keskiviikkona, tammikuuta 27, 2016

Sananvapaus ja Selännegate


Muutama päivä sitten silmiini sattui HS:n kulttuurisivuilla julkaistu artikkeli, jossa käsiteltiin sananvapauden ongelmia. Koska artikkeli julkaistiin Helsingin Sanomissa ja haastateltava edusti Suomen PEN-klubia, oli varsin helppo arvata, millaista ”sananvapautta” jutussa puolustetaan.

Sananvapaus vain eliitille

Otsikko kertoo itse asiassa kaiken. Vihapuheen ruokkima itsesensuuri on sen mukaan Euroopan sananvapauden pahin uhka. Todellisuudessa asia on täsmälleen päinvastoin. Todellista sananvapauden uhkaa edustavat ne, jotka puhuvat paljon vihapuheesta ja vaativat siitä rangaistuksia.

Kähkönen toteaa:

Ihmiset ovat alkaneet pelätä enemmän kuin aiemmin. Jos ajatellaan esimerkiksi tutkijoiden ilmaisunvapautta 1980- ja 1990-luvulla, niin ei heitä uhattu väkivallalla tai vihapuheella. Nyt on toisin. Pelko tekee sen, että tutkijat tai yhteiskunnalliset keskustelijat alkavat itse rajoittaa sanomisiaan eivätkä halua puhua julkisesti omista tutkimuksistaan.”

Internet on pelottava asia. Ihmisillä on käytettävissään sellaista tietoa, jota ei ennen ollut. Nyt ihmiset voivat lukea poliittisesti värittyneistä ja lähtökohtaisesti puolueellisista tutkimuksista itse ilman valtamedian suodatusta. Kähkönen ei luonnollisesti mainitse esimerkkiä asiasta vaan puhuu yleisellä tasolla, kuten useimmat vihapuheesta meuhkaavat tekevät.

Kähkönen lisäksi haluaa rajoittaa tunteiden ilmaisua:

”Netti on tässä mielessä sananvapauden uhka tai villi länsi. Viha sinänsä ei ole vaarallista, mutta sen julkituominen ei ole ihmisoikeus.”

Tällaiset lauseet kertovat, että Kähkönen itse on sananvapaudelle todellinen uhka, jos hän saa päättää asioista. Kähkösen puheista saa vaikutelman, että hän kannattaa todellisuudessa sensuuria ja rangaistuksia vääränlaisista puheista eikä sananvapautta. Kirjoitin joskus vuosia sitten Jarkko Tontista, joka oli vuonna 2009 Suomen Penin hallituksen jäsen. Suomen Pen-klubi ei noista ajoista ole ainakaan edistynyt sananvapauden puolustamisessa. Pikemminkin on menty takapakkia.

Jotta en olisi täysin epäreilu Kähköstä kohtaan, hän puhuu myös oikeista asioista:

”Ainakin nyt tuntuu siltä, että näitä iskuja on vaikea estää. Charlie Hebdon isku muutti tilanteen. Rushdien tapauksessa ajattelin uutisen kuultuani, että miksi Rushdien piti mennä ärsyttämään muslimimaailmaa. Se oli velttoa ajattelua.”

Kähkösen sananvapauskäsitys edustaa kuitenkin puhdasta elitismiä, eli hän haluaa sananvapauden itselleen ja kaltaisilleen mutta ei tavalliselle rahvaalle. Charlie Hebdon terrori-isku on kuitenkin vaikuttanut myös vasemmistolaisten kulttuuripersoonien ajatteluun ainakin seuraavan lauseen perusteella:

”Nyt kysymys ilmaisunvapaudesta on entistä polttavampi. Ydinkysymys on, millä tavoin jonkin toisen uskonjärjestelmän säännöt voivat rajoittaa aivan toisessa kulttuurissa elävien taiteilijoiden oikeutta ilmaista itseään ja ja millä perusteella ihmiset katsovansa olevansa oikeutettuja määräämään kuolemantuomioita toisin ajatteleville.”

Hän kuitenkin jättää kysymättä olennaisen kysymyksen: Millä tavalla meidän pitäisi suhtautua uskontoon, johon tuollaiset kuolemantuomiot kuuluvat? Tähän mennessä yleisin suhtautumistapa on ollut väittää, että uskonnolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, eli ongelman kieltäminen. Jotta tällaisia kysymyksiä voidaan käsitellä, tarvitaan laajaa sananvapautta eikä epämääräisillä vihapuhesyytöksillä tukahdutettua mielipidekäytävää, jonka sisällä keskustelua käydään.

Selännegate

Äskettäisen Teemu Selänteen twiiteistä nousseen kohun avulla on helppo käsitellä todellista länsimaista yhteiskuntaa halvannuttavaa ongelmaa, jossa sananvapaus on yksi tärkeä elementti, eli poliittista korrektiutta.

Julkisessa keskustelussa termiä vihapuhe käytetään, ikään kuin käsite olisi selkeästi määritelty ja kaikki tietäisivät, mitä se on. Näinhän ei tietysti ole. Vihapuheeksi voidaan tulkita mikä tahansa puhe, jossa korkean uhristatuksen omaava etninen tai muu vähemmistö esiintyy tai sen voidaan tulkita esiintyvän huonossa valossa.

Aleksi Valavuori sen aloitti (ks. kuva) ja Teemu Selänne jatkoi. Aiheena olivat viime viikkoina julkisuuteen tulleet joukkoahdistelut ja -raiskaukset. Mitään olennaista uutta aiheeseen liittyvää nämä herrat eivät sanoneet. Merkittävintä oli lausujien status julkisuuden henkilöinä. Erityisesti Teemu Selänteen asema ehkä kaikkien aikojen parhaana suomalaisena jääkiekkoilijana aiheutti Twitter-myrskyn, jossa vasemmistolaiset toimittajat ja poliitikot ryhtyivät joukolla ojentamaan mielipidekäytävästä eksynyttä Selännettä.

Valtamedian toimittajat ihmettelivät joukolla, menikö Selänteen puhtoinen imago vessasta alas. Median kannalta kaikkein rankinta oli se, että demonisoitu MV-lehti julkaisi välittömästi artikkelin, jossa Teemu Selännettä kehuttiin isänmaalliseksi mieheksi.

Kauppalehdessä toimittaja kyseli Selänteen brändin perään:

”Ei mitään liian raflaavaa, ja tuskin hirveän moni on eri mieltä siitä, että esimerkiksi raiskauksista tulisi säätää Suomessa kovemmat rangaistukset.”

”Mutta ongelmana ei ole se sisältö, vaan se, millaista viiteryhmää se kannustaa.”

”Selänne teki siinä virheen, että hän antoi esimerkiksi MV-lehdelle mahdollisuuden käyttää omaa brändiarvoaan. Silloin kun on vastuullisessa asemassa, ei saisi antaa mahdollisuuksia joutua negatiiviseen valoon suuren yleisön silmissä.”

Kauppalehti ei sentään rohjennut haukkua Selännettä suoraan rasistiksi vaan antoi pelkästään ymmärtää, että kunnon ihmisten suosioon ei tuollaisella toiminnalla pääse.

Iltasanomien urheilutoimittaja Vesa Rantanen on sitä mieltä, että Selänne on vaarallisilla vesillä:

”Silti kun maa jakautuu pelottavan aggressiivisesti, Selänteen kaltaisella merkittävällä mielipidevaikuttajalla on suuri vastuu sanomisistaan. Hän ei ole vain ihailtu tähti. Hän on ison kaliberin mielipiteenmuokkaaja, jolla on yli satatuhatta seuraajaa Twitterissä.”

”Tässä räjähdysherkässä tilanteessa polttoaineen antaminen ääripäiden edustajille on vaarallista puuhaa, vaikka sen tekisi tahtomattaan.”

