tiistaina, tammikuuta 01, 2019

Miksi hallitus tekee suomalaisvihamielistä politiikkaa?


Olen usein pohtinut sitä, miksi Suomen hallitus ei tee mitään haittamaahanmuuton lopettamiseksi. Miksi se ei tehnyt mitään syksyllä 2015, kun maahamme saapui historiallisen suuri maahanmuuttajien vyöry eli yli 30 000 siirtolaista?

Ensinnäkin tuskin on mitään yksittäistä syytä, miksi hallitus istui tumput suorina vaan selityksiä pitää etsiä useasta lähteestä. Tässä kirjoituksessa luettelen joitakin tekijöitä, joiden takia hallitus ei tehnyt vuoden 2015 syksyllä Suomen kansan edun mukaisia päätöksiä.

Lyhyen tähtäimen poliittinen etu

Pakolaiskriisi käynnistyi tunteisiin vetoavalla valokuvalla hiekkarannalla makaavasta hukkuneesta lapsesta. Tällaisessa tilanteessa poliitikko haluaa esiintyä ihmisenä, joka välittää. Tulijoiden todellisista motiiveista ei ollut tietoa eikä valtamedian uutisoinnista aluksi käynyt ilmi, että tulijat olivat enimmäkseen 30 – 50 -vuotiaita miehiä. Suomi halusi auttaa. Juha Sipiläkin halusi auttaa, kun keskusteli oululaisessa vastaanottokeskuksessa huijariturvapaikanhakija Fahad Firasin kanssa, tai kun hän lupasi oman Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Poliitikko elää tässä hetkessä eikä mieti, mitä tapahtuu viiden tai kymmenen vuoden päästä puhumattakaan pidemmästä aikajaksosta. Poliitikolle pisin tulevaisuushorisontti on yksi vaalikausi eli neljä vuotta.

Suomalaiset poliitikot pyrkivät siis esiintymällä hyväntekijöinä saamaan lyhyen tähtäimen poliittista etua itselleen. He eivät ole yhtä kiinnostuneita päätöstensä taloudellisista ja yhteiskunnallisista seurauksista.

Hillotolppa

Yhä suurempi osa johtavista poliitikoista on ns. ammattipoliitikkoja. Heillä ei ole kokemusta työelämästä muutoin kuin järjestöissä. He ymmärtävät, että poliitikon ura voi jäädä lyhyeksi. Siksi uran aikana pitää varmistaa, että sen päätyttyä putoaa vihreälle oksalle eli saa hyväpalkkaisen viran.

EU-virat ovat paremmin palkattuja ja lokoisampia kuin kotimaiset virat valtion virastoissa tai laitoksissa. EU-viran voi saada, jos poliitikon urallaan noudattaa EU:n komissiosta tulevia ohjeita tai muuten tekee päätöksiä, jotka miellyttävät EU:n komissiota. Vastahankaisuus EU:n komission kanssa asioidessa johtaa todennäköisesti siihen, että mahdollinen pesti jää saamatta.

Hillotolppa on poliittisen korruption muoto, joka merkittävästi etäännyttää poliitikkoja kansalaisten toiveista. Se on yksi syy, miksi politiikka ajoittain näyttää pelkältä hallinnoinnilta.

Ongelmien myöntämisen vaikeus

On aivan selvä, että syksyllä 2015 hallitus teki Suomen kannalta typeriä ja seurauksiltaan negatiivisia päätöksiä. Olen melko varma, että hallituksessa tämä ymmärretään.

Poliitikon ammattitaitoon kuitenkin kuuluu asioiden selittäminen parhain päin. Virheitä ei myönnetä vaan päätökset tehtiin ”senhetkisen tiedon” perusteella. Hallitus on jälkikäteen myöntänyt, että Suomi olisi voinut käännyttää kaikki Haaparannan kautta tulleet. Lisäksi ex-pääministeri Matti Vanhanen on kertonut, että Suomi ei sulkenut rajojaan, koska pelättiin Venäjältä tulevia massiivisia pakolaisvirtoja, joita on nähty mm. Ilkka Remeksen kirjoittamissa kirjoissa. Asioiden selittämiseen parhain päin kuuluvat Vanhasen lausunnon kaltaiset näennäisen järkevät selitykset, joilla ei välttämättä ole totuuden kanssa tekemistä.

Ongelmat eivät tosin poistu selittämällä vaan ne pahenevat ajan myötä. Niitä ei kuitenkaan myönnetä, ennen kuin ne ovat niin pahoja, että niitä ei voi enää korjata. Ruotsissa on käynyt näin.

Ongelmien ratkaisu selittämällä on käyttökelpoinen keino, koska äänestäjien muisti on lyhyt. Seuraavissa vaaleissa kukaan ei ole enää kiinnostunut vanhoista selityksistä.

