torstaina, syyskuuta 07, 2017

Sipilä ja syyllisyys


Pääministeri Juha Sipilä kutsui kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat luokseen eilen 6.9. keskustelemaan turvallisuudesta. Keskustelu sujui ilmeisesti hyvin, koska Sipilä luonnehti tilaisuutta ”globaalisti ainutlaatuiseksi”. Puheenjohtajat myös laativat vetoomuksen, jossa he toivoivat kansalaisten luottavan suomalaiseen oikeusvaltioon ja viranomaisten toimintaan.

Valitettavasti vetoomukseen sisältyvään toiveeseen ei voi yhtyä syksyn 2015 tapahtumien ja äskettäisen Turun terrori-iskun jälkimainingeissa. Luottamus oikeusvaltioon ja viranomaisiin on heikentynyt. Sen palauttamiseksi tarvittaisiin paljon muutakin kuin hurskaita toiveita ja tyhjiä julkilausumia.

Julkilausuma poliittista teatteria

Julkilausuman tarkoitus selvisi jo tänään eduskunnassa, kun Sipilä ”näpäytti” Perussuomalaisten Laura Huhtasaarta:

”Me olimme samassa palaverissa ja tuomitsimme kaikenlaisen vihapuheen. Kun puhumme maahanmuutosta, meidän pitää auttaa sotaa pakenevia. Luulen, että tässä salissa kaikilla on sama käsitys.”

Luulisi, että Perussuomalaiset olisivat tähän mennessä oppineet olemaan allekirjoittamatta heille tarjottuja epämääräisesti kirjoitettuja julkilausumia. Allekirjoittaminen oli Perussuomalaisten johdolta ajattelematonta. Julkilausumilla ei turvallisuutta paranneta eikä terrorismia torjuta.

Julkilausumat ovat näennäistekemistä, joilla annetaan kuva, että hallitus muka olisi tekemässä jotakin, vaikka hallitus ei syksystä 2015 lähtien ole tehnyt yhtään mitään suomalaisten turvallisuuden parantamiseksi.

Hallituksen merkittävimmät turvallisuuteen liittyvät toimet liittyvät ”vihapuheen” torjuntaan. Sisäministeri Paula Risikon johdolla poliisiin palkattiin 50 lisätyöntekijää kyttäämään kansalaiskeskustelua internetissä. Hallitus ei halua suojella suomalaisia vaan haluaa, että suomalaiset pitävät turpansa kiinni eivätkä muistuta siitä tosiasiasta, että Sipilän hallituksen tekemiset ja ennen kaikkea tekemättä jättämiset myötävaikuttivat Turussa tapahtuneeseen terrori-iskuun.

Sipilä vastuussa

Juha Sipilä tunnetusti tarjosi Kempeleen kotiaan turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi. Tieto levisi Lähi-idän tiedotusvälineisin ja lisäsi suurella todennäköisyydella Suomeen pyrkijöiden määrää. Twitterissä joku koiranleuka nimitti Sipilän täyttämättä jäänyttä lupausta ”juhapuheeksi”, joka on vielä paljon haitallisempaa kuin vihapuhe.

”Juhapuhe” on sitä, että typeryyttään ja ymmärtämättömyyttään esitetään hyvää ihmistä ja luvataan hädästä kärsiville kaikkea hyvää ja kaunista. ”Juhapuhe” on tarkoitettu julkisuuteen ja pönkittämään puhujan julkista kuvaa.

Vihapuhe terminä taas kuuluu sananvapautta tukahduttaneisiin totalitaristisiin diktatuureihin. Termi on tarkoituksella elastinen ja sen tarkoituksena on tukahduttaa julkinen keskustelu ja leimata ikävistä asioista puhuvat keskustelijat. Mikäli leimaaminen ei auta, tukahduttaminen toteutetaan tarvittaessa tuomioistuimen kautta.

Sipilän hallituksessa sisäministerin tointa hoiti alun perin Petteri Orpo. Tämä älyltään keskinkertainen mutta retorisesti kohtuullisen lahjakas poliitikko ei syksyllä 2015 tehnyt elettäkään maahantulijavirran pysäyttämiseksi vaan päin vastoin pyrki aktiivisesti vastustamaan kaikkia ehdotuksia rajoittaa laittomien maahantulijoiden virtaa Ruotsista.

Kun Orpo vihdoin pakon sanelemana perusti Tornioon ”järjestelykeskuksen”, jonne rajanylittäjät koottiin rekisteröintiä varten, häntä ylistettiin valtamediassa suureksi neroksi. Mediahypen seurauksena tämä ”Mr Chance” valittiin hurraahuutojen saattelemana Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Viimeksi tämä renessanssinero julisti Paasikivi-seurassa, että Afrikan hyvinvointi on EU:n ja sitä kautta myös Suomen kohtalonkysymys. Moni Orpon toimintaa pitempään seurannut varmasti toivoisi, että Orpo lähtisi sinne Afrikkaan rakentamaan hyvinvointia ennemmin kuin jatkaisi valtiovarainministerinä ja Kokoomuksen puheenjohtajana, koska Afrikassa hän luultavasti saisi vähemmän vahinkoa aikaiseksi kuin sisäministerinä syksyllä 2015.

