torstaina, helmikuuta 12, 2009

Turha matka(ko)?

Hollantilainen kansanedustaja Geert Wilders päätti uhmata Britannian hallituksen maahantulokieltoa ja nousi Lontooseen lähtevään koneeseen, vaikka aluksi liikkui huhuja, että British Midland –lentoyhtiö estäisi Wildersiä astumasta koneeseen.

Perillä Heathrowin lentokentällä Wildersiä oli vastassa median lisäksi siviilipukuiset poliisit, jotka saattoivat miehen takaisin transit-halliin odottamaan seuraavaa lentoa takaisin Amsterdamiin. Näin Britannian ylähuoneen jäsenet saivat katsoa Fitna-elokuvan ilman elokuvan tekijän läsnäoloa.

Britannia polvillaan islamin edessä

Melanie Phillips kirjoitti Spectator-lehden sivuilla, että ”Britannia antautuu terrorille”. Kyseisen jutun kommenttiosastolla Winston Smith –nimimerkki kirjoittaa:

"Geertiä ei päästetty sisään muutamasta syystä:"

"1) Poliisi tietää, että Britanniassa on tuhansia terroristisoluja. Jos ne päättäisivät toimia heti, maa pysähtyisi… Kenen luulet huolehtivan muslimeista, kun he lähtevät marssimaan Tappakaa vääräuskoiset –kyltit kädessään pitkin Britannian kaupunkeja?
Poliisi juoksi kilometrejä pakoon muutama viikko sitten, kun he menettivät väkijoukon hallinnan Palestiinan puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa. Ja missä armeijamme on? No, heidät on sopivasti siirretty pois Irakiin ja Afganistaniin taistelemaan sodissa, joita ei voi voittaa…”

"2) Oletko koskaan kuullut sharia-rahoituksesta? Britannian islamilainen rahoitussektori on suurempi kuin Pakistanin. Tämä tarkoittaa, että hallitus nuolee islamin takapuolta, jotta se ei menettäisi islamilaisen rahoitustoiminnan tuottamia rahoja..."

Luonnollisesti Britannia on yksi finanssikriisistä pahiten kärsineitä maita. Finanssisektori eli entinen talouden kivijalka on täysin kuralla ja punnan arvo on pudonnut alimmalle tasolle vuosiin. Hallitsematon maahanmuutto on kurjistanut julkisia palveluita kuten kouluja ja sairaaloita. Joukoittain perusbrittejä muuttaa maasta etupäässä Kanadaan ja Australiaan, koska he eivät kestä kalliita asuntoja, korkeita veroja ja surkeita julkisia palveluita. Maastamuuttoviisumien hakijamäärä on nykyisin noin 4000 viikossa ja lähtijät edustavat enimmäkseen 20-40 –vuotiaita työikäisiä ihmisiä.

Britannian kalifi

Britanniaa hallitsevan Työväenpuolueen kannatus on myös pudonnut alimmalle tasolle vuosikymmeniin. Jotta Työväenpuolue edes voisi haaveilla valtansa säilyttämisestä, se tarvitsee Pohjois-Englannin muslimiäänestäjiä. Edellisessä jutussa mainitsemani muslimipääri Lordi Ahmed pystyy takaamaan pakistanilaisperäisten muslimien äänet, jos hallitus toimii Ahmedin haluamalla tavalla.

Kun Lordi Ahmed kuuli Wildersin vierailusta, hän uhkasi tuoda 10 000 mielenosoittajaa kadulle estämään Wildersin sisäänpääsyn parlamenttiin. Tämän väitteen Ahmed on myöhemmin kiistänyt. Vähän myöhemmin hän kuitenkin kerskaili Fitna-esityksen peruuttamisella pakistanilaislehdistössä ja kutsui sitä ”suureksi voitoksi muslimiyhteisölle”.

Rotherhamin lordi Ahmed on esiintynyt otsikoissa myös muista syistä. Joulupäivänä vuonna 2007 Ahmed ajoi Jaguar X Type –henkilöautollaan toisen auton perään moottoritiellä Rotherhamin lähistöllä. Poliisitutkimuksissa kävi ilmi, että Ahmed oli näpytellyt tekstiviestiä matkapuhelimellaan ennen kolarin tapahtumahetkeä. Kolari johti 28-vuotiaan slovakialaisen Martyn Gombarin kuolemaan, josta Ahmedia ei kuitenkaan syytetä, vaan hän saa syytteen ainoastaan liikenteen vaarantamisesta. Koska Lordi Ahmed on hallitukselle tärkeä henkilö, hän selvinnee oikeudessa näpäytyksellä eikä todennäköisesti menetä aatelisarvoaan tai paikkaansa ylähuoneessa.

