keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2015

Demari harrastaa moraaliposeerausta


On pakko myöntää, että maailmalla tapahtuu niin paljon islamin inspiroimia terrori-iskuja, että itselläni ei riitä energiaa kirjoittamaan niistä kaikista. Vaikka ennen pääsiäistä Keniassa tapahtunut isku Garissan yliopistoon vaati 147 kuolonuhria, en viitsinyt kirjoittaa siitä yhtään mitään.

Järkytys ja paheksunta

Mieli muuttui, kun näin sosialidemokraattien kansandustajaehdokas Hanna Huumosen kirjoituksen. Siinä kysytään, miksei 148 afrikkalaisen opiskelijan kuolema kiinnosta. Sinänsä vasemmistolaisuuteen kuuluu moralisoida median tavasta kirjoittaa isoja otsikoita meitä lähellä tapahtuneista terrori-iskuista verrattuna kauempana tapahtuneisiin iskuihin. Viimeksi muistan vastaavaa lukeneeni Bostonin maratonin terrori-iskun aikoihin. Tuolloin Irakissa tapahtunut pommi-isku sai paljon vähemmän mediahuomiota suuresta uhrimäärästä huolimatta, mitä närkästyneet journalistit taivastelivat. Huumonen moralisoi:

”Tammikuussa ranskalaiseen Charlie Hebdo-lehteen tehdyn terroristi-iskun jälkeen koko maailma pysähtyi suremaan. Nyt media on pysynyt lähes vaiti tapahtuneesta.”

”Olen järkyttynyt Garissan massamurhista. Järkyttävää on myös, että iskuista hädin tuskin uutisoidaan länsimaissa. Missä on maailman johtajien suruvalittelut ja marssit 148 traagisen kuoleman johdosta? Eikö terrorismi kiinnosta, kun se ei tapahdu meidän omalla takapihallamme?”

Kenian iskun tekijät olivat somaleita. En tiedä, onko tällä mahdollisesti tekemistä median vaiteliaisuuden kanssa. Somalit ovat viime aikoina muutenkin kunnostautuneet vähemmän mairittelevissa merkeissä niin M/S Amorellalla, Oulussa kuin Tapanilassa.

Huumonen vaatii kumbayaa:

”Kun Charlie Hebdo-lehteen hyökättiin, oikeisto-populistit nousivat barrikadeille tuomitsemaan koko muslimiväestön. Yhtäkään uskonnollista ryhmää ei kuitenkaan tulisi stigmatisoida äärisiipensä perusteella. Vihapuheen sijaan meidän tulee edistää rauhaa ja demokratiaa kaikkialla maailmassa.”

”Terrorismin uhatessa meidän on pysyttävä yhtenä rintama. Ei ole olemassa "meitä" ja "niitä", on vain me - ihmiskunta. Terrorismia vastaan on taisteltava, mutta samalla oltava tuomitsematta ihmisryhmiä ääriliikkeidensä perusteella.”

Ehkä kannattaisi perustaa twitter-kampanja. #bringbackourgirls -kampanja perustettiin, kun islamistinen Boko Haram kidnappasi 276 koulutyttöä koillisessa Bornon osavaltiossa Nigeriassa. Tähän kampanjaan osallistui mm. Yhdysvaltojen presidentin puoliso Michelle Obama, joka poseerasi valokuvassa #bringbackourgirls -kyltin kanssa. Moni muukin ilmaisi närkästyksensä Twitterissä tuolla hashtagilla. Länsimaat eivät kuitenkaan ole tehneet juuri mitään tyttöjen vapauttamiseksi. Muutama sentään on päässyt pakoon.

Huumosen kirjoituksessa ei kuitenkaan mainita sanallakaan islamia, joka liittyy iskun tekijöihin, tai kristittyjä, jotka olivat terrori-iskun uhreja. Garissan iskusta vastuussa oleva somalialainen Al Shabaab -liike valitsi uhreiksi kristittyjä mutta vapautti kampusalueella olleet muslimit. Kristityt ammuttiin siltä istumalta, kun he eivät läpäisseet muslimitestiä. Al Shabaab käytti samaa menetelmää Westgaten ostoskeskuksen iskussa syyskuussa 2013. Keniassa noin 83 prosenttia asukkaista on kristittyjä, kun taas muslimeja on 11 prosenttia väestöstä.