Kun Perussuomalaiset valitsi kesäkuun puoluekokouksessa Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi, Sipilä ja Orpo puhuivat ”arvopohjasta”, ikään kuin se estäisi Perussuomalaisten jatkon hallituksessa. Nyt jo tiedämme, että tämä puhe ”arvopohjasta” ja Sipilän teatraalinen eroilmoituksen tuhoaminen olivat ennalta suunniteltuja ja tarkoitettu julkisuuteen hämäykseksi peittämään suomalaisen demokratian häpäisy. Sipilän hallituksen enemmistö eduskunnassa lepää ohuella pohjalla Timo Soinin vanavedessä hillotolppaa kärkkyvän Siniset-ryhmän varassa.

Ainoa, mitä Sipilällä ja Orpolla on enää jäljellä on ”arvopohja”, jonka varassa nämä kriisiaikana pahasti vajavaisiksi osoittautuneet poliittiset johtajat voivat lekotella ja nauttia omasta moraalisesta erinomaisuudestaan.

Mitä Turun isku paljasti?

Turun isku paljasti, että järjestelmä on pahasti sairas. Sitä jäytää järjestelmän sisäinen poliittinen korruptio, jonka ansiosta johtavat poliitikot ja virkamiehet keskittyvät enemmän miellyttämään Euroopan Unionia kuin äänestäjiään. Seurauksena on lipevä alamaisasenne, jota Sipilän hallitus on osoittanut erityisesti Saksaa ja Angela Merkeliä kohtaan.

Tarja Halosen 12 vuotta kestäneen presidenttikauden aikana suomalainen virkakoneisto on hiljalleen mädätetty globaalia vastuuta toteuttavaksi maailmanparannusorganisaatioksi, jonka prioriteetit ovat jossain muualla kuin kansalaisten edun varjelemisessa. Toimintaa leimaa todellisuuspakoinen käsitys omasta kaikkivoipaisuudesta, ikään kuin virkamies suomalaisen veronmaksajan rahalla olisi kykenevä ratkaisemaan globaaleja ongelmia tai tekemään jihadistisesta murhaajasta sosiaalidemokraattisen yhteiskunnan kelpo kansalaisen.

Parhaiten tämä kävi ilmi, kun IS uutisoi Suomeen palaaville vierastaistelijoille suunnitellusta ”ohituskaistasta”. Kirjoitin jihadistien terapiaohjelmasta jo vuonna 2014, jolloin sisäministeriö jo suunnitteli Syyriasta palaaville ”exit-ohjelmaa”. Mukana oli tuolloin sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen, joka IS:n mukaan lausui seuraavaa:

”Nopeasti apua tarvitsevat ennen kaikkea taistelualueelta palaavat lapset ja perheet, jotka ovat olleet väkivaltaisessa ympäristössä ja nähneet ja ehkä kokeneet väkivaltaa. Vierastaistelijoiden osalta sen selvittäminen, ovatko he syyllistyneet rikoksiin, on ensisijaista. Myös heille voidaan tarjota tukitoimia harkinnan mukaan jossain vaiheessa.”

Toimintaan käytetään Raha-automaattiyhdistyksen tukirahoja. Suosittelen kaikkia välttämään Raha-automaattiyhdistyksen kolikkopelien pelaamista, koska niiden tuotot ohjataan juuri tämän kaltaiseen maailmanparannukseen.

IS:n uutisessa haastateltiin myös Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbomia:

”Ajattelen niin, että jos yhteiskuntaan integroituminen on parhaita suojamekanismeja radikalisoitumista vastaan, asunto, työpaikka ja opiskelu ovat keskeisiä.”

Jihadistien hyvinvointi on järjestelmälle tärkeämpää kuin suomalaisten turvallisuus. Järkevässä yhteiskunnassa Syyriasta palaavilta otettaisiin kansalaisuus tai oleskelulupa pois ja heidät karkotettaisiin tai otettaisiin säilöön, jos karkottaminen ei ole mahdollista. Veronmaksajan rahaa ei tuhlattaisi terapiapuuhasteluun.

Turun isku paljasti myös, että suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa yksikään vallanpitäjä ei ole vastuussa yhtään mistään. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg valehteli A-studiossa Suomen kansalle, että sisäministeriö muka tietäisi kaikkien tulijoiden taustat. Marokkolaisen terroristin tapauksessa näin ei todellakaan ollut, vaan mies sai käydä koulua suomalaislasten kanssa turkulaisella yläasteella vaikka oli 21-vuotias.