Oikeassa olemisen kallis hinta

Kolmen perinteisen valtapuolueen kannattajien mielipiteet maahanmuuton siunauksellisuudesta jakautuvat voimakkaasti. Jos hallitus olisi valinnut syksyllä 2015 toisenlaisen linjan ja käännyttänyt tulijat takaisin Ruotsiin, tämä olisi herättänyt vastustusta hallituspuolueiden sisällä. Valittu linja johti vain Perussuomalaisten hajoamiseen, mikä ei välttämättä ollut huono asia kahden muun hallituspuolueen kannalta.

Jussi Halla-aho on kommenteissaan ollut maahanmuuttokriisin aikana pääsääntöisesti oikeassa. Mitään palkintoa hänen ei kuitenkaan kannata tästä oikeassa olemisesta odottaa, vaan Perussuomalaisten arvostelu kiihtyy aina, kun maahanmuuton ongelmat tulevat julkisuuteen. Rasistisyytökset ja natsittelu eivät lopu, vaikka Halla-aho olisi kuinka oikeassa tahansa.

Euroopan Unioni ja globalismi

On myös havaittavissa, että Euroopan Unioni on Lissabonin sopimuksen myötä kehittynyt entistä keskusjohtoisempaan suuntaan. Kun EU ottaa jonkin politiikan osa-alueen hallintaansa, valta ei koskaan palaudu kansallisvaltiolle.

Paradoksaalisesti ”liberaalilla demokratialla” ja ”eurooppalaisilla arvoilla” ylpeilevä unioni on yhä autoritaarisempi erityisesti silloin, kun kansallisvaltiot kieltäytyvät tottelemasta. Tämän ovat saaneet huomata niin Visegrad-maat kuin EU:n perustajajäseniin kuuluva Italia. EU:n autoritaarisuudesta voi lukea esimerkiksi täältä. Niskoittelevia maita uhkaillaan tukien menetyksellä ja niiltä yritetään saada äänioikeus pois. Unkari ja Puola ovat saaneet osakseen tätä kohtelua mutta toistaiseksi välttyneet rangaistuksilta.

Suomalaiset ovat lainkuuliaisia ja tottuneet pelaamaan sääntöjen mukaan. EU:ssa näin on tehty jopa selkeästi omien etujen vastaisesti. Pakolaiskriisin aikana suomalaiset poliitikot eivät uskaltaneet tehdä omia päätöksiä vaan odottivat EU-tason ratkaisuja. Näitä ratkaisuja ei koskaan tullut, jos sellaiseksi ei lasketa päätöstä turvapaikanhakijoiden taakanjaosta, jota noudatti kaksi maata: Suomi ja Malta.

EU on pohjimmiltaan globalistinen hanke, jossa päätöksentekoa siirretään ylikansalliselle tasolle kansallisvaltion demokraattisen päätöksenteon ulottumattomiin. Myös ns. kansainväliset sopimukset viimeisimpänä YK:n maahanmuuttosopimus GCM (Global compact on migration) kaventavat kansallisen päätöksenteon liikkumavaraa. Kyseinen sopimus sivuutettiin sekä valtamediassa että eduskuntakeskusteluissa lähes täysin, vaikka sen teksti sisältää velvoitteita, joita kansalaiset tuskin hyväksyisivät, jos heiltä asiasta kysyttäisiin. Suomessa sopimus kuitattiin maininnalla, että se ei ole juridisesti sitova.

Sen lisäksi, että Suomen johtavilla poliitikoilla ei ollut halua rajoittaa maahanmuuttokriisin vaikutuksia, heiltä puuttuu myös toimivaltuuksia.

Kun arvostelu harjoitetun maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisen myötä kasvaa, silloin hyökätään hyvää vihollista eli ”vihapuhetta” vastaan. Pääministeri Sipilän uuden vuoden tervehdyksessä muistutettiin luonnollisesti mainita tämä uudissana:

Muistutan, että omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen.”

Luonnollisesti vihapuhetta ei lainsäädännössä käsitteenä tunneta. Vihapuhevaroittelut kertovat ainakin siitä, että pääministeri ymmärtää kansalaisten olevan vihaisia siitä, mitä Oulussa ja Helsingin Arabianrannassa on tapahtunut. Nykyisen hallituksen aikana niin islamilainen terrorismi kuin nuoria tyttöjä saalistavat grooming-jengit ovat tulleet osaksi suomalaista todellisuutta. Pääministerin johtamalla hallituksella on ollut suuri rooli kyseisten ilmiöiden maahantuonnissa.

