tiistaina, joulukuuta 07, 2010

Ihqu-vuosikymmenen joutsenlaulu

2000-luvun viimeisiä itsenäisyyspäiväjuhlia vietettiin eilen. Tuntemattoman sotilaan jälkeen naisväki on perinteisesti saanut omansa, kun päästään ihastelemaan tasavallan eliitin pukuloistoa. Itse en ole aikoihin juhlia katsellut. Tällä kertaa kuitenkin katsoin ikään kuin hypnotisoituna kättelyseremoniat alusta loppuun, eikä muutosta takavuosiin voinut olla havaitsematta.

Presidentin näköiset juhlat

Viimeistä kauttaan palveleva Tasavallan presidentti Tarja Halonen on halunnut olla arvojohtaja. Hän on myös sanonut, että suomalaisuus pitäisi epädramatisoida. Eilisten Linnan juhlien perusteella Halonen on todellakin onnistunut olemaan arvojohtaja ainakin, jos arvoilla tarkoitetaan 60-lukulaisten vasemmistoradikaalien hellimää ”tasa-arvoa” ja ”kansainvälistä solidaarisuutta” sekä tietysti homoseksuaalien ja muiden vähemmistöjen puolustamista.

Linnan juhlissa suomalaisuus on epädramatisoitunut ikään kuin itsestään, koska Mannerheim-ristin ritareita on jäljellä vain yksi ja tavallisten sotaveteraanienkin rivit harvenevat. Juhlissa esiintyi silmiin pistävän paljon samaa sukupuolta olevia pareja ja minulle täysin tuntemattomia urheilijoita. Kaikki järjestelyt eivät kuitenkaan sujuneet sukupuolivähemmistöjen kannalta optimaalisesti.

Mtv3:n uutisessa kysytään, saako mies hakea kadettia tanssimaan. Uutisessa siteerataan tanssitaiteilija Tuomo Railoa, joka toteaa:

”Emme ehtineet tiedustella asiaa presidentiltä. Pienissä tapahtumissa kiteytyy usein paljon asioita. Nykyään meillä on lait edistyneet hyvin tasa-arvoisiksi, mutta tavat seuraavat perässä. Etiketti täällä on hyvin tarkkaa, ja milloin se muuttuu - se on yksilöiden tehtävänä.”

Ehkä jo ensi vuonna Presidentinlinnaan kutsutut homot tunnistavat sopivan kadetin esimerkiksi tämän kaltaisesta univormusta.

Viharikos juhlien jatkoilla

Valitettavasti Suomi ei ole vielä kehittynyt Tarja Halosen ja muiden edistyksellisten toivomaksi suvaitsevaiseksi paratiisiksi. Linnan jatkoille Ravintola Teatteriin pyrkinyt mieshenkilö joutui sanaharkkaan ravintolan aulassa, kun häntä ilmeisesti nimiteltiin halventavalla ”black boy” -nimityksellä. Kun ravintolan henkilökunta yritti taltuttaa malttinsa menettänyttä asiakasta, tämä löi päänsä ravintolan oven lasiin, jolloin päästä alkoi vuotaa verta.

Paikalla ollut Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala ehti jo spekuloimaan ravintolan portsareiden ylittäneen valtuutensa. Tämä sinänsä ikävä tapaus joutuu poliisitutkintaan, koska asiasta on tehty rikosilmoitus. Halosen tasavaltaan sopii, että riidan toinen osapuoli eli se, joka käytti halventavaa nimitystä, saa todennäköisesti syytteen. Myös ravintolan turvamiehet voivat joutua vastaamaan voimankäytöstään oikeudessa.

Päänsä satuttanut mieshenkilö oli todellakin Linnan juhlissa mukana seuralaisena. Varsinainen vieras oli käymäläseura Huussi ry:n Sambia-projektin vetäjä Sari Huuhtanen. Hänen johdollaan ja suomalaisen veronmaksajan kustantamana Sambiaan on pystytetty kuivakäymälöitä ja koulutettu paikallisia asukkaita käymälöiden hoitamisessa.

Veronmaksajan noin 150 000 euron panostuksella oli vuoteen 2008 mennessä saatu aikaiseksi kokonaista yksitoista kuivakäymälää. Tarina ei kerro, miten käymälöiden hoito on myöhemmin sujunut. Joka tapauksessa hanke jatkuu noin Ulkoministeriön myöntämällä 60 000 euron vuotuisella avustuksella.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tällaisesta hyväntekeväisyydestä ajattelevat ne, jotka ovat uuden ns. ”paskalain” pakottamana joutuneet asentamaan kesämökilleen tai asuntoonsa toimimattoman jäteveden puhdistusjärjestelmän. Ehkä he ovat iloisia siitä, että hippitytöt saavat veronmaksajan rahoilla tuntea itsensä hyviksi ihmisiksi samalla, kun he itse huolehtivat maailman pelastamisesta omilla rahoillaan.

Johtava epädramatisoija

Linnan juhlien etikettivirheestä vastasi ammattivalittaja ja suomalaisuutta veronmaksajan kustannuksella mollaava Umayya Abu Hanna, joka toi närkästyneen viestin nelivuotiaalta tyttäreltään. Tämä olisi myös halunnut tulla kutsutuksi linnaan.

Tv-katsojia tosin järkytti enemmän Abu Hannan kammottava pellavakankaasta tehty puku, jonka etupuolelle oli printattu kuva Abu Hannan tyttärestä ja takapuolelle Kulosaareen tuleva moskeija. Suomalainen veronmaksaja todennäköisesti huokaisee helpotuksesta, kun Abu Hanna toteuttaa uhkauksensa muuttaa Hollantiin. Tähti itse totesi koulutettujen maahanmuuttajien jättävän Suomen. Jos koulutetulla maahanmuuttajalla tarkoitetaan Abu Hannaa, tätä ei voi pitää yksinomaan negatiivisena asiana.

Lopuksi voi todeta, että kuokkavieraiden järjestämien mielenosoitusten katoamisen myötä sirkus on siirtynyt Presidentinlinnan ulkopuolelta sisätiloihin. Olen joskus miettinyt, miten sotaveteraanien rivien harveneminen vaikuttaa Linnan juhliin. Nyt tiedän vastauksen. Tulevaisuudessa Mannerheim-ristin ritarit eivät enää marssi sisään Jääkärimarssin soidessa taustalla, vaan ruskean reiän ritarit astuvat sisään Village Peoplen tahdittamana, ja SETA-veteraanit ottavat sotaveteraanien paikan kunniavieraina.

1 kommentti:

Kumitonttu kirjoitti...

Tappelu paljastaa jälleen kerran ikävällä tavall, kuinka kauas melonieliitti on erkaantunut johtamastaan kansasta. Suurella varmuudella uskallan väittää, että Henna Tanskanen (ent. Vänninen) paljastaa lausunnollaan, millaisena he näkevät tavalliset suomalaiset (Iltalehti):

Kaikkein pahinta oli, että kyseessä taisi olla joku väärinkäsitys. Se ei ollut mikään perinteinen baaritappelu. Kaikilla oli hienot puvut ja kaikkea, ja sitten tapahtuu tällanen välikohtaus, Henna kertaa tilannetta.

Eli siis kyseessä oli väärinkäsitys, kun taas tavikset tappelevat käytöstapojen puutteesta johtuen. Vai tarkoittaako Henna, että portsarien väärinkäsityksen seurauksena musta mies joutui rautoihin. Tiedä häntä.

"Ei se ollut mikäämn perinteinen baaritappelu"... Se oli just niin perinteinen baaritappelu kuin olla ja osaa. Hennalle se ei tietenkään ollut "perinteinen baaritappelu", koska eliitti ei sellaiseen syyllisty. Vittu mikä puupää.

Tavisten tappeluista ei niin väliä, kun meidän varmareissamme ei ole yhtä kohtaa, jota ei veriroiskeet tai muut eritteet ole tahrannet. Jos vaan tavikset osaisisvat pukeutua hienosti ja tyylikkäästi, niin hekin välttyisivät tällaisilta ikäviltä tilanteilta.

Ja lopuksi, mitä tuo Henna on tehnyt tultuaan kutsutuksi? Siis jotain muuta kuin näytellyt Salkkareissa? Ei asialla mitäänn merkitystä ole, juhlathan ovat yhtä mielekkäät kuin Puolueen viritelmät Suuren Isänmaallisen Sodan juhlinnat.