perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Pääsin painettuun sanaan


Kuvan alkuperäinen linkki löytyy täältä.

En tiedä, pitäisikö tuosta jutusta olla huolissaan. Siinä ylikomisario Raimo Peltovuori esittää oman käsityksensä siitä, mitä netissä saa kirjoittaa. Jutun kuvituksena on otos tästä blogista (HT: nimimerkki SJS, vieraskirja).

Tällä viikolla sain myös tietää, että tätä blogia on siteerattu oikein kirjassa. Seppo S. Kososen kirjassa "Jihad - islamin pyhä sota" on siteerattu tämän blogin kirjoitusta. Sitaatti löytyy kirjan viimeisestä luvusta ja mielestäni se on tehty erittäin tyylikkäästi lähde mainiten. Samaa ei voi sanoa Suur-Jyväskylä -lehden kuvituksesta. Olen lukenut Seppo S. Kososen kirjan ja sen arvostelu ilmestyy tänne jossain vaiheessa.

6 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

Tuokin on klassikko:
"kysymys: voiko omassa blogissaan arvostella esimerkiksi muslimeja tai juutalaisia?
vastaus: ei voi sillä silloin se on rikos kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?"

Hyvää työtä ylikomisaria Raimo Peltovuori. Jos arvostelen juutalaisia, niin kiihotan kansanryhmää vastaan. Tämä onkin kokoomukselle hyvä ase, kun on rikollista arvostella mitään mitä Ben Z. sanoo.

Onko muuten mitään rasistisempaa kuin arvostella sitä juutalaisuuden säilymiseen liittyvää käytäntöä, ettei ei-juutalaisten kanssa sovi avioitua. On

Vasarahammer kirjoitti...

Ylikomisario Peltovuoren käsityksiä ei ehkä kannata ottaa ihan totuutena. Poliisi on kuitenkin esitutkintaviranomainen eikä varsinaisesti päätä, mikä on rikollista ja mikä ei. Silti Peltovuoren jutut ovat varsin pelottavia sananvapauden kannalta.

Jos hänen käsityksensä edustavat laajemminkin poliisiviranomaisen kantoja tai heille annettuja ohjeita, suomalaisilla on oikeasti syytä huoleen. Tuollaiseen ei mielestäni pidä kenenkään alistua ja tuossa olisi oikea paikka pienelle kansalaisaktivismille.

weekendsoldier kirjoitti...

"Joku joka osaa kirjoittaa taitavasti ja kirjoittaa yleisellä tasolla, voi kirjoittaa sillä tavalla, että lailla on siihen vaikea puuttua."

- Hmm... Jos kerran kirjoitetaan yleisellä tasolla, niin miksi siihen TULISI lailla puuttua?

Vasarahammer kirjoitti...

"- Hmm... Jos kerran kirjoitetaan yleisellä tasolla, niin miksi siihen TULISI lailla puuttua?"

Ajatusrikos on se pahin rikos. Winston Smith oppi lopulta rakastamaan Isoa Veljeä.

Anonyymi kirjoitti...

Aika paha, kirjoituksessa oli yhdistetty härskisti maan hallituksen kuvailu rottalaumana, nartut (naisministerit?) ja Sinun blogisi.

No, uskoisin lukijoiden vain lisääntyvät tuonkin jutun tiimoilta.

Eliitti pelkää tosissaan. Sananvapaus näyttää olevan todella vaarallinen asia.

Kullervo Kalervonpoika kirjoitti...

Toisaalta tuo on ensimmäinen esitutkintaviranomaisen antama ohjeistus kansalaisia varten. Oikeus tosin päättää, mutta parempihan tuokin on kuin nykyinen epävarmuus.

Olen joissain kirjoituksissani (niitä taitaa olla hieman vajaa 500) kritisoinut huonoa lainsäätämistä ja epämääräisesti kirjoitettua lakitekstiä.

Nykyisellä epämääräisellä ja ns. knsan oikeustajua loukkavalla lainsäätämistyylillä kun ei saavuteta mitään muuta kuin yleisen lainkunnioituksen vähenemistä.

Ovat tainneet ymmärtää Napoleon Bonaparten väärin. Hän puhui perustuslaista sanoessaan, että hyvä sellainen on lyhyt ja epäselvä....