lauantaina, kesäkuuta 30, 2018

Globalismin kulta-aika on ohi


Valtamedian instanssit ovat jo kauan sitten lakanneet olemasta tiedotusvälineitä ja siirtyneet agendajournalismin ja suoranaisen propagandan puolelle. Siksi aina välillä pitää pysähtyä miettimään, miten asiat oikeasti ovat.

Youtube-kanavista yksi suosikeistani on ruotsalainen SwebbTV. Siellä vanhat ukot, yleensä oppineet tai pitkän uran liike-elämässä tehneet henkilöt keskustelevat ajankohtaisista asioista. Yksi tällainen vanha ukko on eläkkeellä oleva entinen tutkija ja yritysjohtaja Lars Bern.

Mitä on globalismi?

Lauantaihaastattelussaan Bern puhui globalisteista, George Sorosista ja globalistien tekemistä virheistä. Bernin kuvauksen mukaan globalistit ovat maailman rikkaimpia ihmisiä, jotka toimivat taustavaikuttajina kansainvälisissä järjestöissä ja pyrkivät niiden avulla muokkaamaan maailman mahdollisimman sopivaksi suurille ylikansallisille yrityksille. George Soros puolestaan on näiden rikkaiden edusmies eli ”torpedo”, kuten Bern häntä kutsuu. Soros kävelee EU:n komission käytävillä kuin isäntä talossa.

Kansainvälisen suuryrityksen näkökulmasta maailma ei jakaudu kulttuureihin tai kansallisvaltioihin vaan eri aikavyöhykkeillä sijaitseviin markkina-alueisiin, joissa yritys toimii ja jonne se myy tuotteita tai palveluita. Näitä alueita kutsutaan esimerkiksi nimillä APAC, EMEA ja AMERICAS. Suuryritysten kannalta valtioiden rajoja tärkeämpää on, että kaupan esteitä on mahdollisimman vähän ja että voittoja kotiutettaessa ei tarvitse huolehtia verojen maksusta. Lobbausta tarvitaan, mutta olisi parempi, jos sitä tarvitsisi hoitaa vain yhdeltä luukulta.

Globalismia Bern kuvaa länsimaiden valtaideologiaksi 90-luvun alusta alkaen. Kommunismin romahdus johti lännessä osittain ideologisperusteisen markkinaliberalismin voittokulkuun, kun ideologinen kilpailija katosi kuvasta.

Bern ei suinkaan näe globalismia yksinomaan negatiivisena ilmiönä. Vapaakaupan ansiosta monet tuotteet ovat kuluttajalle paljon edullisempia, kuin ne olisivat tullimuureilla rajatussa maailmassa. Globaali talous on myös nostanut Kiinan ja Intian kaltaisia maita pois köyhyydestä. Ilman globalisaatiota tätä tuskin olisi tapahtunut.

Toisaalta globalismilla on myös varjopuolensa. Kansainvälisen työnjaon muutos näkyy kehittyneissä talouksissa työttömyytenä, valtioiden velkaantumisena ja alemman keskiluokan suhteellisena köyhtymisenä, kun teolliset työpaikat katoavat kehittyviin maihin. Poliittisesti globalismi siirtää valtaa pois demokraattisesti valituilta elimiltä ylikansalliselle tasolle. Tällöin vallan ja vastuun tasapaino häiriintyy eli päätöksentekijät etääntyvät valitsijoistaan ja alkavat palvella toisia isäntiä.

Lisäksi voidaan väittää, että suuryritykset pyrkivät epäreilulla tavalla estämään kilpailua lobbaamalla pienille yrityksille raskaan sääntelyn puolesta.

Osa poliitikoista on Bernin mukaan globalistien palvelijoita. Politiikka on ylimmällä tasolla muuttunut luottamustehtävästä työuraksi. Toisaalta poliitikon ura on erittäin epävarma, koska äänestäjät voivat koska tahansa pudottaa poliitikon luottamustehtävistä. Poliitikko tarvitsee vihreän oksan, jolle hän voi pudota sitten, kun äänestäjät ovat hänet hylänneet.

Uransa päättäneillä poliitikoilla on ”yhteiskuntasuhteita”, jotka ovat hyödyllisiä globalisteille. Esimerkiksi Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt sai poliittisen uran jälkeen isopalkkaisen työpaikan Bank of America Merrill Lynchiltä. Vaihtoehtoisia työnantajia riittää kansainvälisissä järjestöissä, EU-virastoissa ja vastaavissa. Näistä työpaikoista myös suomalaiset poliitikot ovat päässeet nauttimaan.