Kristityt erotellaan muslimeista

Myös Boko Haramin kidnappaajat olivat muslimeja ja kidnapatut kristittyjä tyttöjä. Al-Shabaabin metodiin kuuluu muslimien erottaminen kristityistä ennen jälkimmäisten tappamista. Näin tapahtui joulukuussa 2014, kun Al-Shabaabin terroristit iskivät kivilouhoksella teltoissa nukkuvien työläisten kimppuun. 36 kristittyä murhattiin.

22. marraskuuta 2014 Al Shabaab iski bussiin ja tappoi 28 kristittyä matkustajaa. Muslimimatkustajat erotettiin kristityistä.

24. elokuuta 2014 Al Shabaab kidnappasi joukon kauppiaita Lamun saaren lähistöllä. Terroristit vapauttivat ensin kolme muslimia ja katkaisivat jäljelle jääneeltä kristityltä pään.

15. kesäkuuta 2014 50 Al Shabaab -järjestön taistelijaa murhasivat yhteensä 57 kristittyä pääosin kristityssä rannikkokaupunki Mpetonissa. Terroristit huusivat ”Allahu akbar” ja tappoivat jokaisen, joka ei osannut resitoida Koraania.

Al Shabaab ei ole ainoa järjestö, joka erottelee muslimit kristityistä. Libyassa terroristit hyökkäsivät viime helmikuussa työläisten asuntolaan Sirten lähellä. He kävivät huoneet läpi ja erottelivat muslimit kristityistä. Kidnappausjakson päätteeksi 21 koptia menetti päänsä. Islamilainen valtio otti vastuun iskusta, joka johti myös Egyptin armeijan iskuun järjestön tukikohtaan Libyassa.

Boko Haram iski lokakuussa 2012 teknilliseen opistoon Nigeriassa, erotteli muslimit kristityistä ja surmasi noin 30 kristittyä joko ampumalla tai leikkaamalla heidän kurkkunsa auki.

Kenian hallitus nimesi Mohamed Mohamud -nimisen henkilön vastuulliseksi Garissan terrori-iskusta. Mohamudin päästä on luvattu 215 000 dollarin palkkio. Mohamud johtaa Keniassa kattavaa terroriverkostoa, joka oli syyllinen mm. edellä mainittuun louhosiskuun.

Tätä kaikkea Hanna Huumonen ei kertonut. Ehkä näiden asioiden toteaminen on vihapuhetta, joka leimaa somaleita ja muslimeita, mene ja tiedä. Bloginsa kommenttiosastossa hän toteaa poliittisesti korrektin mielipiteen:

”Islam ei ole ääriuskonto. Se on uskonto, jolla on äärijärjestöjä. Aivan kuten kristinusko on uskonto, jolla on äärijärjestöjä (vrt. aborttiklinikoiden pommittajat ja muut vakaumuksen perusteella väkivaltaa tekevät).”

Vau! Paremmin ei olisi voinut sanoa. Tässä vaiheessa tekisi mieli kysyä Huumoselta, montako kristinuskon motivoimaa terrori-iskua on tehty samana ajanjaksona kuin edellä mainitut islamilaiset terrori-iskut. En pidättele hengitystäni vastausta odotellessa.

Garissan terrori-iskun jälkeen Kenian hallitus teki ilmaiskun Al Shabaabin kohteisiin Somalian puolella. Kenian hallitus yhdessä Afrikan Unionin kanssa tukee Somalian nykyistä hallitusta, jota vastaan Al Shabaab taistelee. Keniaan kohdistuvan terrorin tarkoituksena on rangaista Keniaa osallistumisesta Somalia-operaatioon sekä tietenkin pyrkiä saamaan kenialaiset joukot vetäytymään Somaliasta.

CNN:n artikkelissa mainittu yksityiskohta paljastaa, että terroristit eivät tule köyhistä oloista eivätkä ole erityisen syrjäytyneitä. Yksi Garissan iskuun osallistuneista oli pohjoiskenialaisessa Manderan kaupungissa työskentelevän valtion virkamiehen poika Abdirahim Abdullahi, jonka isä kertoi CNN-televisioyhtiölle, että hänen poikansa on kadoksissa.

