maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Mikkosten maailma

Äänestin itse Mikkosten maailma –tv-ohjelman jatkamisen puolesta. Tein näin siitä huolimatta, että pidän Mikkosten maailmaa vasemmistoliberalistien juonena saattaa konservatiiviset arvot naurunalaisiksi. Mikkosten maailman päähenkilö Timo T.A. Mikkonen on nimittäin tullut tunnetuksi sekä sujuvasanaisena tv-esiintyjänä että itserakkaana besserwisserinä, joka ei jätä käyttämättä hyväkseen tilaisuutta tuoda itseään esille.

Kiirastorstai Mikkosilla

Katsoin Mikkosten maailman edellisen jakson (nähtävillä vielä kolme päivää), jossa Timo T.A. Mikkonen ja hänen puolisonsa Nina Mikkonen toivat esille oman näkemyksensä Kiirastorstaista, imaami Khodr Chehabista ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon johtohenkilöistä.
Kuitenkin kirjoituksessani ”Heikka ja globaali vastuu” käsittelin täsmälleen samoja asioita täsmälleen samoilla argumenteilla kuin Timo T.A. Mikkonen. Itse asiassa epäilin Timo T.A. Mikkosen vierailleen omilla sivuillani ja lainanneen argumenttinsa sieltä.

Olin erittäin vaikuttunut, kun Timo T.A. Mikkonen liikuttui suomalaispapin lausunnosta Talvisota-elokuvan juoksuhaudassa. Olen itsekin ollut liikuttunut, kun olen katsonut televisiosta Suomen kansan kohtalonhetkiä. En silti pidä itseäni erityisen isänmaallisena. Oma kansallismielisyyteni on enemmänkin suomalaisuuden epädramatisoinnin vastustamista. Miksi pitää rikkoa sellainen, joka todistetusti toimii?

Lisäksi pidän Timo T.A. Mikkosen käsityksiä Suomen evankelisluterilaisen kirkon johtohenkilöistä pääsääntöisesti oikeina. Kirkon johtohenkilöillä on liian suuri tarve mielistellä valtaideologiaa eli modernia vasemmistoliberalismia ja liian vähän intoa puolustaa kristinuskon perusarvoja. Mikkosten maailma päättyy kiirastorstain ateriaan, jossa paikallinen pappi osoittaa, että perusarvot ovat edelleen kunniassa.

Mikkosten maailma todennäköisesti herättää enemmän vastalauseita kuin aitoa innostusta. Tämä on sarjaa julkaisevan Neloskanavan kannalta yhdentekevää. Kuitenkin Mikkosten maailmaa myös kannatetaan ja ne, joiden mielestä moderni vihervasemmistolainen käsitys oikeasta elämästä ei ole oikea, pitävät Mikkosista ja haluavat nähdä oman ajatusmaailmansa edustajan esiintyvän ilman häpeää omasta itsestään.

Mikkonen on pelkkä pelle

Monille Timo T.A. Mikkonen on kävelevä vitsi ja pelkkä pelle. Heidän mielestään Timo T.A.:n yletön isänmaallisuus on lähinnä koomista ja hänen country-musiikki-innostuksensä huono vitsi. Omasta näkökulmastani Timo T.A. on ihminen kaikkine puutteineen ja lisäksi pidän hänen innostustaan J.F.K.:n murhaan liittyvissä salaliittoteorioissa perusteiltaan virheellisenä.

Jos Timo T.A. onnistuu kääntämään pilkan voitoksi ja edistämään perinteisiä perhearvoja, nostan hänelle hattua ja kannatan hänen jatkamistaan tositv-sarjan tähtenä. Jos hän taas antaa periksi toimittajan ammattikuvaan olennaisesti kuuluvalle narsismille ja pitää itseään hänen edustamiaan arvoja tärkeämpänä, toivotan hänelle tervemenoa journalismin hautausmaalle. Et koskaan ollut se, jota me konservatiivit halusimme.

