tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Tragedia

Kauhajoen tapahtumiin reagoidaan monella tapaa. Paras ja hienotunteisin tapa löytyy täältä. Kunnallisvaaliehdokas Santeri Kyröhongan kirjoituksessa on vain kynttilänkuva otsikon Kauhajoki alla. Tarkoituksenani ei ole kehottaa äänestämään kyseistä ehdokasta, mutta hänen viestistään näkee, että Santerilla on sydän oikealla paikalla.

Kovin monella on tarve keksiä syitä tapahtuneelle tai myydä sen avulla lehtiä ja mainosaikaa. Tragediaa myös käytetään keppihevosena poliittisten tavoitteiden ajamiseen. Vain harva muistaa tragedian uhreja ja heidän omaisiaan. Heidän suruaan julkisuusmylly ja asian jatkuva vatvominen julkisuudessa tuskin helpottaa.

Jokelan tapauksen yhteydessä toimittajien aggressiivinen käyttäytyminen ei jäänyt huomiotta. Toisaalta toimittajat tekevät työtään uteliaan ja traagisilla tapahtumilla mässäilevän suuren yleisön uutisnälän tyydyttämiseksi. Ehkä meidän pitäisi antaa kauhajokelaisten surra rauhassa ja jättää tapauksella ja sen syillä mestarointi ainakin hetkeksi vähemmälle. Iltapäivälehdenkin voi jättää ostamatta.

Ei kommentteja: