne on sarjaa kotimaisen ilmastopaneelin pj Ollikainen, jne. Ja niiltä tyypeiltä on turha odottaa objektiivista tai puolueetonta arviointia. Alarmistihypetys saavutti tietysti uusia ennätyksiä viikonlopun aikana, kun oli tämä ilmastokokous, ja siellä äänessä itse Greta.

Professori kirjoitti...

Tuo nuorison kaipuu Stalinin jalanjäljille on tosiaan lähes käsin kosketeltavaa. Tulin itsekin ihmetelleeksi sitä aivan äskettäin.

Itse kuitenkin uskon, että ilmastonmuutostutkijat ovat enimmäkseen rehellisiä ja kauhistuneita alansa tutkimuksen tuloksista, mutta osa heistä on niin innoissaan tutkimukohteestaan, että syyllityy yksipuoliseen viestintääb - ja muutamat jopa datan kaunisteluun - saadakseen poliittiset päätöksentekijät ryhtymään toimiin. Asiaa saattaa edistää se, että vasemmmistovirtaukset ovat yliopistomaailmassa vallitsevia.

Nimetön kirjoitti...

Ei tästä montaakaan vuotta ole, kun merenpinnan sanottiin nousevan kuusi metriä. Vaan kehitys kehittyy, nyt nousu onkin enää metri. Pari vuotta vielä niin sanotaan, että pahukkerin meret kuivaa kun ei tule uutta vettä meriin mistään!
Huru-ukko

DuPont kirjoitti...

Miksi se kehittyneiden maiden "ongelma", eli väestönkasvun pysähtyminen on niin suuri ongelma? Miksei kehitysmaiden, eritoten Afrikan syntyvyys ole ongelma, kun tuolla väestö on lienee moninkertaistumassa? Kyllä kai jokainen järjellisellä tasollaan tajuaa sen, että väestömäärän kasvun on pakko pysähtyä.

Monet ympäristöongelmatkin ovat suoranaisesti tulosta siitä, että ihmisiä on liikaa ja ihmisiä syntyy liikaa. Ympäristöaktiiveilta on silkkaa vastuuttomuutta se, ettei tuohon keskeisimpään ongelmaan kiinnitetä tarpeeksi huomiota.

Suomi ja Japani ovat hyviä yhteiskuntia siinä mielessä, että olemme voittaneet väestönkasvuongelmamme. Afrikan ja Aasian tulisi ottaa oppia, koska tuo tie on ainoa hyvä tie globaaliin hyvinvointiin. Ei Intiallekaan ansioksi tule olemaan se, että ylittää Kiinan väestömäärässään. Intia olisi paljon mukavampi maa, jos siellä olisi 600 miljoonaa ihmistä vähemmän.

Juu, en ole tappamassa intialaisia, ymmärrätte mitä tarkoitan. Väestönkasvumme on se ympäristöongelmamme. Me olemme sen jo ratkaisseet, kehitysmaiden tulee se ratkaista.

Nimetön kirjoitti...

Jiri Weiglin tekstiin vievä linkki vie Lin tekstiin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

En ole niinkään optimistinen tulevaisuuden suhteen. Uskon Gretan jatkossa pääsevän hyvän nuorisopsykiatrin hoitoon.

Mutta alarmisteja on Suomen korkeimmassa valtiojohdossa:

https://yle.fi/uutiset/3-10987629
https://yle.fi/uutiset/3-10988717

Siitä olen hyvin huolissani.

vieras kirjoitti...

Laura Huhtasaari mietiskeli vlogissaan mitä tapahtuisi jos Greta kampanjoisi vastaavalla antaumuksella Aito avioliitto-aloitteen puolesta tai vaatisi rajoja kiinni.

https://www.youtube.com/watch?v=fdW27oQdv-A

Tukholmassa joku teki Gretasta lastensuojeluilmoituksen.

https://pt-media.org/2019/09/25/greta-thunbergista-tukholman-sosiaalitoimeen-lastensuojeluilmoitus/

Junes ja Tiina juttelevat Gretan toiminnasta.

https://dlive.tv/p/vihapuhefm+EDK__ftZR

Kohdassa 2:41:53 alkean

Tai täältä:

https://twitter.com/monokulttuuri/status/1176537925317607424

2:42:00 alkaen

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ilman tunteita:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paivikki-karhula/greta-ja-ilmastohatatila/
Ainakin osa ajattelevista naisista, no..., ajattelevat ja osaavat sen meille kertoa,koska itse en mä voi, sillä olen vain poliitikkojen ääniharavaan tarttuva roska.
Päivikin DNA pitäisi taltioida.

Nimetön kirjoitti...

Hieno kirjoitus! Silmiini osui tuo tekstissä esiintullut väite (joka ei siis ole blogistin väite) "kapitalismin kuolemasta"...
Väitehän on sinällään aivan absurdi! Sosialismi se tekee kuolemaa, koska "niiden muiden" rahat ovat loppumassa! Sosialismi kun elää siitä, että käytetään hyväksi sen työtä tekevän väestön rahoja (verotus yms.)
-Raksaäijä