Globalistit ja maahanmuutto

Lars Bern luettelee haastatteluissaan neljä globalistien suurinta virhettä. Puutun tässä niistä kahteen eli massamaahanmuuttoon ja yrityksiin kaataa Venäjän presidentti Vladimir Putin.
Massamaahanmuuton tarkoitus on Bernin mukaan heikentää kansallisvaltioita. Siksi George Soros tukee maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvia kansalaisjärjestöjä avokätisesti ja pyrkii vaikuttamaan EU:n kautta, jotta maahanmuutto Eurooppaan jatkuisi.

Kesän ja syksyn 2015 maahanmuuttoryöppy oli kuitenkin sellainen, joka horjutti muuton kohteeksi 
joutuneiden maiden poliittista tasapainoa ja loi selkeän jakolinjan Länsi-Euroopan ja ns. Visegrad-maiden välille. Maahanmuuton aiheuttamat ongelmat ja yritykset pakottaa jäsenmaat ottamaan vastaan siirtolaisia uhkasivat EU:n olemassaoloa nykyisessä muodossaan.

Tällä viikolla syksystä 2015 alkanut kehitys johti globalistien tappion. Pakotetuista maahantulijakiintiöistä luovuttiin ja jokainen maa ottaa sen verran tulijoita kuin itse haluaa. Lisäksi Välimeren alueelle perustetaan pakolaiskeskuksia. Toisenlainen päätös tuskin olisi ollut mahdollinen, koska uuden hallituksen saanut Italia ei sitä olisi hyväksynyt. Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel olisi mahdollisesti joutunut eroamaan.

Nähtäväksi jää, oliko kyseessä lopullinen siirtymä kohti itsenäisten valtioiden ns. kansakuntien Eurooppaa vai pysähtyikö globalistien liittovaltiojuna vain tilapäisesti.

Globalistit ja Venäjä

Boris Jeltsinin presidenttikausi Venäjällä oli globalistien kannalta hyvää aikaa. Kansainväliset yritykset saivat toimia suhteellisen vapaasti ja Venäjä näytti lähentyvän länttä. Toisaalta nuo ajat elänyt venäläinen ei välttämättä pidä Jeltsinin aikaa mitenkään auvoisena. Jeltsinin seuraaja Vladimir Putinin kaudella kehitys muutti suuntaa. Venäjän valtio otti hallintaansa energia-alan ja kansainvälisille yrityksille Venäjä muuttui aiempaa vaikeammaksi toimintaympäristöksi.

Krimin haltuunoton ja Itä-Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen länsi määräsi Venäjää vastaan pakotteita. Lars Bern sanoo, että globalistien tavoitteena oli kaataa presidentti Putinin hallinto. Globalistit kuitenkin aliarvioivat Putinin kannatuksen. Venäjällä ei ole merkkejä siitä, että hallintoa oltaisiin kaatamassa. Pakotteiden vaikutus on saattanut olla jopa päinvastainen, eli Putinin asema on vankistunut niiden myötä.

Kauppasotia

Globalismi vannoo vapaakaupan nimeen ja sitä hallinnoidaan kansainvälisten instituutioiden kuten WTO kautta. Näiden yhtenä päätarkoituksena on valvoa, että kansainvälisessä kaupassa noudatetaan sovittuja pelisääntöjä ja tarjota mekanismi erimielisyyksien ratkaisuun. Kun Yhdysvaltojen presidentiksi valittiin taloudellinen nationalisti Donald Trump, tilanne muuttui globalistien kannalta huonompaan suuntaan.

Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen kauppa on pahasti epätasapainossa. Kylmän sodan aikana Yhdysvallat pyrki tarjoamaan eurooppalaisille liittolaisilleen edullisia kauppasopimuksia, joiden yhtenä tarkoituksena oli estää liittolaisten liukuminen Neuvostoliiton syliin. Lisäksi eurooppalaiset liittolaiset saivat nauttia Yhdysvaltojen sotilaallisesta suojasta maksamatta siitä täyttä hintaa. Tämä turvallisuuspoliittisen vapaamatkustamisen aikakausi on Euroopassa päättymässä.