Selänteen mielipiteet suosivat väärää ryhmittymää:

”On vaikea nähdä, että maahanmuuttokeskustelussa maltillista, ehkä jopa suvaitsevampaa linjaa kannattava puoli saisi Selänteestä yhtä paljon vetoapua kuin siitä nyt kaiken hyödyn repivä radikaalin maahanmuuttovastainen puoli saa.”

Toimittajien puheita voi tulkita monin tavoin, mutta todellisuudessa ongelma ei ole se, että Selänne sanoi mielipiteensä, vaan se, että Selänteen mielipide on toimittajien ja muun Twitter-vasemmiston mielestä väärä. Selänne ja Valavuori eivät noudattaneet poliittisen korrektiuden pelisääntöjä. He unohtivat joko tahallaan tai tietämättään tuomita rasismin.

Luonnollisesti Valavuoren varsinaisen twiitin sisältö jäi Selänne-kohun myötä sivuseikaksi. Se kuitenkin käsitteli asiaa, josta valtamediankin luulisi olevan huolissaan mutta josta se mielellään vaikenee eli turvapaikanhakijoiden tekemistä raiskauksista. Sen sijaan valtamedia tekaisee positiivisia human interest -juttuja lunta luovista turvapaikanhakijoista tai nyyhkytarinoita Venäjän puolella Kantalahdessa asustelevista Suomeen pyrkijöistä.

Ei siis kannata ihmetellä, miksi MV-lehden kaltaisilla julkaisuilla on tilausta. Poliittiset nuorisojärjestöt perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat olleet innolla kannattamassa MV-lehden sulkemista eivätkä raukat edes yritä ymmärtää, miten typerältä yritykset näyttävät. Vasemmistolaisen Kansan Uutiset -julkaisun mukaan MV-lehdestä on tehty ilmoitus valtakunnansyyttäjälle.

Lienee turha sanoa, että sensuuriyritykset epäonnistuvat suurella varmuudella. Sensuuri toimii vain, jos ollaan valmiita viemään väärinajattelijat vankileirien saaristoon ja tarvittaessa teloittamaan pahimmat niskalaukauksella. Muussa tapauksessa Streisandin ilmiö vain lisää kiinnostusta kiellettyyn aineistoon. Mitä enemmän MV-lehdestä ja sen jutuista nostetaan kohua, sitä enemmän MV-lehti saa lukijoita.

18 kommenttia:

Suomalainen Vapaussoturi kirjoitti...


Seppo Lehto Olenpa minä Jeesuksen aikainen lebra-tautinen kun pitää erikseen irtisanoutua minusta   https://www.youtube.com/watch?v=_2cESRAEa3U katsokaa video niin nauretaan yhdessä tälle suvaitsevaisuudelle 2000 vuotta sitten vs 2016   Heitellään kiviä yhdessä? winkhymiö
En tykkääkään · Vastaa · 1 · 1 t
Support Soldiers Of Odin Tampere
Support Soldiers Of Odin Tampere Ei kovin hyvää mainosta oo kun joka paikassa paasoovat että Tampereen Odinien uusnatsi jäsen mikä ei pidä paikkaansa
Tykkää · Vastaa · 47 min
Lehto
Eipä ole kukaan minulle tullut sanoamaan moista winkhymiö vai että "uusnatsi" 53 v olen elänyt enkä ole moista nähnyt enkä kuullut nimeni kohdalla. Suomessa ei tietääkseni ole "neonatseja" Kommarien sylttytehdasta jos alkaa uskomaan niin sitä voi erkkikin muuttua kaisaksi ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

On tietysti varsin tylsää sanoa kommenttina, että olipa hyvä kirjoitus, mutta sanon silti kommenttina, että olipa hyvä kirjoitus. Mitä muuten Selänteeseen tulee, niin hän on mainiossa asemassa, sillä meitä tavallisia tallaajia voidaan uhata työpaikkamme menetyksellä ja sitä myötä persaukisuudella, mutta Selänne voi upporikkaana miehenä todeta, että siinähän mutisette.

