sunnuntaina, syyskuuta 18, 2011

Itse aiheutettuja ongelmia

Moni voi ajatella Timo Soinin osoittaneen vahvaa johtajuutta, kun Perussuomalaisten eduskuntaryhmä Soinin johdolla antoi Jussi Halla-aholle ”kovan rangaistuksen” erottamalla hänet eduskuntaryhmän työskentelystä kahdeksi viikoksi.

Todellisuudessa Soinin teko oli heikkouden osoitus. Soini ei tiedä, miten Halla-ahoon pitäisi suhtautua ja ajautuu hätäisiin ratkaisuihin median painostamana.

Mooses ripittää Soinia

Heikkous suorastaan kutsuu haaskalintuja. Niinpä Paavo Lipponen intoutui arvostelemaan perussuomalaisia ja moitti näitä demokratian perusarvoilla leikkimisestä. Lipponen ymmärtää Halla-ahon kommentin tahallaan väärin ja käyttää sitä aseenaan Soinia vastaan:

”Mitä merkitystä on minimaalisilla rangaistuksilla, jos eduskuntaryhmän puheenjohtaja vielä ”tuomion” langettamisen jälkeen pitää ryhmän jäsenen diktatuuripuheita ”huumorina”?”

Lipponen lisäksi esittää erittäin röyhkeitä vaatimuksia Soinille:

”Jos puolue ei sanoudu irti äärilaitansa linjasta, se sulkee Lipposen mukaan itsensä pysyvästi parlamentaarisen yhteistyön ulkopuolelle.”

”Tarjolla on myös vaihtoehto, osallistuminen rakentavaan yhteistyöhön.”

Tuo rakentava vaihtoehto tarkoittaa, että perussuomalaisten pitäisi pettää suuri joukko äänestäjistään, ainakin ne vähän yli 15 000 helsinkiläistä, jotka äänestivät Halla-ahoa.

Kaasuputkimies

Kirjoitin aikanaan Lipposesta artikkelin, kun hän esiintyi kaasuputkiyhtiö Nordstreamin ”konsulttina”. Kaiken järjen mukaan Lipposen pitäisi olla Soinille helppo maali. Kuitenkin se on Lipponen, joka hyökkää Soinia vastaan, eikä toisin päin. Kaikesta tästä Soini saa syyttää vain itseään ja omia johtamistoimiaan.

Soinin ongelmana on se, että hän ei tiedä, mikä hänen viiteryhmänsä on. Toisaalta hän on median lellikki ja kaikkien poliitikkojen hyvä kaveri, josta kenelläkään ei ole pahaa sanottavaa. Toisaalta hän on Suomen johtavan systeemikriittisen puolueen puheenjohtaja, jonka pitäisi kanavoida tavallisen kansan tyytymättömyys poliittista eliittiä kohtaan siten, että harjoitettu politiikka muuttuu.

Kun Soini yrittää olla molempia, hän ei oikein onnistu kummassakaan.

Lipposta nimittäin voi hyvällä syyllä arvostella Suomen ajamisesta ”EU:n ytimeen”. Suomi liittyi euroon ilman kansanäänestystä Paavo Lipposen johdolla. Yksittäisenä henkilönä Paavo Lipponen on eniten vastuussa siitä, että Suomi ei Euroopan keskuspankin osakkaana voi luistella Kreikan maksukyvyttömyydestä yhtä helposti kuin naapurimaa Ruotsi.

Suomalainen veronmaksaja maksaa nyt ja tulevaisuudessa hintaa Paavo Lipposen politiikasta. Miksi Timo Soini ei näkyvästi hyökkää Lipposta vastaan? Siksi koska Soinilla on suurempi tarve pomputtaa omiaan kuin poliittisia vastustajiaan. Soini joutuu puolustuskannalle ja yrittää selitellä tekemisiään parhain päin:

”Yhtenä puolueemme perustajista, ja puolueen pitkäaikaisena puheenjohtajana (14 vuotta) en hyväksy puolueemme perusteetonta vähättelyä ja leimaamista. En edes Paavo Lipposelta ”

”Lipposella tuntuu olevan halua puuttua puolueiden hallituskelpoisuuteen. Siinä erämaassa Mooses saa kyllä kulkea yksin.”

Lipponen ei kulje erämaassa vaan Timo Soini. Hän itse antaa toiminnallaan aseet vastustajan käsiin ja joutuu puolustuskannalle. Paavo Lipposta voi moittia monista asioista mutta ei siitä, että hän käyttää hyväkseen vastustajan heikkoutta.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että nämä kaksi veijaria (Lipponen&Soini) edustavat kohtuullisen samaa arvomaailmaa. Lipposta kutsutaan oikeistodemariksi, vaikka todellisuudessa oikeampi määritelmä lienee suuryritysmyönteinen, perinteinen pohjoismaisen nanny-state -valtion kannattaja. Jos ajattelee Soinia, niin ihan samat määreet sopii häneenkin. Suuryritys edustaa sosialismissa pahuutta - eriarvoisuutta ja epätasaista tulonjakoa. Ellei suuryrityksen omistaja ole valtio.

Toisekseen, iso osa sosdemeistä on vuotanut Persuihin ja sama meno jatkunee, jos ay-liittojen vaaleissa on odotettavissa persuille menestystä. L&S ovat siis ikäänkuin liian lähellä toisiaan mätkiäkseen julkisesti isolla kartulla. Oletan, että Soini oli vilpittömästi yllättynyt ja järkyttynyt Lipposen purkautumisesta. Jollain alitajuntaisella tavalla Lipponen myös varoitti Soinia ryhtymästä pressaehdokkaaksi, mikä varmasti vituttaa Soinia enemmän kuin mikään muu; että joku rohkenee neuvoa häntä politiikan teossa.

Soinilla on selvästi vaikeuksia keskustelevaan johtamiskulttuuriin, mutta politiikassa siihen ei välttämättä ole oikein varaakaan. Se kun näyttää olevan jatkuvaa kriisijohtamista. Perussuomalaisten (uusista) edustajista valtaosa ei ole omaksunut eikä haluakaan omaksua poliittista korruptiota. Ajan kanssa toki joutuvat, mutta siellä on selvästi osalla porukasta aitoa halua muuttaa politiikan kulttuuria. Soini taas ei - tietenkään - ole siihen valmis, koska se on taannut ja tulee takaamaan hänen elantonsa. Älä pure ruokkivaa kättä, voisi Soini tatuoida otsaansa.

Perinteiseen poliittiseen kulttuuriin kuuluu, että vika nähdään kaikkialla muualla paitsi peiliin katsottaessa, ja tätä iso osa hakkaraisista sun muista ei halua ymmärtää. Siksi he ovat ikeinä ahterissa, koska heitä ei voi kiristämällä ja uhkailemalla johtaa. Heille kun edustajien edut ovat vähemmän houkuttelevia kuin paluu takaisin vanhaan elämään. Moni muu on valmis joustamaan periaatteistaan pysyäkseen vallan saleissa. Onhan se jollekin maalaistollolle hieno elämys, kun kristallit kiiltävät, hovimestarit passaavat ja mistään ei itse tarvitse maksaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Lisää itse aiheutettuja ongelmia.

Nyt myös Mari Kiviniemi moittii persujen halla-aholaista siipeä.

US

IDA kirjoitti...

"Nyt myös Mari Kiviniemi moittii persujen halla-aholaista siipeä."

No just.

Mahtaako Kiviniemellä olla esittää yhtään asiakysymystä, jossa opposition yhteistyöstä voisi olla kysymys? Keskustahan kannattaa ainakin hallituksen politiikkaa - ilman vakuuksia toki - tässä Kreikan kysymyksessä. Ja tietenkin myös EU-jäsenyyden kirjaamista perustuslakiin. Juuri muita asioita ei vielä ole ehditty eduskunnassa julkisesti käsittelemäänkään.

Kulttuurhistorioitsija matkakuvaaja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kulttuurhistorioitsija matkakuvaaja kirjoitti...

Arvon blogisti Vasarahammer

- Ilta-Lehdessä uutisoitiin vajavaisesti oheinen mm. kokonaistuomioni 2 v 5 kk alennettiin toisin ja taustoista ei tuotu esiin että tuo tunnettu muhammed videoni on johtanut päänkatkaisuvaatimuksiini oheiseen tapaan.

Osaatko antaa asialle ansaitsemansa huomiota englannikielisenä tiedotteena mikä ei ole itselle ihan vahvimpia tapoja itseilmaisuun?

Prominent Jihadist Calls for Murder of Finnish Far-Right Activist Seppo Olavi Lehto

Prominent Jihadist Calls for Murder of Finnish Far-Right Activist Sep 16, 2011
A prominent jihadist called upon Muslims in Finland to "cut off the head" of Seppo Olavi Lehto, a Finnish far-right activist who videotaped himself drawing a pig and calling it the Prophet

Source: http://news.siteintelgroup.com/

The other sources:

news.siteintelgroup.com/component/.../1111-prominent-jihadist-calls-for-...
2 days ago – The jihadist, Abu Suleiman al-Nasser, provided Arabic- and ... Enter your E-Mail or Username ... A prominent jihadist called upon Muslims in Finland to "cut off the head" of Seppo Olavi Lehto, a Finnish far-right activist who videotaped himself drawing a pig and calling it the Prophet Muhammad. The jihadist ...

Al-Qaeda - SITE Monitoring Service
- [ Käännä tämä sivu ]
news.siteintelgroup.com/component/customproperties/tag/Groups-Al-Qaeda
11 Sep 2011 – Enter your E-Mail or Username ... A prominent jihadist called upon Muslims in Finland to "cut off the head" of Seppo Olavi Lehto, a Finnish far-right activist who videotaped himself drawing a pig and calling it the Prophet Muhammad. ... Abu Suleiman al-Nasser, a prominent member of the jihadist forum ...

I got conditional freedom 6.9.2011 after 1 year 2 months and 2 weeks prisonery

Yours Sincerely Seppo Lehto Muhammed caricaturist