Trumpin tähtäimessä on erityisesti Saksa, jolla on suuri vaihtotaseen ylijäämä suhteessa Yhdysvaltoihin. Saksa saa lisäetua yhteisvaluutta eurosta, joka on Saksalle liian heikko mutta muulle Euroopalle liian vahva valuutta. Jos tilanne kärjistyy kauppasodaksi, ulkomaankaupasta Yhdysvaltoja enemmän riippuvainen Saksa häviää sen varmasti. Tällaisessa tilanteessa myös EU:n sisäiset ongelmat saattavat kärjistyä uudelleen.

Tästä syystä valtamediassa näkyy paljon löysää puhetta ”sopimusperusteisesta maailmanjärjestyksestä” ja ”monenkeskisyydestä”. Todellisuudessa mitään sopimusperusteista järjestystä ei ole olemassakaan vaan kyseessä on länsimainen globalistinen maailmanjärjestys, jonka on viime kädessä aina taannut Yhdysvaltojen sotilaallinen voima. Globalistien kulta-aika on kuitenkin jo ohitse ja järjestys on muuttumassa toisenlaiseksi, mihin Suomen kaltaisen pienen maan on vain sopeuduttava.

14 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hieno kirjoitus joka pisti miettimään. Globaalinen kapitalismi ja globaalinen utopismi ovat löytäneet toisensa ja nukkuvat samassa sängyssä. Mietin vaan sitä että tuon kehityksen eli kansallisvaltioita hävittämään pyrkivän toiminnan ja lisääntyvän haittamaahanmuuton myötä tullaan jossain vaiheessa siihen, että työpalkallaan yrityksien tuotteita ostavat kuluttajat muuttuvat aina enemmän toisten työllä elätettäviksi haittamaahanmuuttajakuluttajiksi joka ei maksa omaa elämistään. Missä vaiheessa ylitetään pankrotin raja? Ja ovatko kansainväliset ja maattomat suuryritykset miettineet sitä tilannetta?

Kumitonttu kirjoitti...

Kerta kaikkiaan hyvä kuvaus nykytilanteesta. On jotenkin kornia kun kuulee vasemmistolaisten puhuvan suuryrityksistä kapitalismin haittapuolina, koska nimenomaan sosialistit ovat luoneet korporatistisen (fascismi) yhteiskunnan ay-liittoineen. Sosiaalidemokraatit ja muu punavihreä vasemmisto vihaa yrittäjiä, koska onnistuessaan he voivat vaurastua. Vain Supercellin kaltaiset yrittäjät, jotka kiittävät hyvinvointivaltiota ja maksavat miljardiveronsa Suomeen, saavat vasemmalta kiitoksia.

Median moraalinen rappio näkyy hyvin tässä Sanden blogin kirjoituksessa, jossa Pravdan päätoimittaja Kaius Niemi vertaa Njet-liitteen "Kuin kaksi marjaa"-pilakuvassa Trumpia sikaan. Sande kysyy hyvin, olisiko Obamaa voinut samalla tavalla verrata apinaan. Pravda osallistuu omalla kuorma-auton lavalla tänään Pride-kulkueeseen. On hankala kuvitella, miksi maksaisin propagandaan kun se sotii täysin omia arvojani vastaan. YLE ja Hesari aivopesevät kansaa täysillä. Nuoriso joka harvoin edes seuraa niitä, onkin paljon tervejärkisempää kuin perinteinen kokoomuslainen keski-ikäinen tai eläkeläinen.

Euvostotaivas kirjoitti...

Hieno kirjoitus todellakin.

Äskettäinen näytelmä Merkelin aseman pelastamiseksi tai ainakin täydellisen romahduksen välttämiseksi oli Euvostoliiton kannalta nolo. Itsekin olen pohtinut suuryritysten vaikuttimia niiden tukiessa länsimaisen kuluttajalauman ostovoiman rapauttamisessa. Samalla olen hämmästellyt niitä poliitikkojen pokkana esittämiä toteamuksia,että "tulijoita on ollut vähemmän kuin vuonna 2015". Itse asiassa eronahan taitaa olla vain se, että tietyistä syistä johtuen läpi päässeitä on ollut toistaiseksi kenties vähemmän. Sen sijaan kolme vuotta sitten tulleiden aikaansaamat kustannukset ja yhteiskunnallisen kilpailutilanteen vääristymät eivät ole mihinkään muuttuneet. Euvostopoliitikoilla ja heidän saappaannuolijoillaan vaikuttaa olevan vallalla ajatus "meidän jälkeemme vedenpaisumus".