Nerg myös jatkoi oudolla linjallaan väittämällä, että syrjäytyneet suomalaiset ovat suurin uhka. Kansliapäällikkö pelkäsi, että ääri-islamistit värväävät joukkoonsa kantasuomalaisia:

”Se propagandan levitys, jota tällä hetkellä kohdistetaan syrjäytyneisiin suomalaisiin – ja myös turvapaikanhakijoihin – on pelottavan tehokasta.”

Lausunto kertoo epätoivoisesta tarpeesta kohdistaa huomio pois varsinaisesta syystä eli yli 30 000 enimmäkseen maailman väkivaltaisimmista islamilaisista maista tulleesta turvapaikanhakijasta ja niistä, joita edelleen saapuu maahan EU:n pakkokiintiöiden kautta. Nerg on alusta asti ollut mukana puhumassa puuta heinää ja selittelemässä asioita parhain päin. Se, että hän edelleen jatkaa kansliapäällikkönä, syö viranomaisten uskottavuutta enemmän kuin mikään vihapuhe. Eduskuntapuolueiden hurskaita toiveita sisältävä vetoomus ei riitä muuttamaan tätä.

Edes kansalaisten perinteisesti arvostama poliisi ei ole säästynyt maailmanparannukselta. Turvapaikanhakijat saartoivat poliisipartion Jyväskylässä eikä poliisi kykene äärivasemmistolaisten johdolla toteutettujen mielenosoitusten takia kunnolla suorittamaan virkatehtäviään. Samanaikaisesti poliittinen poliisi vainoaa maahanmuuttokriittisiä aktivisteja, vaikka nämä olisivat täysin rauhanomaisia eivätkä vastustaisi poliisia.

Sosiaalisessa mediassa toimivat poliittiset poliisit Jussi Huhtela ja Jari Taponen viestittävät virkatililtään poliittista propagandaa. Kun Jussi Halla-aho puuttui Huhtelan twiittailuun, valtakunnan päälehti syytti häntä vasemmistolaisen politiikan tutkija Erkka Railon tuella ”maalittamisesta”.

Huhtelan toiminta sosiaalisessa mediassa on jo pitkään kerännyt negatiivista huomiota. Some-käyttäjien onneksi Twitterissä toimii myös vihapuhepoliisi Keijo Kaarisade, jonka parodian seuraaminen helpottaa ahdistusta. Huhtelan ja Taposen tapauksessa parodia tuntuu mahdottomalta, koska he tekevät sen itse. Kaarisade kuitenkin onnistuu mahdottomassa ja toivottavasti jatkaa tinkimättömällä linjallaan.

10 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Juhapuhe onkin hyvä termi.

Näin jonkun kuvan, jossa maireasti hymyillen seisoivat Sampo Terho, Juha Sipilä ja Petteri Orpo kravatit kaulassa. Mietin, että jos Pipilä ja Orpo ovat yhtään järjissään, niin heidän arvostuksensa Terhoa kohtaan on tasan nolla. Jos he taas pitävät oikeasti salaisesti mielessään Terhoa jonkinlaisena "miehenä", niin ei hyvää tiedä.

Jos he pitävät Terhoa nollana, ja silti jatkavat hänen kanssaan hallituksessa, niin ei hyvää tiedä sekään. Jos kumpikaan vaihtoehto ei ole kansalaisille eduksi, niin se selittää tämän nykymenon paremmin kuin erinomaisesti. Meillä on arvomaailmaltaan onton kannon (sic) tasoisia ihmisiä johtamassa kansakuntaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Pidän lähtökohtaisesti falskeina ihmisiä, jotka puhuvat "arvoista" tai "arvopohjasta". Tulkitsen tämän kertovan, että kyseinen henkilö lähinnä poseeraa arvoillaan eikä hänellä ole omien mielihalujen lisäksi muita arvoja. Kannattaa muuten huomata, että se oli Orpo, joka puhui arvopohjasta. Sipilä ei muistaakseni sitä maininnut.

Mitä tulee Situn poliitikkoihin, he ovat käytännössä nollia. Heidän tulevaisuutensa on täysin riippuvainen siitä, miten heidän koiramainen uskollisuutensa palkitaan. Situlla on käyttöä niin kauan, kun heidän avullaan voidaan vahingoittaa Perussuomalaisia. Sen jälkeen Situa ei enää tarvitse kukaan, eivät edes situlaiset itse.

Becker kirjoitti...

Kyllä, nimenomaan Orpo puhui arvopohjasta. Ja kun tiedetään että Orpon vaimo pyörittää
tuottavaa lakitoimisto businesta paperittomien saamien pakkien valitusrumballa, niin arvopohja onkin varsin ymmärrettävää. Tämähän ei voi olla korruptiota, sillä muuten siitä olisi syntynyt kova älämölö, vaan kyseessä lienee "maan tapa" joten asiat jatkuvat ja pysyvät ennallaan.