Pantalone kirjoitti...

Siihen mv-lehden vastaiseen rintamaan liittyivät kepun ja kok:n opiskelijajaokset. Nuorisojärjestöt eivät.
Yrittäkää sanoa naama peruslukemilla "rasismista on voitava puhua". Pitää oikein keskittyä, ettei ala hymyillä.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Selänne on vaivautunu väsäämään jopa blogipostauksen aiheesta. Näemmä hänkin toteaa perinteiset fraasit ja tuomitsee rasismin, mutta pysyy sentään jakamiensa sanojen takana. Alkavat julkkikisillakin rivit rakoilla, hellvetin hyvä. Odotan vain sitä, että Loiri tunnustautuu roturealistiksi ja Kiira Korpi toteaa suosivansa arjalaista.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä lainaus Selänteen irtisanoutumisesta rasismista:
"Putsataan ihan ekaksi pöytä rasismista: En hyväksy rasismia missään olosuhteissa. Hädänalaiset turvapaikanhakijat ansaitsevat turvaa Suomesta. Turvapaikanhakijoita kohtaan minulla ei ole mitään vastaan. "

Tuo on ihan normaali uskontunnustus, joka jokaisen suvaitsevaiseksi halajavan pitää tehdä säännölllisin väliajoin. Miksi Valavuori ja Selänne eivät heti tehneet tuota? Olisi imago kärsinyt pienempiä vaurioita.

Voi olla, että Selänteen irtisanoutuminen ei riitä vaan hän on edelleen epäilyksenalainen. Häntä pitää nöyryyttää lisää. Teemun pitää sanoa, että "suomalaisetkin raiskaavat". Lisäksi hänen pitää toivoa lisää maahanmuuttajia jääkiekon pariin. En nyt keksi enempää.

Euvostotaivas kirjoitti...

Niin sanottu eliittimme huolehtii kylläkin ihan itse sen "polttoaineen" antamisesta kriittisille piireille. Ellei Selänteen kirjoituksesta olisi nostettu moista älämölöä suurin osa kansasta olisi jäänyt tietämättömäksi koko asiasta. Nyt siitä tietää jo naapurin koirakin. Puudelimedia elää yhä siinä käsityksessä tai uskottelee itselleen olevansa edelleen yhtä merkittävä "tiedonlähde" kuin ennen. Niinpä sen on joka käänteessä pakko alkaa tuomaroida ihmisten ajatuksia.

Itse asiahan on vain osoitus siitä, kuinka kansainvaellukset kuormittavat mannertamme seurauksilla, joiden vähättelyn itsetuhoisuus murtautuu yhä useamman tajuntaan massiivisesta sensuurista huolimatta. Uusi tekniikka vapauttaa meidät ajatuspoliisien kahleista, joten he tahtovat sitä rajoittaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Euvostotaivas: "Puudelimedia elää yhä siinä käsityksessä tai uskottelee itselleen olevansa edelleen yhtä merkittävä "tiedonlähde" kuin ennen. Niinpä sen on joka käänteessä pakko alkaa tuomaroida ihmisten ajatuksia."

Valtamedia yrittää säännöllisin väliajoin näyttää, että se pystyy nostamaan tai pudottamaan kenet tahansa. Tosin yksittäinen media ei tähän pysty vaan siihen tarvitaan koko valtamediaa kollektiivisena megafonina.

Media nosti pellepartion julkisuuteen ja homma meni puihin. Nyt se ojentaa Selännettä, jolla, kuten Ykä tuolla sanoi, on riittävästi pätäkkää, että hänen ei tarvitse välittää suomalaisesta valtamediasta mitään.

Valtamedia menettää lukijoita ja katsojia, mutta se ei halua menettää valtaansa.

Vasarahammer kirjoitti...