Hanna Huumonen ei kerro, että Garissan iskussa on kyse laajemmasta ilmiöstä eli toisuskoisiin kohdistuvasta islamilaisesta jihadista. Sen sijaan hän pyrkii syyllistämään länsimaalaisia siitä, että he jättävät Afrikassa tapahtuneet kauheudet vähälle huomiolle. Samalla hän pyrkii tekemään mustista afrikkalaisista valkoisten länsimaalaisten välinpitämättömyyden uhreja.

Mustat kristityt afrikkalaiset ovat uhreja samalla tavalla kuin monet muut islamilaisen jihadin uhrit. Koraanin, hadithin ja profeetta Muhammadin esimerkin motivoima väkivalta on arkipäivää useissa maailman maissa esimerkiksi Keniassa. Tämä väkivalta ei katoa, vaikka Huumosen kaltaiset moralisoisivat kuinka paljon. Se ei myöskään katoa siten, että länsimaissa teeskennellään, että väkivallalla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.

9 kommenttia:

  1. Samaan aikaan kun Michelle Obama twiittaili Boko Haramin vangitsemien tyttöjen puolesta, muslimimiehensä Barak Hussein kielsi kulisseissa kaiken sotilasavun Nigerialle, lopetti myös kaiken tiedustelu materiaalin luovuttamisen Boko Haramista. Nigeria sanoi lopulta puolustus yhteistyön irti USA:n kanssa.
    Obaman viimeisin temppaus oli antaa ydinase Iranin muslimeille. Saa nähdä mitä vielä kerkiää?

    VastaaPoista
  2. Huumosesta saa sen vaikutelman, että hän aivan oikeasti uskoo siihen, mitä kirjoittaa. Hän myös kirjoitti, että sekä kristityt että muslimit ovat irtisanoutuneet tapahtumista. Minulla on jäänyt kyllä huomaamatta, että kuinka suuressa mittakaavasa muslimit ovat irtisanoutuneet.

    Ja miksi kristittyjen olisi yleensäkään irtisanouduttava tästä? Siellähän muslimit tappoivat kristittyjä siksi kun ne olivat kristittyjä.

    VastaaPoista
  3. Kari, tämä seuraava on puolueellisesta lähteestä eli republikaanien kongressiedustaja väittää, että Obama esti tiedustelutiedon toimittamisen Nigerian hallituksen. Syynä oli Nigerian hallituksen kanta samaa sukupuolta olevien avioliittoa kohtaan.

    linkki

    Seuraavan linkin takana väitetään, että Obaman hallinto olisi estänyt aseiden myynnin Nigerialle. Sen jälkeen Nigeria on kääntynyt Kiinan ja Venäjän puoleen ja ostanut aseita niiltä.

    linkki 2

    Virallinen totuus lienee, että Nigerian armeijan toiminta ei ole kovin "helläkätistä" ja loukkaa ihmisoiokeusnormeja.

    Lopputulos on kuitenkin se, että Yhdysvallat ei ole tehnyt yhtään mitään Boko Haramin kaappaamien tyttöjen vapauttamiseksi.

    Nykyisin länsimaiden politiikassa näyttävät symboliset eleet yhdistyvät toimettomuuteen väkivallan edessä.

    VastaaPoista
  4. "Nykyisin länsimaiden politiikassa näyttävät symboliset eleet yhdistyvät toimettomuuteen väkivallan edessä."

    Sitähän se on tämä Huumosen kirjoituskin. Tosiasioita kartetaan, islamin ja jihadismin yhteys kielletään. Islam kerää ymmärtäjiä kristittyjen piiristä. Tanskalainen tutkija Tina Magaard kummastelee sitä, ettei kriittistä islam-tutkimusta löydy vieläkään kaiken tämän terrorin jälkeen. Eurooppalaiset poliitikot eivät sano mitään, heillä ei ole vastauksia, koska he itse ovat ongelman osapuolia. Islamin kanssa käydään dialogia, mistä Tariq Ramadan on hyvä esimerkki, Ramadan puhuu omilleen toista kuin eurooppalaisille kirkonmiehille ja poliitikoille. Islamisaatio, juutalaisviha ja kristinuskosta luopuminen kulkevat käsi kädessä. Viha kristittyjä vastaan omatuntoon ja totuuteen sitoutuneina liittyy tähän. Kristinuskon hiipuminen Euroopassa kadottaa meidän historialliset ja kulttuuriset juuremme.

