maanantaina, syyskuuta 27, 2010

Turvaton Ruotsi

Sosiaalidemokraattinen iltapäivälehti Aftonbladet on käynyt vaalien jälkeisen ajan ”Tykkäämme erilaisista” -kampanjaa (Vi gillar olika), joka on tähdätty Ruotsindemokraatteja vastaan. Lehden sivuilla kerrotaan, että lähes puoli miljoonaa ihmistä on liittynyt siihen mukaan.

Osana kampanjaa Aftonbladet julkaisee mielipidekirjoituksia. Eilen oli 22-vuotiaan stand up -koomikko Soran Ismailin vuoro. Ismailin varsin hysteerinen kirjoitus aloittaa olkiukkoargumentoinnilla, kun hän kuvaa puolueen vastausta Aftonbladetin kampanjaan:

”Tykkäämme samanlaisista.”

Ruotsindemokraattien ideologia siten, kuin Ismail sen kuvaa, edustaa siis fasistista ajattelua. Kirjoituksessaan Ismail vetää esiin sekä natsi-, Ruanda että Balkan-kortin, kun hän väittää Ruotsindemokraattien syyttävän ongelmista tiettyä ryhmää. Lopuksi hän ennustaa:

”Ainoat asiat, joita Ruotsindemokraatit saavat aikaan islamilaisista maista tulevien leimaamisella, ovat lisääntyvä syrjäytyminen ja suuremmat kuilut ihmisryhmien välillä. Ne heijastavat ihmisten ennakkoluuloja ja rakentavat vihaa eri ryhmien välillä, mikä pitkällä tähtäimellä luo lisää väkivaltaa yhteiskuntaan kaikilta suunnilta.”

Ryhmien väliset kuilut ovat jo kasvaneet, ja väkivaltaa esiintyy maahanmuuttajavaltaisissa lähiöissä jatkuvasti. Ruotsindemokraatit eivät ole millään tavalla syyllisiä tähän väkivaltaan, vaikka suvaitsevaisten sylkykupiksi ja yleiseksi syntipukiksi he kelpaavat.

Emme pidä erilaisista mielipiteistä

Aftonbladet edustaa itseään suvaitsevaisina pitävien ihmisten oikeita mielipiteitä. Tällaiset ihmiset eivät tosin suvaitse erilaisia mielipiteitä kovin hyvin. Esimerkiksi Ruotsindemokraattien oikeutta järjestää vaalitilaisuuksia rikotaan systemaattisesti. Puolueen jäseniä uhkaillaan ja pahoinpidellään.

Viime kirjoituksessa viittasin Hjällbossa tapahtuneeseen Ruotsindemokraatteja edustavan poliitikon pahoinpitelyyn. Kyseinen poliitikko oli taustaltaan Syyrian kristitty ja nimeltään Issa Issa. Kaksi ”nuorukaista” heitti kiven hänen ikkunansa läpi ja huusivat hänelle:

”Pirun kristitty, pirun Ruotsindemokraatti, tule alas.”

Kun Issa poistui huoneistostaan, häntä odotti 40-jäseninen 15-20 -vuotiasta nuorista koostuva jengi. Issa pakeni ja yritti soittaa poliisille. Jengi kuitenkin sai hänet kiinni ja puukotti häntä. Häntä hakattiin, potkittiin ja lyötiin pullolla päähän. Pahoinpitelyn seurauksena hän ei voi enää liikuttaa oikeaa kättään.

Pahoinpitelijat saivat haluamansa, sillä Issa ilmoitti jättävänsä politiikan ja Ruotsindemokraatit. Häntä oli ahdisteltu jo vaalipäivänä, kun hän oli jakamassa vaalimainoksia.

Jonkun mielestä voi olla liioittelua syyttää Aftonbladetia ja heidän ”Vi gillar olika” -kampanjaansa Issan pahoinpitelystä. Kuitenkin juuri Aftonbladetin kaltaisten lehtien tekopyhyys ja moralismi innoittavat äärivasemmistolaisia ja muslimeja ”katuparlamentarismiin”. Ruotsindemokraatit ovat vapaata riistaa, koska he ”luovat kuiluja ihmisryhmien välille”. Asiat olisivat vallan mainiosti, jos 5,7 prosenttia ruotsalaisista ei olisi äänestänyt Ruotsindemokraatteja ja ihmiset ymmärtäisivät kannattaa vain oikeita mielipiteitä.

On irvokasta, että lehden sivuilla heilutellaan natsikortteja samaan aikaan, kun vasemmiston ruskeapaidat harjoittavat katuterroria. Ruotsindemokraatit eivät ole vastuussa Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa muutaman viime vuosikymmenen aikana tehdyistä virheistä eikä siitä, että maahanmuuttopolitiikasta ei maassa keskustella muutoin kuin ulkokultaisesti hymistellen.

Todellista turvattomuutta

Ruotsalaisen yhteiskunnan todellinen turvattomuus voi myös johtua siitä, että viranomaisilla ei ole tilanne hallinnassa. Tähän viittaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tukholman Husbyssä tapahtuneet mellakat.

Suuri joukko nuoria oli tehnyt tuhoa Husbyn poliisiasemalla. Tätä ennen nuorukaiset olivat hyökänneet metroasemalle. Kun poliisipartio saapui paikalle, se joutui kivisateeseen. Yksi paikalla olleista poliiseista kertoi Dagens Nyheterille, miten kaksi poliisia joutui 60-päisen nuorisojoukon saartamaksi ja miten toinen veti esiin virka-aseensa ja toinen puolustautui pampulla:

”Meillä ei ollut mahdollisuuksia.”

Poliisi on toki yrittänyt rakentaa siltoja paikallisiin ihmisiin. Nämä yritykset näyttävät valuneen hiekkaan, kuten eräs poliiseista kommentoi:

”Tunteita on vaikea kuvata. Tunnen pettymystä, melkein surua. Olemme tehneet niin paljon töitä kontaktien luomiseksi, mihin oikeasti uskomme. Nyt kuitenkin tuntuu, että meidän on asetettava kyseenalaiseksi oma toimintatapamme. Johtaako se mihinkään vai synnyttääkö se vain turhautuneita poliiseja?”

Poliisit myös vaativat kansalaisyhteiskuntaa ottamaan kantaa ja viheltämään pelin poikki. Näin tuskin tapahtuu, koska ”kansalaisyhteiskunnalla” on liian kiire Ruotsindemokraattien tuomitsemisessa ja mustamaalaamisessa. Se, että naamioidut mellakoitsijat hyökkäävät kymmenen poliisipartion kimppuun, ei aiheuta huolta, vaan valtamedia raportoi edelleen väkivallasta jättämällä olennaisia tosiasioita kertomatta.

Lehdistön asiasta kertovissa jutuissa ei mainittu, mitä kansanryhmää mellakoitsijat edustivat, koska moinen olisi antanut lisää aseita ”ulkomaalaisvihamielisille” tahoille. Läntisessä Tukholmassa sijaitsevassa Husbyssä asuu noin 11 000 ihmistä, joista 82,7 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia.

Esimerkillinen poliitikko

Blokkien välinen kamppailu ja Ruotsindemokraattien pääsy valtiopäiville ovat jättäneet varjoonsa monet muut tapahtumat kuten sen, että somalitaustainen muslimijohtaja valittiin valtiopäiville Maltillisen Kokoomuksen riveistä.

Ruotsin islamilaisen yhdistyksen puheenjohtaja Abdirisak Waberi on laukonut julkisuudessa islamilaisia totuuksia. Hänen näkemyksiään voi luonnehtia islamilaisittain varsin konservatiivisiksi, ja ne ovat ainakin jossain määrin ristiriidassa länsimaisten demokratia- ja ihmisoikeuskäsitysten kanssa.