Usarin omistaja Niklas Herlinin poistettu kirjoitus kertoo aika paljon ajatusmaailmasta, mistä suvaitsevaisuus lähtee.

http://mvlehti.net/2016/01/28/niklas-herlinin-ilmeisesti-kannikirjoitus-puheenvuoro-palstalle-poistettu/

Becker kirjoitti...

Selänne oli ilmeisesti kirjoittanut bloginsa kieli keskellä suuta, mutta ihan rohkea veto sinänsä kun ottaa huomioon suomalaisen keskustelun tason.
"En hyväksy rasisimia eikä minulla ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan."
Siinähän ne tärkeimmät olivatkin.
Teemun ei tarvitse katsella leipäjonoja ja asemalla luudaavia parasiitteja.
Miehellä on tosiaan kohtuullisesti pätäkkää ja asunto USA:ssa.

Niklas on taas tosiaan tainnut heittää pienet blogit jostain Nizzasta pienessä punkkaripierussa. Sen kaverin jutut on musta harvemmin mitään muuta kuin sitä ikuista PK-tuubaa.

arska kirjoitti...

Selänne-gatessa punaviher median toiminta toistaa patologisesti itseään. Maahanmuuttaja uhreja ei saa mitenkään syyllistää ja heidän törkeät tekonsa sumutetaan pois "tätä tekevät kantasuomalaisetkin-liturgialla".

Veronika Honkasalon suoranainen aivopieru "jääkiekon joukkoraiskauskulttuurista" kertoo karusti sen, miten monikulttuurin palvonta sumentaa logiikan ja poistaa viimeisetkin järjen rippeet ilmeisen tehokkaasti. Teorian ollessa täysin väärä pitää muuttaa todellisuutta.

Ja kuten tavallista nämä "hyvät ja suvaitsevat ihmiset" eivät mainitse sanaakaan itse uhrista eli raiskatusta tytöstä. Heidän empatiansa kohdistuu uhristatuksen omaaviin arabielviksiin ja nuoren raiskatun tytön saamat fyysiset ja läpi elämän muistuvat henkiset kärsimykset eivät paljoa punaviherporukkaa kiinnosta.

Vastenmielistä, etovaa ja oksettavaa menoa. Mielestäni.

Vasarahammer kirjoitti...

Arska: "Heidän empatiansa kohdistuu uhristatuksen omaaviin arabielviksiin ja nuoren raiskatun tytön saamat fyysiset ja läpi elämän muistuvat henkiset kärsimykset eivät paljoa punaviherporukkaa kiinnosta."

Nimenomaan. Kyseinen moraalinen inversio on erittäin tyypillinen suvaitsevaistolle.

Ruotsissa vokin nuori naistyöntekijä tapettiin äskettäin ja tappaja oli "alaikäinen" turvapaikanhakija. Ruotsin poliisijohtaja Jan Eliasson kohdisti sympatiansa tappajalle ja pohdiskeli, millaisissa oloissa tämä on elänyt, kun teki tuollaista.

Uhristatuksen omaavan vähemmistön edustajat eivät ole suvaitsevaiston silmissä vastuussa teoistaan. He ovat kuin pikkulapsia ja heitä myös kohdellaan sellaisina.

Kumitonttu kirjoitti...

Neuvostoliitossa rikollisuus johtui yhteiskunnallisesta epätasa-arvosta, minkä takia tasa-arvoa piti jatkuvasti lisätä. Poikkeuksen teki rikos valtiota (Puoluetta ja sen ideologiaa) vastaan, joka oli osoitus rikollisen oikeistolaisuudesta ja vastavallankumouksellisuudesta. Aivan sama logiikka vallitsee nykyisin Suomessa ja Länsi-Euroopassa. Jotenkin hirvittää, että olemme todellakin demokraattisesti valinneet yhteiskuntajärjestykseksemme sosialismin, joka näkyy juurii tällä tavalla esimerkiksi rikoksien motiivien pohdinnassa.

