lauantaina, joulukuuta 24, 2011

Hyvää joulua 2011

Vuoden 2011 joulublogin aloitan tarkastelemalla, miten ei-kristityt suhtautuvat joulun viettoon. Varmana suuren kristillisen juhlapyhän merkkinä voi pitää sitä, kun ateisti ja skeptikko Lauri Gröhn muistuttaa, mistä juhlassa oikeasti on kyse.

Lauri on useimpien ateistien ja skeptikkojen tavoin leppoisa ja huumorintajuinen ihminen, jonka maailmankuva ei iästä ja runsaasta tietomäärästä huolimatta ole päässyt urautumaan. Laurin mielestä kristinusko on mithralaisuuden jäljitelmä. Kiitos Lauri tästä tiedosta! Ilman sitä voisi olla vaikea tulla toimeen. Joulun kunniaksi toivotan Laurille onnea ja menestystä taistelussa ilmastodenialismia, pseudotieteitä, horoskooppeja, astrologiaa ja muuta hömppää vastaan.

Seuraavaksi siirrytään muslimeihin. Tässä eräs islamin asiantuntija varoittaa muslimeita joulun vaaroista. Hänen mukaansa on väärin toivottaa vääräuskoisille kristityille hyvää joulua. Muslimille oikea tapa on sanoa: ”Toivotan sinulle parasta.” Muslimille paras tarkoittaa tietysti islamia ja toivotukseen sisältyy toivomus, että vääräuskoinen palaisi ainoan oikean uskonnon pariin.

Joulu ei olisi mitään ilman joululauluja. Tässä laulussa kerrotaan muun muassa, miltä joulu näyttää kristinuskon alkuperäisillä syntysijoilla Bethlehemissä. Palestiinalaishallinnon hallitsemattoman raivon ministeri Tawil Fadiha esittää tunnetun joululaulun uusitulla sanoituksella.

Blogin kuvituksena oleva joulumaisema puolestaan saa minut melkein uskomaan ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. En ole ennen nähnyt pajunkissoja jouluna. Hyvää joulua lukijoille ja muillekin!

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Joulu on joulu ja sillä sipuli. Se, kuinka joulu on muotoutunut nykyisen kaltaiseksi on toinen asia. Coca-Colalla on varmaan suurempi vaikutus kuin Mitralla, mutta en silti pitäisi joulua limonaadin vuosijuhlana. Paitsi jehna sentään, just tajusin itsekin ostaneeni tänään pullon Cokista tänään...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvää ja rauhallista joulua Lekamiehelle.

Tvalve kirjoitti...

Muistan kun lapsena 70-luvulla tuli aina jännitettyä tuleeko valkoinen joulu (ei siis mitään uutta) Ehkä joulua pitäisi siirtää
vaikka tammikuun puoleenväliin fiilissyistä?

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Hej tomtegubbar! Hauskaa joulua kaikille!

Me tujutimme eilen glögiä Martellin V.S.-konjamiinilla, tuli oikein hyvää.
Ruoka on perinteistä. Mieskin suostui tänä vuonna syömään lipeäkalaa ja väitti, että olihan se ihan ok. Lanttulaatikosta tykkää kovasti.
Lahjat kuusen alla ovat atrappeja (roskakirjoja ja tyhjiä pahvilaatikoita) tunnelmaa tuomassa. Emme ostiskele mitään.
Sähkölaskujen takia olemme mielissämme lämpimästä.

Väliin tulee kova ikävä sinne Suomen puolelle, mutta kai se on semmosta nostalgiaa vain, ei se varmaan kummemmalta tuntuisi kuitenkaan. Kuuleepa radion musiikkiohjelmia netistä.

Onnea ensi vuodelle!

Ironmistress kirjoitti...

Ruukinmatruuna (buddhalainen) ja Vera (ateisti) toivottavat hyvää joulua :) Älkää syökö liikaa lipeäkalaa.

Jukka kirjoitti...

Hyvää Joulua !

Vasarahammer kirjoitti...

"Kuuleepa radion musiikkiohjelmia netistä."

Vieläkö Yle kiusaa ulkosuomalaisia ja estää Areenan ohjelmien katsomisen muista kuin suomalaisista ip-osoitteista? Svtplay on minulla toiminut aina, kun olen katsonut tarpeelliseksi katsoa Ruotsin Ylen tv-ohjelmia.

Tvkaista on onneksi keksitty kuten myös BooxTV.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan että eräs edesmennyt ukko sanoi että 1970-luvun alussa Sorsakoskella (kylä Leppävirralla) oli musta joulu. Ainakin yhtenä jouluna oli, en muista puhuiko hän monesta joulusta. Ukko asui ja oli kotoisin Sorsakoskelta.