Hänen käsityksensä miesten ja naisten välisistä suhteista eivät ole mitenkään tavattomia islamilaisesta näkökulmasta, mutta ne tuskin edustavat Maltillisen Kokoomuksen valtavirtaa. Waberi on mm. sanonut, että miehelle on sallittu neljä vaimoa ja että mies voi lyödä vaimoaan, jos tämä on uskoton. Waberin mukaan:

”Mies pystyy rakastamaan neljää vaimoa, mutta en uskoa naiselta löytyvän kykyä rakastaa neljää miestä.”

”Islamin mukaan mies voi mennä naimisiin toisuskoisen naisen kanssa, mutta musliminainen voi mennä naimisiin vain muslimimiehen kanssa.”

Waberin mielestä naiset, jotka eivät noudata islamilaisia pukeutumissääntöjä, luovat levottomuutta yhteiskuntaan. Waberin mielipiteitä kuultiin viime joulukuussa Ruotsin television dokumentissa Slaget om muslimerna (Taistelu muslimeista), jossa käsiteltiin islamistien vaikutusvaltaa Ruotsin muslimijärjestöissä.

Palataan vielä Aftonbladetin vierailevaan kolumnistiin eli 22-vuotiaaseen stand up -koomikkoon. Lienee selvää, että Ismail on sopeutunut Ruotsiin varsin hyvin eikä hänellä luultavasti ole samanlaisia mielipiteitä miehen ja naisen roolista kuin parlamentaarikko Waberilla.

Silti Ismail näkee nimenomaan Ruotsindemokraatit ongelmana eikä esimerkiksi Waberia tai lähiöiden riehuvaa nuorisoa. Tästä syystä Ismailin kaltaiset ns. maltilliset eli kulttuuritaustaltaan muslimit eivät ole ratkaisu ruotsalaisen yhteiskunnan ongelmiin vaan osa ongelmaa. He itse syyllistyvät samaan, josta he syyttävät "muukalaisvihamielisiä". He vierittävät syyn lähiönuorison väkivallasta syyttömien niskoille ja antavat Waberin kaltaisten edustaa muslimeja.

5 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Jälleen kympin arvoinen, täysin oikea ja osuva kuvaus Ruotsin oloista. Kiitos ja kumarrus!

Toivottavasti sinulla on oikein paljon lukijoita, jotka ymmärtävät, miten pohjalla Ruotsi jo on, ja miksi Suomen pitäisi valita oma tie eikä tehdä samoja virheitä kuin täällä on tehty.

En ole koskaan kuullut kenenkään valittavan, että ruotsidemokraatit uhkaisivat heitä jollakin tavoin konkreettisesti. Päinvastaista on tapahtunut jo kauan ja suoranainen väkivalta tuntuu kiihtyvän. Mokutuslässytystä, kauhistelua, pelottelua ja nyyhkyjuttuja sen sijaan on media oksettavan täynnä. Toivottavasti muuten Streisand-efekti toimii niin, että SD saa rutkasti lisää ääniä. Pelkään vain pahoin, että nyt on jo liian myöhäistä.


Liekö Affen ennustus SD-merkin pakko-ompelemisesta vaatteisiin (vrt. Daavidin tähti) ja pakkoliimaaminen ikkunoihin (niin että väkivaltaiset afa-laiset ja muut osuvat oikeisiin ikkunoihin kivillään) kaukana vai lähellä toteutumistaan. Keitä sitten haukutaan natseiksi ja fasisteiksi?

http://affes.wordpress.com/2010/09/25/nu-far-det-val-anda-vara-nog/

Huom. Obs. tuo teksti on siis ironinen, joillakuilla lukijoilla näyttää olleen vaikeuksia pysyä kärryillä.

Kumitonttu kirjoitti...

Ohhoh, jälleen kerran. Nää sun Ruotsi-uutiset ovat erinomaisia. Kiitoksia!