Britannian häpeä

Ei ole kovin tavallista, että toisen EU-maan kansanedustaja ei pääse vierailemaan toisessa EU-maassa, jos tämän maan parlamentin jäsen on kutsunut hänet vierailulle. Vaikka Wildersin matkaa voi pitää julkisuustemppuna, se osoitti, että hänen puheensa islamisaatiosta eivät ole tuulesta temmattuja. Britannian hallitus ainakin todisti pelkäävänsä omaa muslimivähemmistöään niin paljon, että se eväsi maahanpääsyn toisen EU-maan kansanedustajalta. Luulen, että tämä järkytti myös Wildersiin kielteisesti suhtautuvia hollantilaisia.

Tanskan suurin sanomalehti Jyllands Posten kirjoitti artikkelissaan ”Häpeän päivä”:

”Iso-Britannia teki hollantilaispoliitikko Geert Wildersin käännyttämisellä uuden pohjanoteerauksen länsimaisten demokratioiden polvistumisessa niiden voimien edessä, jotka uskonnon nimissä korvaavat sanalliset argumentit väkivallalla, vandalismilla ja uhkailulla.”

Geert Wilders itse kutsui Britannian pääministeri Gordon Brownia Euroopan suurimmaksi pelkuriksi. Katsotaan vielä, mitä Helsingin Sanomat kirjoittaa asiasta:

”Äärioikeistolainen hollantilaispoliitikko ei päässyt Britanniaan

...Britannian viranomaiset olivat jo alkuviikosta ilmoittaneet, ettei Wildersin saapuminen saarivaltakuntaan ole toivottavaa. Heidän mukaansa Wilders on uhka yleiselle turvallisuudelle.”

Artikkelissa ei tietystikään kerrota, miksi Wildersin pääsy maahan oikeasti kiellettiin, vaan syy vieritetään ”äärioikeistolaisen” Wildersin harteille. Tämä on valitettavan tyypillistä Helsingin Sanomille ja suomalaismedialle laajemminkin. Ehkä Jyllands Postenia pitäisi alkaa julkaista suomeksi.

Fitna lopulta esitettiin Britannian ylähuoneessa. Vielä loppuun ote lukijan kommentista Melanie Phillipsin artikkeliin:

”Olen Britannian juutalainen, joka on elänyt ja työskennellyt 35 vuotta Hollannissa. Herra Wilders saa paljon tukea ei-muslimeilta, koska hän uskaltaa kertoa totuuden Euroopan islamisoitumisesta ja siihen liittyvästä tribalismista ja yhtä törkeästä rikollisuudesta ja suvaitsemattomuudesta… Tuskin pystyn edes kertomaan, kuinka monta kertaa islamistikiihkoilija on uhkaillut minua, sylkenyt päälleni tai hyökännyt kimppuuni Amsterdamissa keskellä kirkasta päivää. Hollannin poliisi ei uskalla puuttua asiaan eivätkä tekijät ole koskaan joutuneet syytetyiksi.”

15 kommenttia:

Kristella kirjoitti...

Labourin politiikka on onnistunut tuhoamaan Iso-Britannian, surkeaa on nähdä Iso-Britannian nykyinen alennustila. Sieltä tulee mitä karmeimpia uutisia joka päivä ja Lontoon kaduilla rehottaa väkivalta ja puukotukset ovat jokapäiväisiä. Kuvaavaa on kuinka takaportin kautta pääministeriksi päässyt Gordon Brown (Staliniksikin kutsuttu) ei suostu luopumaan vallasta ja järjestämään vaaleja. Niin ahnetta ja oman maan edusta piittaamatonta on ollut sosialistien politiikka, nyt ja aina ja joka paikassa.

Tätä minäkin pelkään, että muslimeja haalitaan Suomeen vain siksi, että heistä saadaan kiva reservi äänestäjiä Suomen vasemmistolle. Vasemmiston/vihreiden laaja yhteistoiminta muslimien kanssa viittaa siihen.

IDA kirjoitti...