Perinteisessä länsimaisessa filosofiassa rikolliset tuli eristää yhteiskunnasta, ja jos rikoksen taustalla oli jokin inhimillinen tragedia, se laski rangaistusta (naurisvarasta ei saa tappaa). Länsimainen sosialismi on kulkemassa kohti perikatoaan ja sitä vauhdittaa monikulttuurisuus, koska muslimeilla ei ole aikomustakaan omaksua länsimaisia oikeuskäsityksiä. Palaamme Rooman imperiumin romahtamisen jälkeistä aikaa muistuttavaan tilaan, jossa valtio murenee heimoyhteiskuntien tilkkutäkiksi. Siellä normitilaan kuului heimojen väliset sodat, kunnes uuden ajan alussa 1600-luvulla palattiin uudelleen vahvojen valtioiden aikakaudelle.

Muslimimaailmaa tulisi verrata tuonne 1600-luvun Eurooppaan sillä erotuksella, että kristinusko tuki luonteeltaan vahvaa valtiota kun taas islam tukee heimoyhteisöjen säilymistä verikostolla eli sukujen kunnialla, joka on yleisesti hyväksytty lainkäytön perusta. Kestää vielä pari sataa vuotta, ennen kuin näemme kykeneekö islam muuttumaan sellaiseksi, että se alkaa heimoyhteiskunnan sijaan tukea vahvoja valtioita. Ideologisesti nykyisenkaltainen islam ei siihen kykene.

tapsuvaari kirjoitti...

Linkkisi Hesarin artikkeliin sai minut kommentoimaan. Artikkeli oli mielestäni aika hyvin tehty, kuvaten miten organisoitua koko systeemi on, ja paljonko rahaa siinä ympäristössä liikkuu. Eniten minua kiinnitti huomio siitä, että ehkä ensimmäisen kerran Hesarin historiassa artikkelissa sanottiin suoraan, että osa "mamuista" tulee vain hakemaan parempaa elintasoa. Nepalista lähtevä tunnusti suoraan, että hän hakee Suomesta parempaa elintasoa. Nepalissa köyhä kun ei saa edes naista. . . Joku toinen tuli opiskelemaan lääkäriksi, opiskelu kun on ilmaista. Voisiko toiveikkaasti ajatella, että "valtamediakin" alkaisi julkaista ihan realistista, ei "mamu-"suotimen läpi mennyttä todellisuutta?

arska kirjoitti...

" Joku toinen tuli opiskelemaan lääkäriksi, opiskelu kun on ilmaista."

Just ja juuri niin. Ainakin joka kolmas matu on opiskelemassa lääkäriksi täällä "ilmaisen opiskelun" maassa. Niin kuin se somalinainen Hesarin jutussa pari kolme viikkoa sitten ja pari muuta (lukutaidotonta??) afgaanipoikaa, joita etelän Pravdamme esitteli jokin aika sitten.

Tässä geneettisesti melko läheistä ja nyt lääkiksessä opiskelevaa nuorta miestä seuratessa on todettava, että nämä "lukuja vaille lääkäri-maahantunkeutujien" soisi kuitenkin saada edes hiukkasen vähemmän positiivista huomiota tuolla Suomen johtavassa lehdessä. Samaten erittäin suotavaa olisi saada ko. lehden juttuihin hiukkanen realismia. Nähdäkseni lääkäriksi opiskeleminen vaatii melko analyyttista mieltä ynnä luunkovaa luonnontieteiden hallintaa kera vahvan logiikan.

Maahamme saapuneen Matuporukan sisällä en ole tällaista tieteeseen suuntautunutta lahjakkuutta ja kiinnostusta havainnut. Nähdäkseni nämä arabitaustaiset öljyhiuksiset nuoret miehet ovat kunnostautuneet ihan muilla aloilla ja sektoreilla.

Nyt HS-Pravdaa seuratessa tulee tunne, että kun matutyttö tai -poika oppii pari sanaa suomea ja jopa lukemaan ja kirjoittamaan niin eikös siinä Suomella ole jo valmis lääkäri.