Kuten varmaan arvasit, niin annetaan puheenvuoro Arvo Tuomiselle (Myrskyn mentyä, 1971, s. 134):

Ruotsi on kapitalistinen maa, Wallenbergin tapaiset finanssiyhtymät voivat riistää työväestöä. Kuinka sosiaalidemokraatiti pitävät kapitalistit kurissa? Ensimmäinen ase on tehokas sosiaaliturva. Sen avulla rajoitetaan kapitalistien riistomahdollisuuksia. Toinen ase on veroruuvi. Veroja kiristämällä voidaan ulosmitata kapitalistien riistovoitto. Kolmas ase on ay-liike. Järjestäytyminen on melkein 100%:nen ja ammattijärjestö pystyy koska tahansa pysäyttämään kaikki pyörät. Näiden kolmen aseen avulla Ruotsiin rakennetaan sosialistista ihannevaltiota, mutta se edellyttää sosiaalidemokraattien pystyvän pitämään parlamentissa enemmistön. Sosialismin edellytys on, että sillä on takanaan kansan tahto.

No, nyt siellä on sosialismi mutta ei enää kansan tahtoa tukena. Siksipä siitä pitää vaieta.

Riikka kirjoitti...

Niin, näkyyhän tuota Suomessakin, että vähemmistöihin kohdistuvista loukkauksista ym. syytetään maahanmuuttovastaisia tahoja. Siirtolaisuusinstituutin johtaja I. Söderling kirjoituksessaan jopa uhkaa, että jos maahanmuuttovastaisuus lisääntyy, maahanmuuttajat muuttuvat vihaisemmiksi.

"Mikäli tihutyöt maahanmuuttajia kohtaan jatkuvat tai voimistuvat, merkitsee se asenteiden kovenemista myös maahanmuuttajien keskuudessa."

Jännittävää tietysti, että teksti keskittyy poltettuun buddhalaistemppeliin - ilman ainuttakaan huomautusta siitä tosiseikasta, että pitkin Eurooppaa uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan suoritettujen rikosten tekijöinä ovat usein ihan muut toimijat kuin "maahanmuuttovastaiset tahot".

"Jos pystyimme muutamassa kuukaudessa asuttamaan 400,000 Karjalan evakkoa tai tyhjästä polkaisemaan Nokian kaltaisen megaluokan yrityksen, pystymme myös luomaan rauhallisen monikulttuuriyhteiskunnan. Se on meille pragmaattisille suomalaisille tahtokysymys."

http://www.utuonline.fi/sisalto/artikkeli/miten_valttaa_roihuava_temppeli.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus äärimmäisen vastenmielisestä ilmiöstä.

Kyllästynyt kirjoitti...

Meitä naurattaa (tai no jotain) juuri nyt useiden erittäin kristittyjen tahojen yritys leimata ruotsidemokraatit syyllisiksi esim. Malmön juutalaisten kiusaamiseen, kun asialla ovat olleet muslimit.

http://politisktinkorrekt.info/2010/09/29/blind-och-dov/

Ällistyttävä ajatusvirhe on kristillisestä lehdestä Hemmets vän, Kodin ystävä. Jee jee, nitistetään ruotsidemokraatit niin ongelmat poistuvat. Niinkö?

Facebook-sivuilla näkee usein ihmisten valittavan ruotsidemokraattien "natsismista". Niin kai, jos uskoo sokeasti tiedotusvälineitä tyyppiä Aftonbladet.

En oikein tiedä, miten sellaiset ihmiset saisi lukemaan vaihtoehtoisia tiedotusvälineitä. Tuntuu mahdottomalta.

Aika kummallinen sörsselssöni Ruotsin yhteiskunta nykyään on. Olemme aika naatteja, mutta muutto muualle olisi raskas eikä olisi mitään takeita siitä, että aavan meren tuolla puolen jossain olis parempi olla.