Jyllands Postenin suomentaminen toisi maahan yhden laatulehden. Aika valitettavaa suomalaisten sanomalehtien kannalta ajateltuna.

Mielipidelehti Helsingin Sanomille hollantilaista äärioikeistoa edustavat esimerkiksi Ayaan Hirsi Ali, edemennyt Pim Fortyim jne...Vaikea ymmärtää miten kukaan, joka ei jaa mielipidelehti Helsingin Sanomien agendaa viitsisi olla siellä töissä.

IDA kirjoitti...

Spammataan ( Destroy ) saman tien se, että brittien mokupolitiikka ei ole pelkästään Labourin syytä ja harhaluulo siitä, että konservatiiveja äänestämällä tulisi muutos on jo kadonnut. Reaalitodellisuudessa konservatiivit ( siis brittien puolue ) vain kiihdyttivät maahanmuuttoa.

Vasarahammer kirjoitti...

Konservatiivit eivät lausuneet asiasta lainkaan kommenttia. Poliittistaktisesti se voi olla viisasta, mutta ei anna hyvää kuvaa nykyisistä brittikonservatiiveista. Myöskään konservatiivisissa blogeissa asiaa ei juuri mainittu.

Vasarahammer kirjoitti...

Jos haluaa nähdä yhden brittikonservatiivin mielipiteen, tässä on yksi.

Iain Dale on lisäksi West Hamin kannattaja.

Hän ei tosin ole nähnyt Fitnaa lainkaan ja tuo blogipostauskin on aika laimea.

brahestan kirjoitti...

Maksaakohan Britit rikoksistaan ihmiskuntaa vastaan nyt sitten vaikkapa Tasmanialaisten kansanmurhista? "löytöretkeilijäthän" luokittelivat tasmanialaiset jonnekin eläinten ja ihmisten välimaastoon 1800-luvulla. Tästä voi lukea vaikkapa "myytti apinaihmisistä" kirjasta.

Melenie Phillipsin Londonistan valaisee aika hyvin sitä mikä on Britannian tila tällä hetkellä, ja se ei ole hyvä. Liiallinen monikulttuurisuuden suosiminen kostautuu.
"Islam: What the West needs to know" dokumentin alussa on Tony Blairin puheen pätkä ja kyllä Tony on väärässä terrorismin suhteen, kyllä tämän päivän terroristit ovat islamilaisia terroristeja, eikä vain terroristeja, jotka käyttävät "hienoa"(?) uskontoa hyväkseen.

brahestan kirjoitti...

Niin täytyy kommentoida vielä, ettei Jussi Halla-aho tai Timo Soini, eikä edes Olavi Mäenpää ole Suomen Geert Wilders tai Pim Fortuyn. Uskoisin, että sellainen vaiennettaisiin kuoliaaksi Suomessa. Hollanti on vielä "sanavapaampi" kuin Suomi, mikä on todisteena vaikkapa Susan Ruususen tuomiosta siitä "Pääministerin morsian" kirjasta (mikä on varmasti aivan turha kirja.)

Vasarahammer kirjoitti...

Tilanne Suomessa ei ole kovin paha Hollantiin verrattuna. Siksi mitään syytä vertailuihin ei ole.

Tosin Halla-ahon demonisointi mediassa (ja trollien aggressiivisuus vieraskirjassa) ennakoivat, että tilanne voi muuttua. En tietysti toivo sen kärjistymistä poliittiseksi väkivallaksi.

Kristella kirjoitti...

"Spammataan ( Destroy ) saman tien se, että brittien mokupolitiikka ei ole pelkästään Labourin syytä ja harhaluulo siitä, että konservatiiveja äänestämällä tulisi muutos on jo kadonnut."

Samahan on tapahtunut Suomessakin, niin kutsutulta oikeistolta ei paljon maahanmuuttokriittisiä kommentteja heru (vaikea edes täsmällisesti tietää mitä he ovat mieltä) Kokoomusnuoret sentään vastustivat Astrid Thorsin lakiehdotusta, mutta muuten vaikutelmaksi on jäänyt että Kokoomukselle sopii oikein hyvin se että työperäisen maahanmuuton verukkeella tänne tuotetaan paljon sellaisia maahanmuuttajia, jotka ei koskaan työllisty. Ilmeisesti rasistiksi leimautumisen pelko on niin suuri, että se saa oikeistonkin säikkymään ja olemaan ottamatta kantaa siihen mikä on oikeasti järkevää maahanmuuttopolitiikkaa ja mikä ei (millä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa), tai sitten he oikeasti kuvittelevat, että suuri määrä sellaisia maahanmuuttajia, jotka ei koskaan työllisty, voisi jotenkin hyödyttää Suomea.

Mutta kyllä Iso-Britannian tämän hetkiseen alennustilaan on suurelta osin syynä se, että sosialistit on saanut pitää valtaa niin kauan ja alennustila ei ole vain maahanmuuttopolitiikan syytä vaan sosialistien politiikka arvottomuudessaan ylipäätään on niin tuhoavaa. Olen seurannut Daily Mailin kommentointia jo jonkin aikaa ja niistä voi päätellä mikä turhautunut raivo New Labouria Iso-Britanniassa tällä hetkellä vallitsee ja joka näkyy kannatuslukemissakin. Työväenpuolueen kannatus on alhaisin mitä koskaan on ollut ja silti vain Gordon Brown panttaa uusien vaalien järjestämistä ja pitää vallastaan kiinni kynsin ja hampain.

Ylähuone kuitenkin koostuu suurelta osin juuri konservatiiveista ja he juuri kutsuivat Geert Wildersin näyttämään videonsa kun sosialistit Gordon Brown ja Jacqui Smith estivät Geert Wildersin maahantulon ja tuntuihan Geert Wilderskin aika kovin äänenpainoin Gordon Brownia haukkuvan.

Tällaisen kommentin löysin täältä:

http://conservativehome.blogs.com/torydiary/2009/02/tories-choose-s.html

Konservatiivit eivät aikoneet ensin sanoa asiasta mitään, mutta konservatiivien Chris Gayling antoi aika paljonpuhuvan kommentin. Pieni epäsuhta on siinä, että Hizbollahin puhemies päästetään maahan, kun Geert Wildersiä ei päästetä, mikä kertoo aika paljon Iso-Britannian tämänhetkisestä poliitiikasta.

3.45pm: Chris Grayling told me earlier that the party would NOT be issuing a statement on this issue but forty minutes ago this statement was released from his office:

“We have consistently called on the Government to tackle extremists. If Geert Wilders has expressed views that represent a threat to public security, then we support the ban. But people like Ibrahim Moussawi, a spokesman for the terrorist organisation Hizbollah, have not been banned. The Government must apply the criteria governing entry into the UK consistently.”

Vasarahammer kirjoitti...

Lordi Ahmed itse on kutsunut ruotsalaisen antisemiitti Israel Shamirin vieraaksi ylähuoneeseen esittelemään kirjaansa. Shamir mm. uskoo Siionin viisaiden aikakirjojen aitouteen. Myös epäilty Al-Qaeda -terroristi on tutustunut Lordi Ahmedin vieraana parlamentin toimintaan.

Lontoon ex-pormestari Puna-Ken Livingstone kutsui Yusuf Al-Qaradawin kylään. Qaradawi on mm. sanonut, että israelilaissiviilit (mm. naiset ja lapset) ovat hyväksyttäviä kohteita itsemurhapommituksille.

Briteillä ei myöskään ollut ongelmia päästää maahan Hizbollahin Al-Manar tv-kanavan johtajaa.

brahestan kirjoitti...

Suomea ja Hollantia ei todellakaan voida verrata toisiinsa, poliittisesti tai edes islamisoitumisen kanssa.
Suomi on sellainen kummajainen, jossa vasemmistolaisuus vaikuttaa vahvasti.
Kyllähän tämä Halla-ahon käsittely mediassa on ollut liiankin läpinäkyvää. Tulisi edes joskus sellainen keskusteluohjelma, jossa oikeasti keskusteltaisiin. Pressiklubin asetelmakin oli jo sitä luokkaan, ettei siitä mitään fiksua voi syntyä. Ensinnäkin jo pelkästään idea siitä, että Stiller on siellä vetäjänä osoittaa sen, että kaikki asiallisuus on jo kuollut heti kättelyssä. Sitten vielä soppaa sekoittaa Leif "entinen stalinisti" Salmen.

IDA kirjoitti...

Konservatiivit eivät lausuneet asiasta lainkaan kommenttia. Poliittistaktisesti se voi olla viisasta, mutta ei anna hyvää kuvaa nykyisistä brittikonservatiiveista. Myöskään konservatiivisissa blogeissa asiaa ei juuri mainittu.