Tai siis ainakin lukuja vaille lääkäri....Huoh.

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

"Ruotsin poliisijohtaja Jan Eliasson" po. DAN Eliasson. Jan E. on nykyään YK:n leivissä.

Aiheesta tuli mieleeni, miten hysteeristä touhua kaikenlaiseen islamin kritisointiin liittyykään. Richard Dawkinsin oli tarkoitus puhua NECSS:n konferenssissa (the Northeast Conference on Science & Skepticism), mutta koska hän oli jakanut linkin Youtube-videoon (joidenkin) feministien ja (joidenkin) islamistien yhteisymmärryksestä, niin hänet jätettiinkin pois. Hänen kanssaan ei edes keskusteltu asiasta.
http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2016/01/28/richard-dawkins-responds-after-being-booted-from-necss-conference-2/
https://www.youtube.com/watch?v=ecJUqhm2g08

Anonyymi kirjoitti...

Jos täällä on MV-lukijoita tai tekijöitä niin pakko sanoa tätä kautta,

että parin viime viikon aikana ko. lehteen on alkanut valua Magneettimedian juutalaissalaliitto-satuja niin huolestuttavassa määrin että ko. lehti menettää vaikutusvaltansa kokonaan lukjoidensa valtaosan keskuudessa.

Maahanmuuttokriittisistä hyvin harva jakaa natsien, uusien ja vanhojen, juutalaisfobiat. Päinvastoin. Monet kunnioittavat Israelia maana joka todella osaa, haluaa ja kykenee laittamaan islamille hanttiin, ja kovan kovaa vastaan, toisin kuin me.

Juutalais-ja varsinkin Israel-vastaiset jutut tulevat MV-lehteen samasta lähteestä kuin anarkistien, komukoiden ja islamistien vastaavat.

Näillä Magneettimedian linjoilla MV-lehti pelaakin punavihreään ja islamistien pussiin ja vahvasti.
Käykääpä lukemassa takkuanarkistien ja äärivasemmiston Israel-kantoja. Ovat yksi yhteen Magneettimedian satujen ja nyt myös MV-lehden linjan mukaisia. Linja on myös sama kuin Teheranissa. Siinäpä vasta sekalainen seurakunta! Ja yhteisellä asialla.

Jengi palaa Hesarin ja Ylen ääreen. Oma maali MV:ltä. Vastustajat kiittää.

Anonyymi kirjoitti...

"Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Internetin uutissivustot eivät ole vastuussa lukijoiden kirjoittamista loukkaavista kommenteista
Terveisiä suvakeille, jotka ovat aiheettomasti yrittäneet syyllistää MV-lehteä lukijoiden kommenteista!",
http://mvlehti.net/2016/02/02/euroopan-ihmisoikeustuomioistuin-internetin-uutissivustot-eivat-ole-vastuussa-lukijoiden-kirjoittamista-loukkaavista-kommenteista/

MVlehden kommenttien "laatuhaitari" on hyvin laaja: parhaimmisto olisi kirjana julkaisemisen arvoinen, artikkelien parhaimmistosta puhumattakaan! Kirjan nimeksi olisi varmasti koko joukko hyvin provokatiivisia vaihtoehtoja. Sopivasti mainostettuna kirjalla tuskin olisi menekkivaikeuksia,

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "että parin viime viikon aikana ko. lehteen on alkanut valua Magneettimedian juutalaissalaliitto-satuja niin huolestuttavassa määrin että ko. lehti menettää vaikutusvaltansa kokonaan lukjoidensa valtaosan keskuudessa."

En tietysti pidä Magneettimediakytkennästä, putinismista tai juutalaisvastaisuudesta. MV-lehti ei ole täydellinen mutta Janitskinin ansioita valtamedian asenteellisuuden paljastamisessa on mahdotonta kieltää.

MV-lehti on ensimmäinen todella suosittu vaihtoehtomedia mutta tuskin viimeinen sana alallaan.