Mä en vaan lakkaa ihmettelemästä että miten on mahdollista että tuollainen ääliölauma voi istua maan asioista päättämässä. Ovatko äänestäjät niin pirun tyhmiä (ehkä ovat)vai onko meitä kusetettu oikein perusteellisesti?

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Luulisi, että Perussuomalaiset olisivat tähän mennessä oppineet olemaan allekirjoittamatta heille tarjottuja epämääräisesti kirjoitettuja julkilausumia. Allekirjoittaminen oli Perussuomalaisten johdolta ajattelematonta. Julkilausumilla ei turvallisuutta paranneta eikä terrorismia torjuta."

Mutta Laura Huhtasaarihan allekirjoitti paperin, jossa mm. sitoudutaan vihapuheen tuomitsemiseen. Sitä ei ole rajattu vain matuihin tai matupoliikkaan kohdistuvaan "vihapuheeseen", vaan sitoumusta voi käyttää myös islamistisen vihapuheen kitkemiseen!

http://beta.oikeamedia.com/o1-37980

http://ylewatch.blogspot.fi/2017/09/paaministeri-samaistaa-syyttomien.html

Löytyisikö tästä vihapuhetta? https://yle.fi/uutiset/3-9816288

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vasaran hyvään kirjoitukseen ei ole pahemmin lisättävää. Sen totean erityisesti että tuo Mr. Chance/Orpo-vertaus osuu enemmän kuin kohdalleen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Mr. Chance liitettynä siltaan johtaen aasiin on just niin.
Mutta sen aasin aiheuttama atmosfääri sopii paremmin Jerzy Kosinskin kirjaan Kirjava Lintu, joka ennakoi tulevaa Eurooppaa?

Vasarahammer kirjoitti...

Veijo Hoikka: Oletetaan, että Laura Huhtasaari ei olisi allekirjoittanut vetoomusta. Myös tästä olisi saatu aikaiseksi paskamyrsky. Vetoomuksen tarkoituksena oli oman hyveellisyyden korostamisen lisäksi persujen lyöminen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jos Laura Huhtasaari ei olisi allekirjoittanut tuota Suomen historiallista konsensusjulistusta, paska-Irja myrskykategoria olisi 5. LH on jo antanut tietää, mitä vihapuhelaajuutta hän sitoutui kannattamaan. Ymmärsin, että hän sisällyttää vihapuheeseen myös jihadistien et co. väkivaltaan kannustavat ulostulot. Näin allekirjoitettuun kannanottoon voi vedota muhammedien murhalupauksiin puututtaessa. Jos uutisten ja blogien seuraajille tämä ei ole tullut selväksi, nämäkin sivut ovat tuuleen puhaltelua. No, niin en usko, enkä usko professorinkaan niin tietävän.
Isiemme Kunnian Lujittamiseen: PS ja Laura Huhtasaari.
ps. olen sitoutumaton ilman mitään puoluesidonnaisuutta...

Veijo Hoikka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän Sipilä ja Orpo kumppaneineen tulevat tämän aikanaan selittelemään...ei anneta pelolle valtaa...vmp.

Auto- ja puukkoiskujen jälkeen luvassa on ruokien myrkyttäminen syanidilla tai muulla myrkyllä.

Tässä voisi olla Suomella mahdollisuus vientiin, nimittäin puhtaan ja saastuttamattoman ruoan vientiin, kun ruokaiskut alkavat. MUTTA ai niin, Suomessahan piileskelee ne 5000 rikollista ja lisäksi jotain 300 kovan luokan rikollisiksi tiedettyä muslimia, joten taisi sekin juna mennä jo...

Nyt kun niitä palkataan noihin halpistöihin kurkkutarhoille, ym. niin nehän on loistavia paikkoja toteuttaa jihadia. Vesilaitoksillakaan ei ole mitään kriteereitä taustojen suhteen, ongelmallinen postilaitos sielläkin 75% on maahanmuuttajataustaisia (mistä ongelmat suurelta osin, ei vaan haluta myöntää).

Kaikki laittomasti maassa olevat pitäisi heti pidättää ja viedä rajalle. Kielteinen päätös pitäisi viedä Tanskan malliin, sen vie poliisi ja pidätää samantien.

160 armeijan heppua tulee Tanskan rajoille avuksi, onko SUomen puolustus jihadistisodassa siis muiden maiden varassa? Tälläkö vellihoususipilät eivät uskalla tehdä omia päätöksiä vai saneleeko Sipilän lestadiolaisuus Suomen suunnan?

pamelageller dot com/2017/09/isis-cyanide.html/