Siis Thatcherin vaalivoitto perustui nimenomaan siihen, että rajat kiinni. Thatceher veti välistä.

Kristella kirjoitti...

Myös Lionheart kirjoittaa tänään Geert Wildersistä ja on julkaissut Wildersin puheen, jota Wilders ei saanut pitää ylähuoneessa:

http://lionheartuk.blogspot.com/2009

Joitakin otteita:

Today, I come before you to warn of another great threat. It is called Islam. It poses as a religion, but its goals are very worldly: world domination, holy war, sharia law, the end of the separation of church and state, the end of democracy. It is not a religion, it is a political ideology. It demands you respect, but has no respect for you.

There might be moderate Muslims, but there is no moderate Islam. Islam will never change, because it is build on two rocks that are forever, two fundamental beliefs that will never change, and will never go away.

Islam means submission, so there cannot be any mistake about it’s goal. That’s a given. The question is whether the British people, with its glorious past, is longing for that submission.

We see Islam taking off in the West at an incredible speed. The United Kingdom has seen a rapid growth of the number of Muslims. Over the last ten years, the Muslim population has grown ten times as fast as the rest of society. This has put an enormous pressure on society. Thanks to British politicians who have forgotten about Winston Churchill, the English now have taken the path of least resistance. They give up. They give in.

Lionheart on myös joutunut syytteeseen blogistaan, hän on yksi niitä, joka on jo pitkään kritisoinut islamia ja taistellut maansa puolesta islamisoitumista vastaan. Monellakin tapaa hmetyttää mikä ihme perustbriteissä on, kun he ovat sallineet tämän kaiken ja mieluummin muuttavat vaikka ulkomaille kuin ryhtyvät taistelemaan maansa puolesta tai mitä siitä on jäljellä vai ovatko he vain alistuneet kohtaloonsa? Käy sääliksi näitä perusbrittejä tosin sama kohta taitaa olla muillakin mailla edesssä. Eurooppalaiset alkavat pikkuhiljaa tosin herätä, mutta kun heidän ei anneta herätä, kun on tämä vastavoima tai mikä lie globaali eliitti Euroopan sisällä, jolle Euroopan islamisoituminen jostain syystä sopii paremmin kuin hyvin pyrkii kaikin mahdollisin keinoin vaientamaan keskustelun ja kritiikin. Enkä usko, että kyse on mistään sinisilmäisestä typeryydestä vaan pikemminkin ihan systemaattisesta toiminnasta.

Mitä ihmettä ovat nämä viidennet kolonnat joka maassa jotka pyrkivät tuhoamaan maan sisältäpäin, niin Iso-Britanniassa, Ruotsissa tai Suomessakin ja miksi he toimivat omaa maataan ja omaa kansaansa vastaan näin tuhoavasti.

Kristella kirjoitti...

Itse asiassa Geert Wildersin puhe on käsittämättömän hieno ja jokseenkin järkyttävää, että hänen ei annettu pitää sitä.

Geert Wilders on näitä, jotka näkevät minkä ammottavan kuilun reunalla Eurooppa seisoo ja yrittää varoittaa siitä, mutta mitä hänelle tehdään, jotkut tahot katsovat parhaaksi vaientaa hänet.

Ladies and gentlemen, the dearest of our many freedoms is under attack. In Europe, freedom of speech is no longer a given. What we once considered a natural component of our existence is now something we again have to fight for. That is what is at stake. Whether or not I end up in jail is not the most pressing issue. The question is: Will free speech be put behind bars?

We have to defend freedom of speech.

For the generation of my parents the word ‘London’ is synonymous with hope and freedom. When my country was occupied by the national-socialists the BBC offered a daily glimpse of hope, in the darkness of Nazi tyranny. Millions of my country men listened to it, illegally. The words ‘This Is London’ were a symbol for a better world coming soon. If only the British and Canadian and American soldiers were here.

What will be transmitted forty years from now? Will it still be ‘This Is London’? Or will it be ‘this is Londonistan’? Will it bring us hope, or will it signal the values of Mecca and Medina? Will Britain offer submission or perseverance? Freedom or slavery?

Jukka kirjoitti...

Ihmettelen edelleen tuota matkustuskieltoa.

Miten EU:ssa voidaan mennä tuollaiseen.