    Magaard rinnastaa islamin fasismiin ja vaatii täydellistä reformismia. Hän sanoo kokeneena tutkijana, että ISIS:llä on kaikista poliitikkojen, imaamien ja median päinvastaisista vakuutteluista huolimatta tekemistä islamin kanssa. Se on täysin varmaa, vaikka monet islam-tutkijat vaikenevat asiasta.

    VastaaPoista
  5. Isis, Al-Shabaab ja Boko Haram edustavat islamin reformaatiota ja ovat uskonpuhdistuksen kärjessä. Esimerkiksi Obaman kannattama Islam Brotherhood, tai AL-qaeda alkavat olla jo melko taantumuksellisia ja maallistuneita, vaikka MB koko leikin aloittikin jo lähes
    100-vuotta sitten.

    VastaaPoista
  6. Hanna Huumosessa on selvästi toimittajan ainesta. Hän kun ei anna tosiasioiden pilata hyvää juttua.

    Hanna Huumonen kirjoitti:
    Olen järkyttynyt Garissan massamurhista. Järkyttävää on myös, että iskuista hädin tuskin uutisoidaan länsimaissa. Missä on maailman johtajien suruvalittelut ja marssit 148 traagisen kuoleman johdosta? Eikö terrorismi kiinnosta, kun se ei tapahdu meidän omalla takapihallamme?

    Jorma Härkönen säesti:
    Hanna Huumonen esitti hyvän kysymyksen. Tekee jonkin verran häijyä tuoda tämä mieleeni tullut vastaus esille: ehkä se johtuu vain siitä, että julmasti murhatut olivat mustaihoisia eikä se tapahtunut täällä meidän puhtoisessa Euroopassamme. Mediaakaan ei paljon kiinnosta, kun telkkarissa alkoi juuri nakudeittiohjelma ja rasismiin taipuvaiset kommentoijat eri palstoilla taas ovat vain tyytyväisiä, kun tällaista tapahtuu.

    Monet kommentoijat sitten oikoivat Huumosen väitettä toteamalla, että kyllä se verilöyly oli ollut suuri uutinen jokseenkin koko läntisessä mediassa. Joku oli jopa kaivanut kohtuullisen edustavan otoksen toteamalla, että ainakin BBC, CNN, Reuter's, The Telegraph, The Guardian, Huffington Post, USA Today, Washington Post ja The New York Times olivat tehneet siitä ainakin yhden pääuutisen.

    Huumonen ei tietenkään kommentoinut noita oikaisuja millään tavoin. Hän toimi siis aidon paksunahkaisen poliittisen toimittajan tavoin, joka heittää perättömän jutun ja häipyy sitten maisemista. Tekemään seuraavaa perätöntä juttua.

    VastaaPoista
  7. Ehkä Hanna Huumonen tarkoitti kotimaista mediaa, jossa uutinen ei noussut erityisen näkyväksi. Jopa Hommaforumilla keskustelu jäi vaisuksi.

    VastaaPoista
  8. Löytyihän se Twitter-hashtagi tälle Garissan terrori-iskullle.

    147notjustanumber

    VastaaPoista
  9. Huumonen kuuluu tähän maailmanparantajien kategoriaan, jotka kuvittelevat, että asiasta kovaan ääneen moralisoimisesta kumpuava hyvän olon tunne ja pari siideriä riittävät asioiden parantamiseen, että ei muuta kun eduskuntaan vaan. Itse vedän pääni täyteen tänään ja ajattelen, kuinka maailma paranee, kun en antanut ääntäni kyseiselle henkilölle.

    VastaaPoista

Toivon kohteliasta ja asiassa pysyvää kommentointia.