maanantaina, toukokuuta 18, 2015

Maailma kylässä ja Muhammad


Länsiväylä-lehdessä kerrottiin, että Maailma kylässä -festivaaleille suunniteltu Sananvapauskylä jouduttiin perumaan turvallisuussyistä. Vuosittain järjestettävä festivaali on tullut tunnetuksi monikulttuuri-ideologian näyteikkunana.

Lehti kertoo:

”Sananvapauskylä-messuosastolla oli tarkoitus esitellä osia Minä olen Charlie -näyttelystä ja taiteilija Ville Rannan piirustuksia. Näytteille asetettavien kuvien joukossa olisi ollut piirroksia myös profeetta Muhammedista, jotka ovat olleet syynä muun muassa Pariisin ja Kööpenhaminan terrori-iskuille.”

Länsiväylä lehti antaa ymmärtää, että nimenomaan piirrokset olisivat olleet terrori-iskun syy. En tiedä, onko kyseessä lapsus vai haluaako toimittaja vierittää syyn väkivallanteoista piirtäjien niskoille. Oikeasti terrori-iskun syynä olivat islamilaiset terroristit, jotka halusivat soveltaa islamilaiseen shariaan kuuluvaa Muhammadin kuvauskieltoa. Väkivallan tarkoituksena oli pelotella potentiaalisia Muhammad-piirtäjiä, jotta nämä eivät enää piirtäisi kuvia islamin profeetasta.

Maailma kylässä -festivaali on vasemmistolaisten monikulttuuria kannattavien järjestöjen tapahtuma. Festivaalia järjestävän Kepa ry:n ohjelmajohtaja Outi Hannulan mukaan Kepa pyysi Suojelupoliisilta mielipiteitä ja neuvoja Sananvapauskylästä. Poliisin uhka-arvion perusteella tehtiin päätös olla ottamatta Muhammad-kuvia keskelle suurta yleisötapahtumaa.

Sananvapausteema on kuitenkin muuten esillä festivaaleilla. Hannula kertoo:

”Sananvapaus on meille tärkeää, mutta mielestämme lapsiperheille tarkoitettu suurtapahtuma ei ole oikea foorumi tuoda sitä esiin nimenomaan provokatiivisten Muhammed-kuvien kautta. Sananvapautta, esimerkiksi Venäjän heikentynyttä sananvapaustilannetta, käsitellään kuitenkin monissa ohjelmanumeroissa festareilla.”

Maailma kylässä -festivaaleilla siis teeskennellään sananvapauden kannattamista ja jätetään virtahepo olohuoneessa vaille huomiota. Venäjällä on toki sananvapausongelmia, mutta eikö monikulttuurifestivaalin pitäisi nimenomaan kiinnittää huomiota monikulttuurin mukanaan tuomiin sananvapausongelmiin?

Unelmat ja todellisuus

Reaalimonikulttuuri tuli siis kylään auvoista monikulttuurifantasiaa propagoiville festivaaleille. Utopialle mikään ei ole pahempaa kuin todellisuus, joka ei taivu hurskaiden toiveiden mukaiseksi. Sananvapauskylän peruminen kertoo osaltaan, että monikulttuuri-idelogian perusteet ovat romahtaneet. Islam ei suostu osaksi ihanaa etnistä ja uskonnollista monimuotoisuutta. Islam haluaa määrätä.

Festivaaleilta puuttuu sananvapauden lisäksi toinenkin reaalimonikulttuuriin olennaisesti kuuluva osa: Islamilaisen valtion esittelypöytä. Äskettäin Verkkouutiset kertoi Islamilaisen valtion värväristä nimeltä Rasid Tugral, joka jätti astrofysiikan opinnot Jyväskylän yliopistossa ja siirtyi Syyrian Raqqaan Islamilaisen valtion riveihin.

Verkkouutiset siteeraa Newsweekin artikkelia ja kertoo turkkilaistaustaisen Tugralin toimista seuraavaa:

”Rasid Tugral alkoi Jyväskylään tullessaan värvätä paikallisessa moskeijassa kävijöitä ISIS:iin. Somalisyntyisen Mohamed Ahmed Haji Omarin kerrotaan sanovan, että "väittelimme hänen väärää teologiaansa vastaan joka päivä. Aina uudestaan hän yritti näyttää nuorille täällä videoita ISIS:sta".

”Suojelupoliisi huomasi Rasid Tugralin Facebook-postaukset ja kävi tapaamassa häntä 19. marraskuuta 2014. Miehen toiminnasta moskeijassa poliisi ei tiennyt.”

”Kahta viikkoa myöhemmin Tugral palasi Turkkiin. Sieltä hän siirtyi alle sata dollaria taskussaan Syyriaan tammikuun 10. päivä päästäkseen Islamilaiseen valtioon.”

Tapaus kertoo, että näennäisesti hyvin sopeutunut nuori mies valitsee mieluummin päiden katkomisen Islamilaisen valtion riveissä kuin valmistumisen yliopistosta. Se kertoo myös, miten vaikeaa ns. maltillisten muslimien on torjua Islamilaisen valtion kutsua. Teologiset argumentit eivät Tugralin tapauksen perusteella näytä tehoavan.

Suomalaisten kannalta olisi parasta, jos Tugral ei koskaan enää palaisi Suomeen.

7 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Meillä ei oikein ymmärretä että ISIS edustaa oikeaa islamia. Ikään kuin joku borneolainen ihmissyöjäheimo ei edustaisi oikeaa luonnonuskontoa vaan jonkun heimon virheellistä tulkintaa.

Maailma kylässä porukkaa ei kiinnosta sananvapaus vaan oikeus määritellä oikeat mielipiteet ja pakottaa muut määritelmänsä taakse. Ei islamin luoma väkivallanuhka ole heille ongelma, sillä he ovat itsekin valmiit käyttämään väkivaltaa. Ongelma on väkivallan tulo heidän tapahtumaansa ja he voivat bälttää sen eliminoimalla uhan lähteen tapahtumastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

”Sananvapaus on meille tärkeää, mutta mielestämme lapsiperheille tarkoitettu suurtapahtuma ei ole oikea foorumi tuoda sitä esiin nimenomaan provokatiivisten Muhammed-kuvien kautta.”

Täytyykö lapsia suojella siten, että valehdellaan siitä, mitä maailmassa tapahtuu?

Vasarahammer kirjoitti...

Juttujen mukaan Kepa olisi yrittänyt sensuroida Sananvapauskylästä osan kuvista. PEN ja kumppanit eivät kuitenkaan suostuneet sensuuriin.

Bogreol kirjoitti...

Buddhisti Tim Pallis kirjoitti Snaphanen sivustolla, että jos maltilliset muslimit edustavat oikeaa islamia, eikä ekstremisteillä ole mitään tekemistä islamin kanssa, niin miksi heitä sitten kutsutaan maltillisiksi - eivätkö he ole vain muslimeja, jotka harjoittavat islamia.

Poliitikot ja mielipidevaikuttajat ovat poliittisesti korrektin ahdistuksen vallassa, etteivät lausuisi sanaa islamistinen, ja leimaisi vähemmistöä. Kulttuuriparnasson intellektuellit varmistavat kulttuurin kieltävää asemaansa, koska eivät kykene tai eivät uskalla puhua uskonsodasta, mikä leviää kaikkialle maailmaan. Islam on moniarvoisuuden vastainen, demokratian, suvaitsevaisuuden ja sananvapauden vastainen. Terrorismin lähde on koraani.

Kari kirjoitti...

Jos muslimi on "maltillinen", eikä ole sitoutunut terroriin, niin hän ei ole aito Profeetan seuraaja ja hänen tulisi tehdä parannus.
Todennäköisesti hänen omatuntonsa herää jonakin päivänä ja hän sen tekeekin, jos Allah suo.

Maailma kylässä järjestäjien kannattaisi ennemmin raivata lähitienoiden pusikot, kuin kaataa pilapiirtäjien pöytiä.

Oinomaos kirjoitti...

Jukka Relanderin kirjoitus Charlie, turvallisuus ja sananvapausiskee suoraan asian ytimeen. Lainaan siitä alkupätkän.

Tiedotimme maanantaina, että Maailma kylässä -festivaaleille suunniteltu Sananvapauskylä ei toteudu. Kulttuuri-, mielipide ja tiedelehtien liiton, Suomen Penin, Journalistiliiton, Viestintä ja kehitys -säätiön, Toimittajat ilman rajoja -järjestön ja Effin yhdessä rakentamassa teemakylässä oli tarkoitus käydä keskustelua festariyleisön kanssa sananvapaudesta meillä ja muualla.

Peruutus ei ollut protesti, vaan välttämättömyys. Maan johtavat sananvapausjärjestöt eivät voi olla mukana järjestelyissä, joissa sananvapautta rajoitetaan. Oli syy mikä tahansa.


Hattua nostan ryhdikkyydestä Relanderille ja kumppaneille, juuri näin pitää toimia.

Kari kirjoitti...

Valtiovallan tehtävä on turvata kansalaisten vapaus kaikissa olosuhteissa. Vaikka väkivallalla.

Nyt olemme tilanteessa, jossa kansalaisten vapauksia rajoitetaan, että rikollisella väkivallalla uhkailijat saisivat rauhassa jatkaa rikollisuuttaan.

Käytännössä kyseessä onkin jo lainkuuliaisia kansalaisia alistava Sharia-poliisi.