5 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Monille Timo T.A. Mikkonen on kävelevä vitsi ja pelkkä pelle. Heidän mielestään Timo T.A.:n yletön isänmaallisuus on lähinnä koomista ja hänen country-musiikki-innostuksensä huono vitsi. Omasta näkökulmastani Timo T.A. on ihminen kaikkine puutteineen ja lisäksi pidän hänen innostustaan J.F.K.:n murhaan liittyvissä salaliittoteorioissa perusteiltaan virheellisenä.

Pitkälti sama. Stetsoni ja väitteet Kennedyn salamurhasta ärsyttävät eniten. Myös Mikkosen innostus hornuloihin häiritsee:

http://www.youtube.com/watch?v=owWwksdstCc

:)

Mahdoton aina sanoa, kuinka paljon noilla on julkista roolin vetoa.

Vasarahammer kirjoitti...

"Mahdoton aina sanoa, kuinka paljon noilla on julkista roolin vetoa."

Kaipa se media-alalla kuuluu työnkuvaan esittää koko ajan jotakin. Ei ole välíä, mistä puhutaan, kunhan puhutaan.

Ajatusrikolliseksi leimattu Seppo Lehto sinunkin asiallasi kirjoitti...

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen ja koiramaisen palvelijansa mika illmanin tavoitteena Iranin tapainen pienten tyttöjen kivittäjä- ja hirttäjävaltio Iran, Afganistan tmv:a totalitaristinen valtio missä toisinajattelijat ja ns. vallanpitäjien koodien rikkojat telotaan tai teilataan julkisesti stalinistisesti erilaisin näytösoikeudenkäyntien kautta

Totuus apulaisvaltakunnansyyttäjä jorma kalske ja koiransa valtionsyyttäjä mika illman tahojen toiminnasta kansakuntamme syyttäjinä on karun totalitaristinen ja islamin ihmisoikeusrikoksia tuottaville arvoille alisteinen maailmankuva

NKVD- ja KGB-perinnöksi olemme saaneet "neuvostovastainen" uhkapykälän vartijoiden sijaan Jorma Kalske ja mika illman Ryssä- ja neekerikoirat leikkimään yhteisen oikeushyvän puolustajia. Tosiasiallisena tarkoituksenaan on ollut ja lienee jatkossakin suomalaisten perusoikeuksien ja ilmaisu- ja sananvapauden romuttaminen P-Korean ja Valko-Venäjän tasolle, missä vähintään tulee pamppua, leiritystä tai niskalaukaus.

Oikeusmurhakoneistonsa uhreina osin tunnettuja ja osin julkisuudelta vaiettuja illmanismin uhreja ovat Seppo Lehto, Mikko Ellilä, Jussi Halla-aho ... ja kenties jatkossa sinä tai joku tuttusi?Paluu alkuun

http://nkvd-heritage-in-finland.blogspot.com/

Tapio Tuuri kirjoitti...

Katselin tänään tai siis oikeastaan eilen ensimmäisen kerran pienen pätkän Mikkosten ohjelmaa. Siinä he muistaakseni olivat sitä mieltä, että Pentti Linkola on terroristi tai ainakin kannattaa terrorismia.

Minusta se vaikutti aika kesyltä mielipiteeltä, sillä saahan Linkolaa arvostella. Ei siitä ainakaan valtakunnansyyttäjänvirasto kimppuun käy.

Sitten rupesin ajattelemaan, että tietysti suomalaisen ns. älymystön mielestä Linkolan arvosteleminen on erittäin tyhmää ja milteipä kunnianloukkaus.

Vasarahammer kirjoitti...

En ole vielä katsonut viimeisintä Mikkosten maailmaa. Kiirastorstain jaksossa he mielestäni esittivät illmanistisesti katsottuna jopa rasistisia mielipiteitä.

He mm. väittivät, että maahanmuuttajien pitää sopeutua eikä kantasuomalaisten. Minusta tämä on selvää "rasismia".