maanantaina, lokakuuta 22, 2012

Arbogan hyökkäyksestä vielä

Luulin, että edellisessä kirjoituksessani mainitun tapauksen olennaiset asiat olisivat jo selvinneet. Kolme miestä hyökkäsi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen, koska aiemmin Arbogassa ryöstettiin 24-vuotias naishenkilö, joka seurusteli yhden hyökkääjän kanssa. Hyökkääjät olivat taparikollisia ja kuuluivat paikalliseen Mongols MC -moottoripyöräjengiin.

Hyökkääjät pitivät yhtä vastaanottokeskuksen asukasta, kansallisuudeltaan eritrealaista mieshenkilöä syyllisenä pahoinpitelyyn. Tämä mieshenkilö oli yksi pahoinpitelyn uhreista. Kolmea hyökkäykseen osallistunutta epäillään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta.

Vasemmiston mielenosoitus

Kaiken järjen mukaan tarinan olisi pitänyt päättyä tähän tai viimeistään syytteeseen ja sitä seuraavaan oikeudenkäyntiin. Paikallinen vasemmisto kuitenkin päätti yhdistää tapahtuman ”pimeyden voimiin” ja järjesti mielenosoituksen muukalaisvihamielisyyttä vastaan. Tarkoituksena saada suuri yleisö uskomaan, että ryöstön ja sitä seuranneen koston takana olivat ilkeät valkoihoiset rasistit.

Paikallinen kunnanjohtaja Olle Ytterberg (S) kertoi, että Arbogassa tapahtuneen hyökkäyksen taustalla oli tietämättömyys ja ennakkoluulot. Hän haastoi arbogalaiset viime sunnuntaiksi mielenosoitukseen muukalaisvihamielisyyttä vastaan. Mielenosoituksessa pyrittiin kiinnittämään huomiota sekä tapahtuneisiin ryöstöihin että vastaanottokeskukseen kohdistuneeseen hyökkäykseen.

Luonnollisesti Ruotsin valtamedia tarjosi myös julkisuutta mielenosoitukselle eikä muistanut mainita hyökkäystä edeltäneitä tapahtumia, kuten Ruotsin TV4-kanava teki, vaan keskittyi muukalaisvihamielisyyteen ja pimeyden voimiin.

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hjuu, eikös tuo Mongols MC ole se porukka mikä aikanaan perustettiin kilpailijaksi Hell´s Angels-porukalle ihan etnisin perustein. Ja käsittääkseni niitten eurooppalaisissa osastoissakaan pellavapäisyys ei ole varsinainen suositus.

Kumitonttu kirjoitti...

Oikeuden ottaminen omiin käsiin on ihan normaali reaktio, jos uhrilla ei ole mitään menetettävää. Mongolsin hepuilla lienee kaikilla jonkinlainen rikostausta, joten tällainen kostoisku ei tietenkään aiheuta mitään menetyksiä heille. Tavalliselle rivikansalaiselle työn ja perheen menetys on niin kova isku, että mölyt pidetään mahassa vaikka mikä tulisi.

Ruotsin median tilasta uutisointi antaa surkean kuvan. Jos tarkoitus ei ole edes yrittää kuvata tapahtumia sillä tavalla miten normaali ihminen tilanteen kehittymiseen johtaneet seikat näkee, niin kyseessä on puhdas poliittinen propaganda. Ehkä kommunismin ja finlandisierungin sijaan voimme vähitellen alkaa puhua socialdemokratista ja schedenisierungista.

Vasarahammer kirjoitti...

Siinä vaiheessa, kun uutista tehdessä mietitään vaikutuksia uutisen aiheuttamiin reaktioihin enemmän kuin uutisen totuudenmukaisuutta, siirrytään propagandan puolelle.

Valtamedia on tehnyt tämän siirtymän jo ajat sitten. Ruotsi on tässä suhteessa ääriesimerkki.