Pankkiiripiireillä ei ole isänmaata. Aivan selvästi heillä on tarkoituksena muuttaa vaikka Kuuhun, kun kestämätön väestökehitys, resurssien epätasapaino, saastuminen ja uskontojen sovittamattomuus yhteen räjähtävät käsiin. Näinköhän maapalloa valmistellaan aikaan, jolloin iso luuta on pyyhkinyt pois suurimman osan ihmiskuntaa ja yläluokka keskustelee robottien kanssa?

Bogreol kirjoitti...

Globalismin valta-asema ja ylipäätään sen vaikutusvalta on kansalaisilta ikäänkuin piilossa. Naapurini seuraa politiikkaa hyvin tiiviisti, hänelle tulee HS ja paikallislehti, ja hän mielellään puhuu lehdissä käsitellyistä asioista, kauhistelee persuja ja on samaa mieltä metoo -kampanjoista, on maahanmuuttomyönteinen "he oppivat meiltä" kotoutumista ei epäile yhtään ym. Kun kysyin häneltä, tietääkö hän, kuka on George Soros, hän totesi, ettei ole koskaan kuullutkaan. (Hänellä ei ole nettiä). Kun kerroin Soroksen tarinaa, vähätteli hän kovasti herran vaikutusvaltaa. Valtavirtamedia ei valota isoa kuvaa, luo säälinsekaisia tunteita maahanmuuttajia kohtaan, nostattaa uskoa utopiaan, ja opettaa seuraajansakin kieltämään todellisuuden. Ihmekös tuo, että 100 000 marssi pride-kulkueessakin tänään (tai ainakin YLE-uutiset antoi tuon luvun).

Becker kirjoitti...

Blogisteista Lars Bern on eräs parhaista. Kuuluu suosikkeihini.Seuraan myös hänen "Antropocene" blogiaan jatkuvasti. Harvinaisen täyspäinen ruotsalainen.

Jaska Brown kirjoitti...

Ilmeisesti jopa globaalien yritysten on pakko elää kvartaalikapitalismissa. Jos niiden aikaperspektiivi olisi sukupolvi, nekin kannattaisivat länsimaisia kansallisvaltioita.
Hämmentävää on, kuinka hyvin EU:hun liittyminen lobattiin läpi yritysten näkökulmasta. Muistan kuinka sanottiin, että vapaakauppa on erityisesti pienyritysten etu. Jopa kaltaiseni nuori kloppi tajusi silloin, että ei Angelo Abbandandone Sisilian Corleonen kylästä tuo polkupyöräänsä korjattavaksi Juhani Mäki-Paukkulan fillaripajaan Kurikkaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä: " Globaalinen kapitalismi ja globaalinen utopismi ovat löytäneet toisensa"

Juuri näin. Kehitys ei olisi mahdollista, jos se lepäisi pelkästään keskusta-oikeiston varassa.

KT: "Nuoriso joka harvoin edes seuraa niitä, onkin paljon tervejärkisempää kuin perinteinen kokoomuslainen keski-ikäinen tai eläkeläinen."

Kaikki, jotka eivät hyödynnä internetin mahdollistamia tiedonhankintamahdollisuuksia, ovat asioista pihalla. Media on menettänyt jo useamman sukupolven ja yrittää epätoivoisesti pyydystää nuoria seuraajikseen. Nuoret eivät ole kasvaneet television parissa. Heille televisio on yhtä kuin Youtube. Itse muistan, kun nuoria varoiteltiin liiallisesta television katselusta. Tuolloin oli kaksi kanavaa ja lähetykset alkoivat klo 15-17 ja päättyivät ennen puolta yötä.

Vasarahammer kirjoitti...

Euvostotaivas: "Pankkiiripiireillä ei ole isänmaata."

Olen kerran ollut kuuntelemassa Björn Wahlroosia ja sen perusteella tuo pitää paikkansa. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään pankkipiireistä. Länsimaiden eliitti on eristäytynyt kansasta ja seurustelee enimmäkseen kaltaistensa kanssa.

Bogreol: "Valtavirtamedia ei valota isoa kuvaa, luo säälinsekaisia tunteita maahanmuuttajia kohtaan, nostattaa uskoa utopiaan, ja opettaa seuraajansakin kieltämään todellisuuden. Ihmekös tuo, että 100 000 marssi pride-kulkueessakin tänään (tai ainakin YLE-uutiset antoi tuon luvun)."

Tunteisiin vetoaminen on valtamedian leipälaji. On ollut sitä Vietnamin sodasta lähtien.