8 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ammattilaisliigaksi muuttunut politiikka saavutti Invaasio 2015:n myötä tietyn kulminaatiopisteen. Silloin valtakoneisto syyllistyi suoraan maanpetokseen (joo, olihan se tehnyt sen jo aikaisemminkin) ja samalla osoitti että kansalaisten turvallisuus on sille täysin yhdentekevää sillä ns. Eurooppaliiga toimii toisella periaatteella.

Kun se piste on ylitetty on jäljellä vain puhdas valehtelu niin kuin Sipilällä joka muistuttaa jotain lahkopappia pelotellessaan seurakuntaansa Perkeleen pahuudella. Perkeleen paikan on ottanut tietysti vihapuhe. Ikävintä on että vielä niin monelle se valehtelu menee vieläkin läpi.

Kaikesta huolimatta toivotan Vasaralle ja hänen läheisilleen oikein hyvää uutta vuotta.

Snowcamo kirjoitti...

Sipilän kohdalla erityisesti haluaisin kiinnittää huomiota hänen (oletettavasti) vannomaansa ministerin valaan:

"...etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele..."

Laillisen väittäminen laittomaksi kai lienee suurin kuviteltavissa oleva vääristely? Tai toinen kahdesta suurimmasta.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Nämä Suomen vallanpitäjät näyttävät ajattelevan olevansa "parempaa rotua" kuin tavallinen kansa. Valitettavasti useimmat äänestäjistä eivät seuraa uutisia mitenkään kriittisesti, jolloin he valitettavasti vahvistavat äänestyskäyttäytymisellään tätä valtaapitävän klikin käsitystä.

Joppos123 kirjoitti...

Itse olen huomannut, että hallituksen tavoite on aika pitkälti saavutettu. Ihmiset, ihan joitakin läheisiänikin myöten on puudutettu siihen, että maahanmuutto on luonnonvoima ja siitä seurauksena tullut väkivalta on uusi normaali.
Itse en vaan halua hyväksyä asiaa noin ja motkotan, aina muiden vittuuntumiseen asti ettei siinä vanhassa "impivaarassa" ollut loppupelissä mitään vikaa.
Kuinkahan moni uskaltaa vielä nukkumaan mennessä jättää avaimet oveen?
Sipilä on umpipaska oppurtunisti joka toivottavasti joutuu vielä joskus kellokkaineen lautaseinän eteen.
Jätkä möi aatteensa, maansa ja kansansa hillotolpan vuoksi ja sellaisena historia tulee senkin mulkun muistamaan.
Toivottavasti ei koskaan tule vastaan.

Charlie kirjoitti...

Nice post.Keep sharing. Thanks

Tyg kirjoitti...

kyllä tämä maailman halaaminen ja kaiken suvaisevaisuus on puhdasta joukkopsykoosia, johon heikommat mielet lähtevät täysillä mukaan. Näyttäisi länsi, itäeurooppa yms. kehittyneinä itseään pitävät yhteiskunnat altistuvan ko. psykoosiin yksi toisensa perään.
Tulevaisuuden kannalta toivon että fiksummat yksilöt pitävät fokuksensa kirkkaana ja että suuri enemmistö parantuisi harharetkestään.
Mutta niinkuin pyramidihuijausten uhreista ollaan huomattu, että jotkut eivät huijauksen paljastuttuakaan myönnä että jotain huijausta koskaan olisi ollutkaan. Vaikka maat ja mannut olisivat menneet henkilökohtaisen hillotolpan metsästyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa olen miettinyt, kenen asioita hoitaa pääministeri.
Hyväntahtoista hölmöä.

https://www.kansalainen.fi/olli-kotro-suomen-kansallinen-infrastruktuuri-uhattuna/

Aktivointi ei koske vieraita. Vieraille on paremmat ohituskaistat.

Arvopohja

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/267473-perussuomalaiset-harskia-taysin-alytonta-hallitus-aanesti-juuri-omaa-ohjelmaansa

Veijo Hoikka kirjoitti...

Vasara paukutteli pöytään totuudet.
Nuo miksiselitykset koskevat jokainen jopa yhtä ainoata wallanhaltiaa, useat miksisyyt jokaista arwopohjahaltiaa. Mutta meidän on muistettava, että ruskeiden kirjekuorten haltioilla on järkkymättömät arvopohjat. Joillakin heistä pääsy hevosten hillotolpalle kipa päänsuojana on johtava arvopohja, joku toinen taas telttailee henkisten heimolaistensa kanssa kauhistelemassa telttakansaan impivaaralaisten kohdistamaa arvostelua ja pilkkaa. Kaikilla heillä on yhteistä se, että suomalainen rahvas on saatava kuriin, maksoi kuka tahansa.
(haltia ei ole kirjoitusvirhe vaan hämäys vihapuhepollareille).