sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

Miksi islamisoituminen etenee?

On täysin mahdotonta nimetä yhtä ainoaa syytä Euroopan islamisoitumiselle. Kun tarkastellaan äskettäistä Pro Köln- järjestön järjestämää mielenosoitusta, nähdään tekijöitä, jotka tekevät islamisoitumisen vastustamisesta vaikean ja lähes mahdottoman tehtävän.

Faktoja Kölnistä

Köln on yksi vanhimmista saksalaisista kaupungeista. Roomalaiset perustivat sen vuonna 38 eKr ja se sai roomalaisen kaupungin aseman vuonna 50 jKr. Köln tunnetaan kölninvesien lisäksi goottilaisesta katedraalistaan, jonka tornit ulottuvat 157 metrin korkeuteen. Kölnin katedraali oli maailman korkein rakennus aina vuoteen 1884 saakka. Nykyisin Köln on noin miljoonalla asukkaallaan Saksan neljänneksi suurin kaupunki Berliinin, Hampurin ja Münchenin jälkeen.

Kuten monissa muissakin saksalaiskaupungeissa myös Kölnissä maahanmuuttajaväestön osuus on viime vuosina kasvanut. Kölnin väestöstä 17,2 prosenttia on ei-saksalaisia, joista suurimman ryhmän muodostavat turkkilaiset 6,3 prosentin väestöosuudellaan (2006). Syyskuussa 2007 Kölnissä asui noin 120 000 muslimia, joista suurin osa oli turkkilaisperäisiä.

Megamoskeija

Elokuun lopussa Kölnin kaupunginvaltuusto hyväksyi suuren moskeijan rakentamisen Ehrenfeldin kaupunginosaan. Moskeijaan mahtuu 2000 muslimia ja sen kaksi minareettia kohoaa 55 metrin korkeuteen. Kaikki Kölnin asukkaat eivät kuitenkaan suhtaudu moskeijan rakentamiseen myötämielisesti. Kölnissä toimii Pro Köln –niminen poliittinen liike, jolla on viisi paikkaa kaupunginvaltuustossa ja joka vastustaa aktiivisesti moskeijan rakentamista.

Linkitetystä International Herald Tribunen artikkelista käy hyvin ilmi, miksi moskeijan rakentamisen vastustaminen on Saksassa vaikeaa. Moskeijan rakentamisesta vastaa Turkin valtioon läheisesti yhteydessä oleva Ditib-järjestö, jonka puheenjohtaja Bekir Alboga toteaa: ”Kun ottaa huomioon Saksan synkän historian, saksalaisten poliitikkojen pitäisi varoa sanojaan.” Eli natsikorttia vilauttamalla vastustajat saadaan hiljenemään. Jostain syystä Ottomaanien Turkissa toteutettu armenialaisten kansanmurha ei saa vastaavaa reaktiota aikaiseksi.

Islamisoitumisen vastustamisen esteet

Pro Köln on leimattu äärioikeistolaiseksi liikkeeksi, koska liike näkee moskeijan rakentamisen oireena Euroopan islamisoitumisesta. Liike järjesti tänä viikonloppuna (19. – 21.9.) islamisoitumisen vastaisen kongressin, johon se kutsui vieraiksi Ranskan Front Nationalen johtajan Jean Marie Le Penin, Itävallan FPÖ:n Heinz-Christian Strachen ja belgialaisen Vlaams Belangin Filip Dewinterin. Koska Pro Köln on äärioikeistolainen liike tai ainakin sellaiseksi leimattu valtamediassa, tavallisen ihmisen on vaikea vastustaa islamisoitumista, vaikka hän suhtautuisikin moskeijan rakentamiseen kielteisesti.

Helsingin Sanomat penaali Ilkka Ahtiaisen avustuksella valistaa suomalaisia uutisella siitä, miten Pro Köln –liikkeen järjestämä mielenosoitus ”lässähti” ihan vain itsestään. Todellisuudessa äärivasemmistolaiset huligaanit estivät mielenilmauksen Kölnin Heumarkt-aukiolla. Vasemmistolaisaktivistit häiritsivät mielenosoittajien matkaa aukiolle ja estivät vierailijoiden saapumisen tilaisuuteen viranomaisten hiljaisella suostumuksella. Konkreettinen väkivallan uhka itsensä ”antifasisteiksi” nimittäneiden vasemmistohuligaanien taholta tekee islamisoitumisen vastustamisesta fyysisesti vaarallista.

Jos uskaltaudut sanomaan avoimesti sen, mitä ajattelet, sinut leimataan natsiksi, äärioikeistolaiseksi ja sinun inhimillisyytesi asetetaan kyseenalaiseksi. Et enää pysty tilaamaan taksia, kokoontumaan rauhassa samanhenkisten kanssa tai varaamaan hotellihuonetta. Olet muuttunut epähenkilöksi.

Samaan aikaan antifasistien hulinoinnin kanssa oikein ajattelevat ihmiset pormestari Fritz Schramman johdolla lauloivat la-la-la ja totesivat, että mitään ongelmaa ei ole olemassakaan. Kansalaisten huoli on pelkkää rasismia ja ksenofobiaa eikä siitä tarvitse välittää. Pormestari edustaa kristillisdemokraatteja, jotka valtuustossa vastustivat megamoskeijan rakentamista. Pormestari tarvitsee kuitenkin uudelleenvalintansa tueksi myös turkkilaisten äänet, joten hänen on tästä syystä vastustettava ”oikeistopopulismia”. Kristillisdemokraatit edustavat Saksassa ”oikeistoa”, joten saksalaisille jää vain ”äärioikeisto”, jos he haluavat vaaleissa antaa äänensä islamisoitumista vastustavalle politiikalle.

Johtopäätös

Islamisoitumisen vastustaminen on vaikeaa edellä kuvatuista syistä:

1. Sinut leimataan natsiksi.
2. Sinä et kehtaa olla samaa mieltä ”äärioikeistolaisten” kanssa.
3. Vastustus on fyysisesti vaarallista valtion hiljaisella suostumuksella toimivien vasemmistohuligaanien takia.
4. Vastustaminen on populismia ja siksi pahaa. Kannattamalla muutut hyväksi ihmiseksi.
5. Ylikansalliset järjestöt kertovat, että ajatuksesi ovat vääriä.


Me elämme kuitenkin yhdentyneessä Euroopassa, jossa moraalia ei vartioi katolinen kirkko vaan Euroopan Neuvosto, jonka parlamentaarinen komitea on laatinut asiaa koskevan päätöslauselman 1605. Tästä dokumentista esitän muutamia kohtia:

”Parlamentaarinen komitea varoittaa sekoittamasta islamia uskontona ja islamilaista fundamentalismia ideologiana. Islam on Euroopan toiseksi suurin uskonto ja eurooppalaisten yhteiskuntien olennainen osa.”

Kyseinen komitea tietysti unohtaa sen ikävän tosiasian, että islamissa uskonto ja politiikka ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa. Komitea luulee, että islam muuttuu tavalliseksi uskonnoksi kieltämällä tosiasiat.

Viides kohta sisältää kokonaisuudessaan sisäisesti ristiriitaisia asioita. Toisaalta siinä puhutaan kauniisti sanan- ja uskonnonvapaudesta mutta lopussa todetaan:

”Euroopan Neuvoston jäsenmaiden tulisi edelleen olla valppaina taistelussaan islamofobiaa vastaan.”

Pro Kölnin toimintaan liittyen Euroopan Neuvoston parlamentaarinen komitea toteaa, että jäsenmaiden tulisi


”pyrkiä poistamaan tarpeettomat lailliset tai hallinnolliset esteet, jotta islamin harjoittamiseen voitaisiin rakentaa riittävä määrä paikkoja.”

Lisäksi Euroopan historiallista vihollista islamia ei saa enää pitää vihollisena, vaan jäsenmaiden tulee

”varmistaa, että koulukirjat eivät kuvaa islamia vihamielisenä tai uhkaavana uskontona.”

Koulukirjojen on siis valehdeltava oppilaille. Valitettavasti totuus löytyy islamin omista pyhistä kirjoituksista ja profeetta Muhammadin esimerkistä. Tämä totuus on siis Euroopan Neuvoston päätöksellä kielletty.

Islamilla on maine naisvihamielisenä uskontona. Tästä syystä Euroopan Neuvoston parlamentaarinen komitea käskee jäsenmaita

”tukemaan toimintoja, joiden tarkoituksena on parantaa musliminaisten asemaa ja roolia Euroopassa ja poistamaan stereotypiat, jotka rajoittavat heidät alistettuihin ja passiivisiin rooleihin, esimerkiksi kouluopetuksen ja tietoisuutta lisäävien mediakampanjojen avulla.”

Islamin opetuksissa naiselle on määritetty tietty rooli, joka on alistettu ja passiivinen sen perusteella, mitä Allah sanoi Koraanissa ja mitä profeetta Muhammadin esimerkki näyttää. Mikään mediakampanja ei tätä voi muuttaa eikä kyseessä ole stereotypia vaan kylmä fakta.

Eurooppa tarvitsee myös ihmisiä, jotka kertovat, mitä ihmisten pitää ajatella islamista. Euroopan hallitusten on

”rohkaistava informatiivisia projekteja islamin vaikutuksesta länsimaisiin yhteiskuntiin, jotta stereotypiat islamista voitettaisiin.”

Tämä tarkoittaa, että hämeenanttiloita tarvitaan selittämään, kuinka paljon länsimainen kulttuuri on velkaa islamille ja kuinka paljon islam on auttanut länsimaita saavuttamaan teknologisen ja taloudellisen asemansa. Valitettavasti islamin kontribuutio on tässä suhteeesa enimmäkseen ollut negatiivinen, mutta tosiasiat eivät saa olla ideologian tiellä, kun rakennetaan uutta monikulttuurista ihanneyhteiskuntaa.

1 kommentti:

reino kirjoitti...

Totta turiset. Mutta onneksi Suomessa ei olla vielä noin pitkällä, joten meidän on ryhdyttävä vastustamaan islamisoitumista jo nyt, mahdollisimman avointen kansalaisliikkeiden (tyyliin Pro Köln) muodossa.

Suomessa maahanmuuttajat eivät vielä ole valtatekijä, natsikortti ei pure läheskään niin hyvin kuin Saksassa ja antifa (yms.) on vielä alkutekijöissään ja heikko. Nämä kaikki asiat tulevat kuitenkin muuttumaan sitä mukaa kun negatiivinen kehitys etenee.