Pride-kulkueesta on nyt Suomessakin tullut pakollinen rituaali, jollainen se on Ruotsissa ollut jo yli kymmenen vuotta. Se on vähän samanlainen tapahtuma kuin vappumarssi aikanaan ammattiosastojen jäsenille.

Becker: "Blogisteista Lars Bern on eräs parhaista"

Kävin katsomassa blogia mutta en ole seurannut sitä aktiivisesti. Bern on työskennellyt aikanaan ABB:llä Percy Barnevikin aikana. ABB on tyypillinen kansainvälinen korporaatio.

Jaska: "Hämmentävää on, kuinka hyvin EU:hun liittyminen lobattiin läpi yritysten näkökulmasta."

Kyllä silloin pelättiin, että suomalaisyritykset jäävät ruotsalaisia heikompaan asemaan, jos mekin ei liitytä.

Turvallisuuspoliittiset näkökulmat olivat myös esillä. Haluttiin länteen pois Venäjän kyljestä. Eurojäsenyyden yhteydessä haluttiin pöytiin, joissa päätetään asioista.

Vasarahammer kirjoitti...

Jos haluatte katsoa, miten globalistit ajattelevat, menkää esimerkiksi Pertti Salolaisen Twitter-tiliä katsomaan.

Pertti Salolainen Twitterissä

Siellä tämä vanha Kokoomuksen remonttimies laukoo mielipiteitään:

Hungary# does not leave other options than sanctions and cuts in cohesion funds because her odd policies!

Myös vapaasti vellova markkinatalous on vaarallinen. Markkinatalous on hyvä renki mutta huono isäntä.Ellei markkinataloutta ohjasteta se tuhoaa sekä luonnon että ihmiset. Parhaita olisivat globaalit säännöt ja rajoitukset!

#Merkel and Macron. According to news there seems to be a US campaign to oust these moderate european leaders. Even the US Ambassador in Germany is supporting the rightwing nationalists. This is unbelievable.Finland supports Merkel !

Macronin ehdotus pakotteista niskuroiville maille on kannatettava. Niin makaa kuin petaa!

Professori kirjoitti...

Hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus, iso kiitos siitä. Itse sinänsä kyllä epäilen jonkin verran sitä, olisiko globalismin taustalla ihan noin harkittua suunnitelmaa ja järjestelmää kuin kuvaat. Mutta joka tapauksessa kiistämätön tosiasia on, että itäblokin romahduksen jälkeen ovat markkinavoimat johtaneet yhteiskunnallista kehitystä kaikkine seurauksinee, joita kuvaat kirjoituksessasi.

Vasarahammer kirjoitti...

professori: "Itse sinänsä kyllä epäilen jonkin verran sitä, olisiko globalismin taustalla ihan noin harkittua suunnitelmaa ja järjestelmää kuin kuvaat."

Niin minäkin epäilen. Sorosin toiminta ainakin on tietoista vaikuttamista. Se, että hänen takanaan olisi joku kabaali, on Lars Bernin käsitys.

Joka tapauksessa politiikan huipulla ja kansainvälisissä järjestöissä globalistinen ajattelutapa on vallitseva.

Soros itse on sanonut vuonna 1998 seuraavaa:

"Insofar as there are collective interests that transcend state boundaries, the sovereignty of states must be subordinated to international law and international institutions."

Kyse on siis valtioiden suvereniteetin heikentämisestä siirtämällä valtaa kansainvälisille instituutioille. EU on kokonaisuutena globalistinen hanke ja jonkinlainen globaalin hallinnon harjoitus.

Bogreol kirjoitti...

Globalismin myötä sellaisista termeistä kuin marginalisointi ja eksluusio (ulkopuolelle sulkeminen)on tullut yhteiskunnassa arkipäivää, kirjoittaa James Kalb Crisis-magazinen artikkelissa (A voice for faithful catholic laity). Sosiaalisesta erilaisuudesta on tullut haaste, siksi erilaisuuden moninaistaminen, eli erilaisten inkluusio sosiaalisiin yhteyksiin on tärkeää. Halutaan vahvistaa inkluusiota, jotta menneisyydestä tulevien toiminnallisten verkostojen (kansallisvaltiot, uskonnot, kulttuuri)eivät enää olisi päteviä ja vaikutusvaltaisia. Luodaan yhteistä totalitaristista uskoa ilman paikallisuutta.

Globalismi tarkoittaa yhteistä organisoitua maailmaa globaalien markkinoiden ja ylikansallisen byrokratian kautta laajan valvovan vallan alaisuudessa yli paikallisten järjestelyjen. Tämä on kaikkein vaikutusvaltaisimpien intressissä. Tuotannon, jakelun ja kontrollin universaali järjestelmä. Oppositio on se osa kuviota, mikä marginalisoidaan moraalisena välttämättömyytenä. Yhteistä hyvää on yhä vaikeampi tunnistaa, yhteisesti hyväksyä, mistä johtuu alentunut toiminnallisuus, konfliktit ja luottamuksen väheneminen. Soros, Mark Zuckerberg, paavi Franciscus ja monet vaikutusvaltaiset byrokraatit ja rahamiehet puhuvat globalismin puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

"EU on kokonaisuutena globalistinen hanke ja jonkinlainen globaalin hallinnon harjoitus."

Lausumasi pitää paikkansa: EU:n on täydellistettynä määrä olla globaalin hallinnon eräänlainen prototyyppi, jota mallina käyttäen koko maailma alistetaan poliisivaltiomenetelmin hallituksi diktatuuriksi.
Seuraavassa on lainaus kirjaesittelystä Daniel Estulin'in kirjaan
"The True Story of the Bilderberg Group":

"Bilderbergien päämäärä on uusi maailmanjärjestys, New World Order
(NWO), jossa on yksi valuutta, yksi armeija, yksi pankki ja yksi
talousalue. Tarkoituksena on keskittää poliittinen, taloudellinen,
intellektuaalinen ja uskonnollinen valta yhden maailmanhallinnon alle.
Siirtyminen toteutetaan asteittain yhdistämällä pieniä alueita
suuremmaksi, kuten Euroopan valtiot Euroopan unioniksi, USA, Kanada ja
Meksiko Pohjois-Amerikan unioniksi ja Aasian maat Aasian unioniksi.
Euroopan unionin valmistelu laitettiin alulle 50-luvun Bilderberg-
kokouksissa. Lord Rothschild ja Laurence Rockefeller valitsivat 100
vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan - ei suinkaan
muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle,
vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen
talouden ylivallalle. Bilderbergien kyky manipuloida informaatiota
mahdollistaa maailman todellisen historian sterilisoinnin. Tehokkaat
propagandakoneistot alkoivat vakuutella, että mikä on hyvää pankki- ja
liiketoiminnalle, on hyvää kaikille muille. NATO:a Bilderberg käyttää
kontrolloimaan Euroopan asioita." - https://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1718494.msg1783220#msg1783220
Kirjan suomeksi käännetty painos sensuroitiin.

Seuraavassa on hiukan tietoa Euroopan Unionia perustamassa olleista em. Rotschildeista englanniksi:
"The Hidden History of the Incredibly Evil [Rotschild] Khazarian Mafia",
https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

ja seuraavassa myös suomeksi: http://nwoumj.blogspot.com/2014/08/rotschild-ja-nwo.html

Suomi on kytketty euron kautta Rotschildien VELKAPONZI-imperiumiin ("The Complete List Of ALL Rothschild Owned And Controlled Banks",http://www.whydontyoutrythis.com/2016/08/heres-the-complete-list-of-rothschild-owned-and-controlled-banks.html)

Siitä kuinka Suomi liitettiin Euroopan Unioniin ja euroon on Jorma Jaakkola kirjoittanut sivustollaan:
"Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella"", http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

EU-neuvotteluissa mukana ollut Antti Kuosmanen kirjoitti kirjan "Suomen tie EU:n jäseneksi". Kirja määrättiin tuhottavaksi eli sekin SENSUROITIIN, mm. siitä kerrotaan seuraavassa: "Suomi liittyi EU:hun salaten ja valehdellen", http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/12/suomi-liittyi-euhun-salaten-ja.html

Ks. myös britti-patriootti David Noakes'in sivustoa "Expose the EU dictatorship and its police state",
https://eutruth.org.uk/

Anonyymi kirjoitti...

Miten Pride liittyy aihepiiriin? Te niputatte vääriä asioita yhteen ja sitten ihmettelette, että teitä pidetään salaiittohörhöinä.

Jos ette pysty myymään politiikkanne ilman täysin turhaa paketointia, niin häviätte.
Vai onko homon kurmuuttaminen niin kivaa, ettei siitä pysty luopumaan.


Samuli